Και τα σχόλια διαφόρων συναδέλφων στο facebook στην παραπάνω ανάρτηση:- Δυστυχώς, πολλά τα.... κρούσματα
- Στην περιοχη μου παντως, ειναι πολυ χαμηλο το ποσοστό εμβολιασμού με ΗPV εμβολιο, γιατι γυναικολογοι και παιδιατροι συμφωνουν οτι "τι θα το κανεις το κοριτσι σου; πουτ@ν@; (sic)
- Μάλιστα... Βλέπω έχουν επιστημονικά επιχειρήματα, όχι αστεία...
- "Δε συμφωνώ εγώ μ' αυτά! Συμφωνώ με τα άλλα!"
Με τους πνευμονολόγους έχω παρατηρήσει ότι ωρύονται όταν τους πάει ασθενής που έχει πάρει πρόσφατα από άλλο γιατρό κινολόνη αναπνευστικού ή κεφαλοσπορίνη 3ης γενιάς.
Ο λόγος; Γιατί δεν μπορούν να τα βάλουν εκείνοι!
- ο μάστορας δεν θέλει να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο
.
- Παρόμοια περίπτωση είχα πριν λίγο σε γυναίκα με άσθμα. Ούτε γρίπης ούτε πνευμονιόκοκκου... Ούτε σπιρομετρηση... Την παρακολουθούν 2 πνευμονολόγοι, ιδιώτης και νοσοκομείου....
- Είναι Ειδικοί αφού.
- Αυτοι ξερουν...
- Μου κάνει εντύπωση πραγματικά... Γιατί ο Πνευμονολόγος να πει κάτι τέτοιο; Μήπως δεν κατάλαβε ή δεν μετέφερε σωστά ο ασφαλισμένος τα λόγια του Πνευμονολόγου;
- Κι όμως. Επειδή και εγώ προβληματίστηκα, του έκανα κανονική ανάκριση. Επέμενε ακριβώς σε αυτό. Απο ότι βλέπω όμως και η φίλη μας η ................αναφέρει παρόμοιο περιστατικό. Σίγουρα δεν είναι κανόνας, αλλά μάλλον κάποιοι ασκούν "προσωπική" ιατρική.
- Όσον κι αν ακούγεται παράδοξο οι πνευμονολόγοι δεν είναι εκπαιδευμένοι ούτε ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς όπως η πλειοψηφία των γιατρών συμπεριλαμβανομένων των γενικών γι αυτό άλλωστε έχουμε τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού ενηλίκων στην Ευρώπη.... Ο εμβολιασμός τρομάζει τους γιατρούς όχι μόνο ως ιατρική πράξη- δεν ξέρουν πώς να τον κάνουν- αλλά και ως παραφιλολογία , το μεγαλύτερο πόλεμο στο εμβόλιο της γρίπης το 2009 τον έκαναν οι γιατροί στην Ελλάδα που προέτρεπαν τότε ασθενείς να μην εμβολιασθούν
- Υπάρχει και σχετική έρευνα με συμμετέχοντες από τα πέντε μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, δημοσιεύθηκε το 2011.
- Σε εμας ειναι πολυ ευαισθητοποιημενοι οι φμφ, καθως αποκομιζουν υπερβολικο κερδος με καθε εμβολιο. Το ιδιο και για του τραχηλου.
- Στο Ελλάντα της μη υποχρεωτικής ετήσιας ή εστω 2ετούς αξιολόγησης, της μη υποχρεωτικής συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και του υπέρμετρου ιατρικού ΥΠΕΡΕΓΩ, αρκετοί "ειδικοί" του καναπέ ασκούν και θα συνεχίσουν να ασκούν μπακαλοιατρικη του 19ου αιώνα...
Αλλά εδώ μας πειράζει εάν οι Γ.Ι. πρέπει να ασχολούνται ή οχι με την άνοια/την ΧΑΠ ή το άσθμα... στην εκπαίδευση/αξιολόγηση θα κολλήσουμε???
Καληνύχτα Ελλάντα...
- Εμείς έχουμε καρδιολόγο που αποθαρρυνει καρδιοπαθείς και διαβητικούς να κάνουν αντιγριππικό.