Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Bugs στο e-syntagografisi
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ συγκεκριμένος κωδικός ("Διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και φαρμακευτικών ουσιών") δεν αναφέρεται σε παρενέργεια συγκεκριμένου φαρμάκου, αλλά είναι γενικότερος. Υπό αυτήν την έννοια, γιατί να πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τα προβιοτικά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είπαμε να χρησιμοποιείται μόνο για τα προβιοτικά, το αντίθετο. Έτσι όπως το έχουν κάνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για γαστροπροστασία αφού τον έχουν "κλειδώσει" και εμφανίζεται μόνο αν ανοίξεις το συγκεκριμένο πρωτόκολλο.
Όπως γίνεται με τους περισσότερους τους κωδικούς των πρωτοκόλλων (Ι10, Ε11, Ε78 κλπ)
Όμως το Τ88.7 μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσαμε (τουλάχιστον εγώ) τόσο για γαστροπροστασία όσο και για τη χορήγηση του Ultra-Levure.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ερώτημα ήταν ρητορικό, βεβαίως, Διαμαντή...!
Πάντως έχει τύχει να χρησιμοποιήσω τον Τ88.7 (όταν υπήρχει η δυνατότητα) για να συνταγογραφήσω Kloref σε υποκαλιαιμία από φουροσεμίδη.
Τώρα βεβαίως θα αρκούμαστε σε περιγραφή της υποκείμενης κατάστασης (εν προκειμένω π.χ. Ε87.6 "Υποκαλαιμία"). Βεβαίως υπάρχει και ο T50
"Δηλητηριάσεις από διουρητικά και από διάφορα άλλα φάρμακα, φαρμακευτικές και βιολογικές ουσίες" που θα μπορούσε να προστεθεί.
Γενικά οι κωδικοί Τ36-Τ50 περιγράφουν δηλητηριάσεις από φάρμακα (όχι παρενέργειες).
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ συγκεκριμένος κωδικός ("Διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και φαρμακευτικών ουσιών") δεν αναφέρεται σε παρενέργεια συγκεκριμένου φαρμάκου, αλλά είναι γενικότερος. Υπό αυτήν την έννοια, γιατί να πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τα προβιοτικά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είπαμε να χρησιμοποιείται μόνο για τα προβιοτικά, το αντίθετο. Έτσι όπως το έχουν κάνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για γαστροπροστασία αφού τον έχουν "κλειδώσει" και εμφανίζεται μόνο αν ανοίξεις το συγκεκριμένο πρωτόκολλο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συγγνώμη, σε μπέρδεψα από δικό μου λάθος.
Ισχύει ό,τι ανέφερες.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχουν "δεσμεύσει" τον κωδικό Τ88.7 "Διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και φαρμακευτικών ουσιών" και βγαίνει μόνο με το πρωτόκολλο της γαστροπροστασίας.
Έτσι δεν μπορώ να τον βάλω όταν δίνω προβιοτικά μαζί με την αντιβίωση!
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά νομίζω ότι είναι γελοίο να ανοίγεις πρωτόκολλο (δλδ χρόνιο νόσημα, το τσεκάρει και πάνω δεξιά στη συνταγή αν δεν κάνω λάθος) για γαστροπροστασία. Το αυτό και για τις αντιβιώσεις. Η γραφειοκρατία πάει σύννεφο....
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχουν "δεσμεύσει" τον κωδικό Τ88.7 "Διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και φαρμακευτικών ουσιών" και βγαίνει μόνο με το πρωτόκολλο της γαστροπροστασίας.
Έτσι δεν μπορώ να τον βάλω όταν δίνω προβιοτικά μαζί με την αντιβίωση!
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά νομίζω ότι είναι γελοίο να ανοίγεις πρωτόκολλο (δλδ χρόνιο νόσημα, το τσεκάρει και πάνω δεξιά στη συνταγή αν δεν κάνω λάθος) για γαστροπροστασία. Το αυτό και για τις αντιβιώσεις. Η γραφειοκρατία πάει σύννεφο....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν πρέπει να έχουμε έτοιμο κάποιο αριθμό πρωτοκόλλων για την αξιολόγηση;
Είκοσι αν δεν κάνω λάθος;
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά νομίζω ότι είναι γελοίο να ανοίγεις πρωτόκολλο (δλδ χρόνιο νόσημα, το τσεκάρει και πάνω δεξιά στη συνταγή αν δεν κάνω λάθος) για γαστροπροστασία. Το αυτό και για τις αντιβιώσεις. Η γραφειοκρατία πάει σύννεφο....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι γελοίο κατά την γνώμη μου.
Αν δείτε με τι κριτήρια χορηγούν γαστροπροστασία διάφοροι συνάδελφοι, και δη "ειδικοί"...
(και μην μου πείτε ότι λένε ψέμματα οι ασθενείς).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση