Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Παροχή πρώτων βοηθειών σε χώρο εκτός του ΚΥ απο τους εφημερεύοντες ιατρούς???

(1/4) > >>

Μαρία Χόρτη:
Γνωρίζετε τί ισχύει όταν κάποιος προσέρχεται στο ΚΥ και αιτείται τη μετάβαση του εφημερεύοντος ιατρού σε χώρο εκτός του ΚΥ με σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγον περιστατικό?
(Εδω να υπογραμμιστεί μία μικρή πλην σημαντική λεπτομέρεια: στο ΚΥ δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου τη δεδομένη στιγμή).

Αφορμή για το θέμα αυτο, τις πτυχές του οποίου δεν γνωρίζω, μου έδωσε περιστατικό που συνέβη στη χθεσινή μου εφημερία.

Δ. Κουναλάκης:
Εχει συζητηθεί και απαντηθεί εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μαρία Χόρτη:
ευχαριστώ πολύ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να  καταθέσω την άποψή μου ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εκτιμάται και δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στο γράμμα του νόμου!
Αν έμπαινε κάποιος σε αλόφρονη κατάσταση και ζητούσε άμεση βοήθεια σε περιστατικό κατ' οίκον, αν υπήρχε τηλεφώνημα με τον καλούντα (και το background) σε κατάσταση πανικού τότε κατά 99% θα πήγαινα με όποιο όχημα (προσωπικό Ι.Χ. όχημα συγγενούς, ταξί ) ήταν άμεσα διαθέσιμο.
(Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα η αρχική κατάσταση πανικού να μην κρύβει κάτι σοβαρό τελικά, καθώς και το αντίστροφο, μια περιγραφόμενη μη σοβαρή κατάσταση να κρύβει κάτι πολύ σοβαρό)

Μαρία Χόρτη:
Στην προκειμένη περίπτωση συνεβη το εξης.

Ερχεται αναστατος ενας κυριος και μας αναφερει οτι εκει που πηγε στο σταδιο "βρηκε πεσμενο κατω εναν ανθρωπο, μελανιασμενο, να βγαζει αφρους απο το στομα και να αναπνεει με δυσκολια" και μας καλουσε εντρομος να μεταβουμε εκει να τον βοηθησουμε με το δικο του οχημα.
Αρχικα του απαντησα οτι έπρεπε ή να τον μεταφέρει ο ίδιος (μου ανταπαντησε πως δεν γινεται γιατι ειναι παχυσαρκος) ή να καλέσει ΕΚΑΒ. Φωναζε και ελεγε πως "εδώ ο ανθρωπος πεθαινει, το ΕΚΑΒ θα αργησει, ελατε τωρα μπας και τον προλάβουμε κλπ κλπ". Λέω στη θυρωρο να παρει 166 και μιλάω με την επιμελητρια η οποια μου λέει "να πατε ενας απο εσας με τη νοσηλευτρια".

Τελικά μπήκαμε εγω με τη νοσηλευτρια στο αυτοκινητο αυτου για να μας παει εκει, όπου να μην τα πολυλογώ, βρήκαμε τον άνθρωπο κλινικά νεκρό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση