Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις

<< < (18/142) > >>

choullisgeo:
Καλησπέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει για το μεγαλείο του εοππυ και την λαμωγια που το διακρίνει είμαι ιδιώτης γενικός ιατρός νέος χωρίς σύμβαση με τον εοππυ σε ένα νησί συγκεκριμένα την καλυμνο υπόψην 16.000 κατοίκων ο εοππυ δεν περιέχει την καλυμνο στην σύμβαση άρα είναι καλυμμένη με οικογενειακούς ιατρούς υπόψην αν μπείτε και δείτε στο σάιτ του εοππυ ποιοι γιατροί είναι συμβεβλημένοι θα δείτε έναν παθολόγο και έναν με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής πρώην πνευμονολόγο που αποποιήθηκε την ειδικότητα της πνευμονολογιας και είναι κάτοχος πιστοποιητικού γενικής ιατρικής.Αρα ο εοππυ είναι καλημενος ότι προάγετε οικογενειακή ιατρική με έναν παθολόγο και έναν γενικό ιατρό γελάντζι άρα το νησί της καλυμνου με 16.000κατοικους έχει αποκλειστεί από την πρόσκληση για ειδικούς γενικούς ιατρούς και είναι καλημενη με έναν παθολόγο και με έναν γελαντζι γενικό γιατρό αν θέλετε για να διαπιστώσεται την αλήθεια του λόγου μου δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος δείτε στον εοππυ ποιοι γιατροί είναι συμβεβλημένοι και δείτε ξανά την διευκρινιστική του κυρίου μπερσιμη για τους είδη υπάρχοντες που είχαν σύμβαση πριν δυο χρόνια με τον εοππυ ως Γενικοι ιατροι να ενταχθούν στο θεσμο του οικογενειακού ιατρού που ξεκάθαρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος μειλαει για ειδικούς γενικούς ιατρούς και παθολόγους

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος@ Ορθοπαιδικος
1. Εχω επιστρεψει απο τις ΗΠΑ χρόνια τωρα. Δεν σου κρυβω οτι εκει "μυήθηκα" στο εταιρικό επιχειρείν και προσπαθησα να στησω κατι παρόμοιο στην Ελλαδα όταν ακομα οι ΙΚΕ ήταν αγνωστες και πολλές φορές την μπέρδευαν με τα ΙΚΕΑ.
2. Μου προκαλει εντύπωση πως οι "πολέμιοι" της σύμβασης , έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Μηπως θέλουμε το μαγαζι κλειστό club αλλα ντρεπόμαστε να το φωναξουμε?
3. Ως προς την συμβαση ας κανει ο καθένας ότι νομίζει καλύτερο. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτερω.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Νομίζω ότι συχνά τα βλέπεις "μηχανολογιστικά" ή "τεχνοκρατικά" (δεν μπορώ να σκεφτώ τον ακριβή όρο αυτή τη στιγμή) και πολλές φορές διαφωνώ αλλά θα συμφωνήσω στο 3 και αρκετά στο 2. Φοβόμαστε αρκετά για τα κεκτημένα... Εξάλλου μετά απο κάποια ηλικία όλοι φοβούνται την αλλαγή (όχι εκείνη, την παλιά του ...81).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...16.000 κατοίκων ο εοππυ δεν περιέχει την καλυμνο στην σύμβαση άρα είναι καλυμμένη με οικογενειακούς ιατρούς υπόψην αν μπείτε και δείτε στο σάιτ του εοππυ ποιοι γιατροί είναι συμβεβλημένοι θα δείτε έναν παθολόγο και έναν με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής πρώην πνευμονολόγο που αποποιήθηκε την ειδικότητα της πνευμονολογιας και είναι κάτοχος πιστοποιητικού γενικής ιατρικής....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Νομίζω άδικα διαμαρτύρεστε για τους συναδέρφους. Λογικά κανείς δεν θα συνεχίσει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αφού δεν προβλέπονται θέσεις. Η κάλυψη θα γίνει απο το υπάρχον Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καλύμνου και απο τα περιφερειακά ιατρεία (δλδ απο τις δημόσιες δομές).
   Για το θέμα του Πνευμονολόγου, μάλλον έχετε δίκιο, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Πάντως η σύμβαση του έχει λογικά (στη χώρα του παραλόγου) σύντομη ημερομηνία λήψης. Οι όροι θα είναι ίδιοι για όλους τους ιδιώτες.

Δ. Κουναλάκης:
Ξεκαθαρίζει τι θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο και γνωρίζει ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει οικονομικά τις ανάγκες σε υπηρεσίες ΠΦΥ του πολίτη πλήρως. Με 2250 πολίτες, 24 ώρες ωράριο την εβδομάδα (ή περίπου 5 ώρες/ημέρα) και περιορισμένο αριθμό οικογενειακών ιατρών, και πληρώνοντας το ένα τέταρτο από ότι κοστίζει ένας γιατρός σε μια ΤόΜΥ, θέτει τις βάσεις για το Ιρλανδικό μοντέλο ΠΦΥ, που θα φανεί ξεκάθαρα όταν αρχίσουν και οι παραπομπές στους ειδικούς.
Στην Ιρλανδία, ο πολίτης έχει πληρωμένο τον οικογενειακό του ιατρό μόνο εάν ανήκει σε κάποια προστατευόμενη ομάδα: άποροι, παιδιά έως 7 ετών, πολίτες με συγκεκριμένα νοσήματα. Στην χώρα μας το ρόλο αυτό θα τον έχουν οι ΤόΜΥ που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες στην Ιρλανδία πληρώνουν τον οικογενειακό τους ιατρό και τους έρχεται αποτελεσματικότερα και οικονομικότερα από το να τρέχουν σε πολλούς διαφορετικών ειδικοτήτων.
Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, ο πολίτης δεν δικαιούται να μάθει ότι πρακτικά το κράτος δεν μπορεί να καλύψει επιπλέον 20€ το χρόνο που πληρώνει η Σλοβακία σε μια τέτοια σύμβαση (ακόμη κι αν τα πληρώνει σήμερα με το παραπάνω σε μια ΤοΜΥ) και το υπουργείο κλείνει το μάτι στο γιατρό ότι μπορεί νόμιμα να τα κερδίσει από τον ασθενή με επισκέψεις εκτός ωραρίου. Μόνο η συνταγογραφία με στοιχειώδη παρακολούθηση σε 2250 άτομα και τα αποτελέσματα εξετάσεων ξεπερνάνε τα 400 ραντεβού το μήνα ακόμη κι αν τα κάνεις 10λεπτα. Σήμερα, για τις επισκέψεις του ΕΟΠΥΥ βάζω 20λεπτα ραντεβού και πάλι δεν φτάνει ο χρόνος για μια σωστή εξέταση. Όσο θα μικραίνει η διάρκεια τους, τόσο ευκολότερο είναι να πληρωθεί ένα ιδιωτικό ραντεβού που θα υπάρχει χρόνος, ηρεμία και διάθεση να πάρεις ιστορικό, να εξετάσεις έναν ασθενή, και να του εξηγήσεις τι προτείνεις.
Προσωπικά, δεν διαφωνώ με το σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερο από το υπάρχον αλλά πραγματικά ντρέπομαι για το πως αντιμετωπίζει τους γιατρούς αυτή η χώρα και φυσικά λυπάμαι που οι προτεραιότητες δεν είναι η παροχή της ελάχιστης απαιτούμενης φροντίδας στους ασφαλισμένους που πληρώνουν υγειονομική περίθαλψη ως ποσοστό του ΕΦΚΑ επιπέδου Σουηδίας,
Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Γενικής Ιατρικής για την υπευθυνότητα με την οποία χειρίστηκε μέχρι σήμερα το όλο θέμα.
Μένει να δούμε αν θα μπορεί κανένας γιατρός με αυτή τη σύμβαση που πρακτικά μόνο οι απαιτήσεις του νόμου έχουν κλείσει τα ραντεβού 4 μηνών......

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος@ Ορθοπαιδικός
Εσυ εχεις σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ?

--- Τέλος παράθεσης ---
  Nαι, το έχω πει πολλάκις, μάλλον δεν έτυχε να το δεις... Τώρα για το αν είμαι ευχαριστημένος ή όχι είναι άλλο θέμα. Ως πέρυσι -ΠΚ (δλδ προ Κατρούγκαλου)- σίγουρα δεν ήμουν δυσαρεστημένος.
   Αλήθεια εσείς επιστρέψατε στη φτωχή μας χώρα (των ευκαιριών; ) ή μιλάτε αλλαχού;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ ΕΟΠΥΥ θελει να χρονομισθωσει καποια ιατρεια ελλεψει ΤοΜΥ.  Αυτο είναι ολο. Μην καταστροφολογουμε.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ναι αλλά προσφέρει ψίχουλα. Και επειδή κάπως πρέπει το όλο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία (μνημονιακή δέσμευση κλπ) αναρωτιέμαι πως θα γίνει αυτό (δεν πιστεύω με τέτοιους όρους να καληφθούν οι θέσεις). Το τι κάνει ο 99% πάροχος Υγείας μας επηρεάζει όλους. Από την άλλη -θα το δεχθώ- ίσως επαναπαυτήκαμε στην υπάρχουσα σύμβαση... Συμφωνώ, η κατάσταση δεν είναι (ακόμα) καταστροφή.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΙσχύει αυτός ο περιορισμός των 2  συνταγών ανά μήνα ανά ασθενή;  ....

ΥΓ 2  Αυτό  το <<κουφετάκι>> με  τις παραπομπές στη δευτεροβάθμια περίθαλψη  (  σε  κάποια   άρθρα μιλούν    και για ιδιώτες  ειδικούς) το είδατε; Άραγε όσοι  μείνουμε έξω από το μαντρί των συμβάσεων ,  θα έχουμε  δικαίωμα παραπομπής;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δεν νομίζω ότι καταργήθηκαν οι δύο συνταγές/μήνα. Ήταν μια οδηγία που ξέφτυσε με το πέρασμα του χρόνου και (πολύ σωστά) δεν ελέγχθηκε ποτέ. Υποθέτω όποτε "του καπνίσει" κάποιου ελεγκτή μπορεί να το θυμηθεί.
   Παραπομπές σε ιδιώτες για δωρεάν εξέταση (μέσω ΕΟΠΥΥ) θεωρώ λογικό να μην μπορεί να γίνει από μη συμβεβλημένους. Για δευτεροβάθμιες+ δομές είναι παράλογο όπως το έθεσα και ο Αργύρης.

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να τις αναβαθμίσει εάν το θέλει, αγαπητέ.... Έχετε να μας πειτε νέα από το μέτωπο;

Argirios Argiriou:
Αυτό που είναι πολύ βασικό για να αντέξει ένας Γενικός Ιατρός μια τέτοια σύμβαση θα είναι αφενός να έχει Γραμματέα (πρέπει όμως να έχει λεφτά για να την πληρώνει κιόλας... ) και αφετέρου να δουλεύει αυστηρά με ραντεβού.

Αν επιτρέπεται σε όποιο άτομο της λίστας του Ιατρού να μπαίνει στο Ιατρείο και να απαιτεί άμεση εξέταση δωρεάν, τότε δεν θα μείνουν πολλοί Οικογενειακοί Ιατροί στο σύστημα. (Άσε, που δεν βλέπω να μπαίνουν και πολλοί έτσι και αλλιώς).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση