Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Οικογενειακός ιατρός στην Κύπρο
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συγγνώμη αν χαλάω το θέμα, αλλά στη Ελλάδα η ένταξη στο ΕΣΥ των γιατρών χωρίς ειδικότητα που υπηρετούν στην ΠΦΥ δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση.
Αρκεί μία απλή αίτηση και μια "αξιολόγηση" στη συνέχεια
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγγνώμη αν χαλάω το θέμα, αλλά στη Ελλάδα η ένταξη στο ΕΣΥ των γιατρών χωρίς ειδικότητα που υπηρετούν στην ΠΦΥ δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Δλδ ότι η άλλη που καταλαμβάνει αρχικά θέση νοσηλεύτριας σε ένα νοσοκομείο και αποφασίζει στα γεράματα να γίνει γιατρός και απλά παίρνει μετάταξη στον Κλάδο Ιατρών (μετά την προσκόμιση του σχετικού πτυχίου) και μάλιστα κάνει ειδικότητα άνευ αναμονής και καταλαμβάνει θέση Επιμελήτριας Β' σε ειδικότητα που επί μακρόν δεν γίνονται προσλήψεις, είναι κάτι που το καταπίνουμε ευκολότερα από ανθρώπους που καλώς ή κακώς εργάζονταν επί σειρά ετών σαν ΙΑΤΡΟΙ στο σύστημα ;
Γιατί στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, περισσότερο "τρούπωμα" απ΄το παράθυρο μου φαίνεται της πρώτης, απλά είναι η εξαίρεση...
schumifer:
Ίσως αλλά αυτή η τρύπα είναι παλιά, γνωστή σε όλους και όποιος την παλεύει μπορεί να πάει για ιατρική σαν δεύτερο πτυχίο με τα προτερήματα που του δίνει ο σχετικός νόμος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγγνώμη αν χαλάω το θέμα, αλλά στη Ελλάδα η ένταξη στο ΕΣΥ των γιατρών χωρίς ειδικότητα που υπηρετούν στην ΠΦΥ δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Δλδ ότι η άλλη που καταλαμβάνει αρχικά θέση νοσηλεύτριας σε ένα νοσοκομείο και αποφασίζει στα γεράματα να γίνει γιατρός και απλά παίρνει μετάταξη στον Κλάδο Ιατρών (μετά την προσκόμιση του σχετικού πτυχίου) και μάλιστα κάνει ειδικότητα άνευ αναμονής και καταλαμβάνει θέση Επιμελήτριας Β' σε ειδικότητα που επί μακρόν δεν γίνονται προσλήψεις, είναι κάτι που το καταπίνουμε ευκολότερα από ανθρώπους που καλώς ή κακώς εργάζονταν επί σειρά ετών σαν ΙΑΤΡΟΙ στο σύστημα ;
Γιατί στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, περισσότερο "τρούπωμα" απ΄το παράθυρο μου φαίνεται της πρώτης, απλά είναι η εξαίρεση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εστίασα κυρίως στην έλλειψη οποιασδήποτε εκπαίδευσης των ανειδίκευτων γιατρών στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο ΕΣΥ σε αντίθεση με την Κύπρο.
Σχετικά με το παράδειγμα της νοσηλεύτριας που έγινε γιατρός (αφού συμφωνήσω με τον schumifer), πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν; Μετρημένες στα δάκτυλα. Αντιθέτως πόσους ανειδίκευτους αφορά η ρύθμιση;
Αρχίατρος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιθέτως πόσους ανειδίκευτους αφορά η ρύθμιση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Πόσους αφορά αλήθεια ; Γιατί (δεν ξέρω αν ήταν εδώ ή σε ομάδα ιατρών στο Ιντερνετ) διάβασα ότι μιλάμε για λίγα άτομα, δλδ διψήφιο αριθμό.
Κακά τα ψέμματα, στην Ελλάδα, με την κατάργηση των φορέων οι υπάλληλοι ΔΕΝ απολύονται αλλά μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα. Τα παραδείγματα πολλά, μπορώ να σας αναφέρω εσχάτως αυτό των υπαλλήλων της ΕΒΖ που μετατάχθηκαν όλοι στο Δημόσιο.
Αλήθεια αυτοί οι ανειδίκευτοι ιατροί απ΄το πρώην ΙΚΑ, που θα εργαστούν από τούδε, στην ΠΦΥ, δλδ ΚΥ και ΠΙ ;
Το πρόβλημα και εδώ θα συμφωνήσω, είναι ότι είναι ανεκπαίδευτοι, αλλά κακώς τους ανέχθηκε το σύστημα ως τέτοιους, τώρα δεν μπορείς (μόνο αυτούς) να τους αφήσεις άνεργους γιατί απλούστατα αυτο το κράτος δεν το έχει κάνει για άλλους αργόμισθους, αν θα έπρεπε ; Κατ' εμέ ΝΑΙ.
Είμαστε off topic όμως.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση