Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Όχι άλλη αλληλεγγύη στην κάστα μας
deleteduser:
Συμφωνώ. Εννοείται οτι δεν είναι λύση η καταγγελία στην αστυνομία. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα το υποστήριζε για οποιαδήποτε λόγο.
Όσον αφορά όμως στο ιστορικό του νοσοκομείου δεν με ενδιαφέρει ποσώς. Μιλάμε για ασθενή με ΟΞΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ.
Επίσης η ακρίβεια των στοιχείων που πρέπει να διαθέτουμε προκειμένου να εκφέρουμε άποψη είναι συχνά ένας πολύ καλός λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και φυσικά ισχύει τόσο στις περιπτώσεις καταγγελίας όσο και στήριξης. (βλ. ΕΙΝΑ). Μακάρι οι πληροφορίες που μας έδωσε η ZArk (και οι οποίες δεν ήταν εν γνώσει της ΕΙΝΑ όταν έβγαλε την επιστολή) να είναι οι πραγματικές.
Κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να είμαι καχύποπτος τόσο για τα στοιχεία που προκύπτουν μεταγενέστερα, όσο και για τις δυσφορίες που προκύπτουν όταν είναι να χειρουργηθεί κρατούμενος (πολλώ μάλλον επί εδάφους εσωτερικής διαμάχης). Επίσης εξακολουθώ να θεωρώ το κείμενο της ΕΙΝΑ απογοητευτικό και εντεταγμένο πλήρως στη λογική της κάστας.
ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυμφωνώ. Εννοείται οτι δεν είναι λύση η καταγγελία στην αστυνομία. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα το υποστήριζε για οποιαδήποτε λόγο.
Όσον αφορά όμως στο ιστορικό του νοσοκομείου δεν με ενδιαφέρει ποσώς. Μιλάμε για ασθενή με ΟΞΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ.
Επίσης η ακρίβεια των στοιχείων που πρέπει να διαθέτουμε προκειμένου να εκφέρουμε άποψη είναι συχνά ένας πολύ καλός λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και φυσικά ισχύει τόσο στις περιπτώσεις καταγγελίας όσο και στήριξης. (βλ. ΕΙΝΑ). Μακάρι οι πληροφορίες που μας έδωσε η ZArk (και οι οποίες δεν ήταν εν γνώσει της ΕΙΝΑ όταν έβγαλε την επιστολή) να είναι οι πραγματικές.
Κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να είμαι καχύποπτος τόσο για τα στοιχεία που προκύπτουν μεταγενέστερα, όσο και για τις δυσφορίες που προκύπτουν όταν είναι να χειρουργηθεί κρατούμενος (πολλώ μάλλον επί εδάφους εσωτερικής διαμάχης). Επίσης εξακολουθώ να θεωρώ το κείμενο της ΕΙΝΑ απογοητευτικό και εντεταγμένο πλήρως στη λογική της κάστας.
--- Τέλος παράθεσης ---
.....Ο ZArk συνάδελφε Ο. Οι πληροφορίες μου προέρχονται απο συνάδελφο που υπηρετεί στην περιοχή.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυμφωνώ. Εννοείται οτι δεν είναι λύση η καταγγελία στην αστυνομία. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα το υποστήριζε για οποιαδήποτε λόγο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Απόστολε έχουμε δυο διαφορετικά πράγματα εδώ.
Το πρώτο αφορά την κατάσταση του ασθενούς, όποιος και να ήταν αυτός.Νομίζω ότι όλοι εδώ στο forum θα συμφωνήσουμε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με οποιαδήποτε τρόπο άμεσα.
Κάθε ολιγωρία είναι καταδικαστέα.
Όμως το συγκεκριμένο mail της ΕΙΝΑ, που παρέθεσες, κυρίως αναφέρεται στην αντιπαράθεση δυο γιατρών και μάλιστα παίρνει και θέση.
Εμεις λοιπόν λέμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτή την αντιπαράθεση, γιατί δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα , όπως και τι προϋπήρχε.
Δεν τασσόμαστε με τη μια ή την άλλη πλευρά.
Αυτό που θεωρούμε λυπηρό είναι ότι φθάνουμε σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις (καταγγελίες, συλλήψεις κλπ).
Δ. Κουναλάκης:
Κάνω τις παρακάτω σκέψεις:
1. Ο αναισθησιολόγος είναι υπευθυνος και αναντικατάστατος για την ζωή του υπο νάρκωση ασθενή που πρόκειται να χειρουργηθεί.
2. Είναι ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου και πρόκειται για νοσοκομείο που απέχει 10χιλ από άλλο που επίσης έχει αναισθησιολόγο εάν έχω καταλάβει καλά.
3. Όταν ακούω τον όρο "οξεία κοιλία" από τους χειρουργούς καταλαβαίνω ότι δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις που ισχύουν: Ή δεν έχουν διάγνωση ή πρόκειται για τακτικό περιστατικό "βαπτισμένο επείγον" για λόγους συχνά είναι εύκολο να καταλάβετε. Όποιοι τυγχάνει να έχουν πτυχίο ιατρικής ξέρουν ότι ο όρος οξεία κοιλία μπορεί να είναι από ρήξη ανευρύσματος έως δυσμηνόρροια και δεν έχει πάντα χειρουργική θεραπεία. Άρα όταν χρησιμοποιείς τον όρο "οξεία κοιλία" και όχι μια συγκεκριμένη διάγνωση τότε δεν σε παίρνει να πουλήσεις και τσαμπουκά.
4. Ο ασθενής "παίρνει άδεια" να χειρουργηθεί για οξεία κοιλία; Δεν ήταν δηλαδή τόσο επείγον που να μην μπορεί να περιμένει να πάει στο Άργος; Και αφού δεν τον χειρουργούν, έχει την άνεση να πάει στο τμήμα να κάνει μήνυση; Αυτό είναι case report....
5. Και όταν είσαι ο μοναδικός αναισθησιολόγος, αισθάνεσαι ότι μπορεί να μην βγάλεις το χειρουργείο, θα πάρεις τον ασθενή στο λαιμό σου;
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν τα κόμπλεξ τους γιατί αυτός ήταν κρατούμενος αλλά:
α) Δεν ξέρω τι διάγνωση είχε ο ασθενής και εάν μπορούσε να περιμένει 30 λεπτά για να διακομισθεί.
β) Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ των εμπλεκομένων
γ) Δεν ξέρω εάν ο αναισθησιολόγος συνηθίζει να παθαίνει τέτοιες κρίσεις και υπό ποιες συνθήκες
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για περίπτωση που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να καταλογισθούν παραδειγματικές ποινές από τον ιατρικό σύλλογο όπου υπάρχουν.
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Αντιγραφή απο το PRESS-GR.blogspot.com
Στο χώρο της Υγείας...
Δεν σταματούν τα "γαλάζια" ρουσφέτια...
Ένα νέο κρούσμα με "θύμα" τα Καλάβρυτα
.
Το 2001, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μετατέθηκε ο γιατρός ΕΧ - Δ/ντής του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας - στο ΚΥ Ακράτας (ΦΕΚ Β’ 108/2001).
Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας (131/2003) και ο γιατρός σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 215/03, Τμήμα Β) έπρεπε να επιστρέψει στο ΚΥ Κλειτορίας το οποίο είναι άγονο και προβληματικό. Με την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία η απόφαση αυτή – η μη εφαρμογή της ήταν αντισυνταγματική – θάφτηκε για πέντε (5) χρόνια. Εφαρμόσθηκε τον Αύγουστο του 2008 (ΦΕΚ Γ’ 572/2008).
Την ίδια μέρα που ανακλήθηκε η μετάθεση δόθηκε στον γιατρό, μετά από παρέμβαση τοπικού βουλευτή της ΝΔ, απόσπαση στο ΚΥ Ακράτας!!!
Και όλα αυτά ενώ στο ΚΥ Κλειτορίας και τα ιατρεία του, που απέχει 2 ½ ώρες από την Πάτρα, υπηρετεί ένας...
ειδικευμένος γιατρός. Σε αντίθεση στο ΚΥ Ακράτας και τα ιατρεία του, που απέχει 40 λεπτά από την Πάτρα, υπηρετούν 15 ειδικευμένοι γιατροί!!!!!
Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Καλαβρύτων έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στον Υπουργό για αυτή την άνιση και άδικη μεταχείριση, χωρίς αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι αν ο Υπουργός θα διορθώσει αυτή την κατάφωρη αδικία ή εάν θα παρατείνει την απόσπαση;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση