Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Ιανουαρίου 2025, 08:38:01

Αποστολέας Θέμα: Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.  (Αναγνώστηκε 330256 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαρτίου 2016, 22:38:15
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
12/03/2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χρήσιμο θα ήταν να μαθαίναμε απ' τον κύριο Τσελεπίδη αν κι τα 12,500 του μένουν καθαρά.
Γιατί μου φαίνονται εξωφρενικό ποσό, έστω κι για υποδιευθυντή Κλινικής.

Με μια φορολογία 40% θα μπορούσαν να του μένουν λιγότερα από 8 χιλιάρικα, τα οποία είναι κι πάλι... ουάου για Ελλάδα, αλλά δεν είναι 12,5 που εντυπωσιάζουν.

13 Μαρτίου 2016, 13:57:48
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Σε ένα ιατροsite διαβάζω ότι νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας ψάχνει Έλληνες ιατρούς με πολύ ελκυστικό πακέτο αποδοχών.

Αναρωτιέμαι, όσοι συνάδελφοι πηγαίνουν σε τέτοια events απελπισμένοι προφανώς για την οικονομική κατάσταση στην χώρα, πως μπορούν να εργαστούν σε μια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος χώρα ή νομίζουν ότι δεν τους αφορά ;

Δεν θα έπρεπε εκτός των χρημάτων να έχουμε κι την συνολικότερη εικόνα της χώρας στο μυαλό μας ;

« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαρτίου 2016, 13:59:42 από kopritis »

4 Απριλίου 2016, 22:04:14
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΕΘΝΟΣ, 03/04/2016
Του Λάμπη Τσιριγωτάκη.


Αναβρασμός επικρατεί στην Αγγλία, με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας να έχει «παραλύσει» λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των «junior doctors».

Οι νεαροί γιατροί, που είναι ακόμη στο πρώτο σκαλοπάτι της ιεραρχίας των νοσοκομειακών γιατρών, συγκρούονται με τον υπουργό Υγείας Τζέρεμι Χαντ και, παρότι καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει κάποια συνεννόηση, η απόσταση που τους χωρίζει φαίνεται πως είναι τεράστια.

Αιτία το «συμβόλαιο» με τις νέες συνθήκες εργασίας των νεαρών γιατρών στα νοσοκομεία που προωθεί για νομοθέτηση το υπουργείο Υγείας. Ενώ χιλιάδες εγχειρήσεις και ραντεβού με τους γιατρούς ακυρώνονται, προκαλώντας ανησυχία για την κατάσταση πολλών ασθενών, οι «junior doctors», με την απόλυτη στήριξη του βρετανικού ιατρικού συλλόγου, κρατούν σκληρή στάση και απορρίπτουν χωρίς συζήτηση το νέο «συμβόλαιο», αφού το θεωρούν άδικο και τιμωρητικό για τους νεαρούς γιατρούς, ενώ πιστεύουν ότι θέτει και την υγεία του κοινού σε κίνδυνο.

Ελληνικό «χρώμα»
Το πλέον δυναμικό και αγωνιστικό μέλος της επιτροπής κινητοποιήσεων, όπως αποκάλυψε η «Daily Telegraph», είναι ένας Ελληνας! Πρόκειται για τον Γιάννη Γκουρτσογιάννη, γεννημένο στο Λονδίνο από Ελληνες γονείς, που αφού σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Σκωτία, σήμερα εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «University College», με ειδικότητα στις τροπικές και μεταδοτικές ασθένειες.

Ο Ελληνας γιατρός, που είναι υπεύθυνος για την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των «junior doctors» τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, είναι ενεργά πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά του χρόνια και μέλος του βρετανικού εργατικού κόμματος.

Μάλιστα, όπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής», θεωρεί μεγάλο πολιτικό ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ ένιωσε μεγάλο ενθουσιασμό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015.

Και μπορεί πολλοί στην Αγγλία να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι οι απεργίες των νεαρών γιατρών θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα υγείας της χώρας, όμως ο Γιάννης Γκουρτσογιάννης μας εξηγεί τους λόγους που δεν κάνουν πίσω.

Ποιο είναι το θέμα που σας έχει φέρει σε σύγκρουση με το υπουργείο Υγείας και ξεκινήσατε τις απεργιακές κινητοποιήσεις;

Είναι το «συμβόλαιο εργασίας» που προωθεί για τους τζούνιορ γιατρούς ο υπουργός Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, το οποίο θεωρούμε ότι έχει πολλές ατέλειες και είναι κατάφωρα άδικο για τους νεαρούς γιατρούς. Μας υποχρεώνει να δουλεύουμε επτά ήμερες την εβδομάδα, με το Σάββατο και την Κυριακή να θεωρούνται κανονικές ήμερες, ενώ μέχρι σήμερα για την εργασία το Σαββατοκύριακο προβλέπεται κάποια πρόσθετη αμοιβή. Το «συμβόλαιο» που έχει επινοήσει ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ δεν τιμωρεί μονό τους τζούνιορ γιατρούς με τις αντικοινωνικές συνθήκες εργασίας που επιβάλλει, αλλά παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, γιατί με ορισμένες ρυθμίσεις αποσύρει τις εξασφαλίσεις και τις εγγυήσεις που υπάρχουν σήμερα για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το «συμβόλαιο» του υπουργού Υγείας έχει σχεδιασθεί για να υπονομεύσει το εθνικό σύστημα υγείας και να το παραδώσει στα χεριά ιδιωτών. Και το λέμε αυτό γιατί η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Καμερον δεν έχει κάνει καμιά πρόβλεψη για κάποια αύξηση στον προϋπολογισμό του εθνικού συστήματος υγείας, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το εθνικό σύστημα υγείας στην Αγγλία έχει τα τελευταία χρόνια το χαμηλότερο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα μετρά λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχουν πλήξει το εθνικό μας σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ έχει δηλώσει ότι «το συμβόλαιο απασχόλησης» που θέλει να επιβάλει για τους νεαρούς γιατρούς, προβλέπει αύξηση του ετήσιου μισθού τους σε ποσοστό 11%, από 22.636 λίρες που είναι σήμερα στις 25.500 λίρες.

Η αύξηση αυτή είναι πλασματική και κρύβει τις απώλειες που έχουμε στις αμοιβές μας, με το να δουλεύουμε επτά ήμερες την εβδομάδα χωρίς κάποια επιπλέον επιδόματα για το Σαββατοκύριακο, ή για τις ώρες πέραν της προγραμματισμένης μας κανονικής απασχόλησης.

Οι συντηρητικές εφημερίδες γραφούν ότι η απεργία σας έχει αγανακτήσει την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να χάσετε τη συμπάθεια του κόσμου...

Εγώ που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των απεργιακών κινητοποιήσεων, διαπιστώνω το αντίθετο, ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης υποστηρίζει τα αιτήματα των «τζούνιορ γιατρών», και ρίχνει την ευθύνη για τις απεργίες στον υπουργό Υγείας. Μάλιστα, δημοσκοπήσεις που έκαναν ορισμένες, συντηρητικές μάλιστα, εφημερίδες έδειξαν ότι το 68% των Βρετανών υποστηρίζει τους τζούνιορ γιατρούς στις απεργίες τους.

Η μαχητικότητα που δείχνετε για τα αιτήματα των τζούνιορ γιατρών σας έχει κάνει δημοφιλή μεταξύ των νεαρών συναδέλφων σας.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σελέμπριτι. Η μάχη που δίνουμε για να αποτρέψουμε το «συμβόλαιο» του υπουργού Υγείας, αποβλέπει πάνω απ' όλα στο να προστατεύουμε και να εξασφαλίσουμε ένα καλό επίπεδο δημόσιας υγείας. Οι τζούνιορ γιατροί είμαστε γερά ενωμένοι σ' αυτόν τον αγώνα. Το 98% των junior doctors ψηφίσαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων...

Υπήρξαν γεγονότα που σε επηρέασαν να εξελιχθείς σε ένα πολιτικοποιημένο πρόσωπο; Μήπως έπαιξαν σ' αυτό ρολό οι γονείς σου;

Νομίζω ότι βασικά είναι το ελληνικό μου DNA που με διαμόρφωσε σε ένα πολιτικοποιημένο πρόσωπο. Οι γονείς μου δεν συζητούσαν πολιτικά θέματα, εγώ από την ηλικία των 11 χρόνων άρχισα να έχω ενδιαφέρον για τη γεωγραφία και την ιστορία, και όταν ενδιαφέρεσαι για αυτά τα δυο θέματα, αυτόματα ενδιαφέρεσαι για την πολιτική, γιατί προβληματίζεσαι και έχεις ερωτήσεις για τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Μόλις πήρα το πτυχίο μου, δραστηριοποιήθηκα στο συνδικαλιστικό μας όργανο, το βρετανικό ιατρικό συμβούλιο, αφού ήμουν ήδη ενεργό μέλος του εργατικού κόμματος. Θεωρώ ότι οι συζητήσεις που κάνουμε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της δημόσιας υγείας στην Αγγλία.

Οι επικεφαλής των απεργιακών κινητοποιήσεων έχετε χαρακτηρισθεί από τις συντηρητικές εφημερίδες ως μαχητικοί εξτρεμιστές. Το σχόλιό σου;

Η ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον είναι αυτή που έχει τη συμπεριφορά του εξτρεμιστή. Η προσπάθειά της να επιβάλλει το συμβόλαιο για τους νεαρούς γιατρούς αποτελεί περιφρόνηση προς τη δημοκρατία. Απαξιώνει τον διάλογο και κάθε λογική προσέγγιση στα αιτήματά μας.

Ενδιαφέρεσαι για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα;

Φυσικά παρακολουθώ με ενδιαφέρον ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και ένιωσα μεγάλο ενθουσιασμό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015. Είναι γεγονός ότι απογοητεύτηκα από τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, αλλά πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα και θα βρει τις λύσεις στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση. Στην Ελλάδα διαπιστώνω ότι εξελίσσεται μια τραγωδία, στην οικονομία και στη δημόσια υγεία.

Ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
«Οι νέες συνθήκες θα μας εξαντλήσουν»

Στο τέλος του Απρίλιου οι τζούνιορ γιατροί έχουν προγραμματίσει δυο 48ωρες απεργίες, που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία και τους ασθενείς, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του εθνικού συστήματος υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα άρθρου του διακεκριμένου δικηγόρου, ειδικού στα θέματα υγείας, σερ Ρόμπερτ Φράνσις, στην εφημερίδα «Daily Telegraph»:

«Οι νεαροί γιατροί εργάζονται σκληρά και αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του εθνικού συστήματος υγείας και πολύ σωστά έχουν κερδίσει τον θαυμασμό της κοινής γνώμης για την αφοσίωσή τους στους ασθενείς και την προσήλωσή τους στην αποστολή τους.

Η κοινωνία πρέπει να συμβάλει στο να αναγνωρίζονται και να αξιολογούνται ανάλογα οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι junior doctors στη δημόσια υγεία. Με το να υποχρεωθούν τώρα οι τζούνιορ γιατροί να εργάζονται περισσότερες ώρες είναι βέβαιο ότι θα εξαντλούνται, και αυτό φυσικά θα είναι σε βάρος της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών».

Η απεργία των τζούνιορ γιατρών είναι η πρώτη που γίνεται από τότε που ιδρύθηκε το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας το 1946 και ο Γιάννης Γκουρτσογιάννης τονίζει ότι το κίνητρο της απεργίας δεν είναι τα χρήματα, αλλά το να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης για τους πολίτες.

Προειδοποίηση
«Οι νέες συνθήκες εργασίας, με απασχόληση επτά ημέρες την εβδομάδα, θα μας οδηγήσουν σε εξάντληση και είναι φυσικό να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα πρέπει στα καθήκοντά μας και αυτό θα είναι σε βάρος των ασθενών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι junior doctors είναι αυτοί που κάνουν τον μεγαλύτερο όγκο της δουλειάς στα νοσοκομεία. Oταν ένας ασθενής εισαχθεί στο νοσοκομείο, αυτοί θα τον παραλάβουν και θα αξιολογήσουν την περίπτωσή του. Το αντικείμενο της απεργίας μας είναι το να προστατεύουμε τη νοσοκομειακή περίθαλψη», τονίζει ο Γιάννης Γκουρτσογιάννης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Αυγούστου 2016, 00:50:35
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
18 AUGUST 2014.

NHS drugs, Aristotle and health economics: the problem of quantifying the value of life.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και ένα ενδιαφέρον σχόλιο για το παραπάνω άρθρο, από Επαγγελματία στον Χώρο της Υγείας, στον τοίχο του στο facebook:

Άρθρο - φροντιστήριο σχετικά με τον τρόπο που κρίνει η Αγγλία ποιά φάρμακα θα αποζημιώνει και ποιά όχι. Πολλά φάρμακα υψηλού κόστους (κυρίως αντικαρκινικά -αλλά όχι μόνο) τα οποία χορηγούνται κανονικά στην φτωχευμένη Ελλάδα, στην Αγγλία δε δίνονται επειδή θεωρούνται πολύ ακριβά σε σχέση με το αποτέλεσμα τους. Στη βάση του Αγγλικού συστήματος είναι η αποτίμηση της ανθρώπινης ζωής -30.000 λίρες ένας χρόνος ζωής σε πλήρη υγεία. Διαβάστε για να καταλάβετε αφενός το αγγλικό σύστημα, αφετέρου πώς πρέπει να γράφουν οι δημοσιογράφοι. Το άρθρο είναι λίγο μελό, ιδίως εκεί που λέει ότι "αποτίμηση της ζωής είναι υποκειμενική" - αλλά ισορροπεί προς το τέλος που αναφέρει ότι τέτοιου είδους συναισθηματικά επιχειρήματα χρησιμοποιούν οι εταιρείες και οι εγωιστές που δεν καταλαβαίνουν ότι τα λεφτά που δίνουν για τον ανίατο 80χρονο καρκινοπαθή μπαμπά τους, αφαιρούνται από κάπου άλλού που θα μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα.

« Τελευταία τροποποίηση: 10 Αυγούστου 2016, 07:48:35 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Αυγούστου 2016, 00:13:11
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
MARCH 17 2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2016, 16:09:42
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/08/2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Σεπτεμβρίου 2016, 07:36:29
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/08/2016

Τα υψηλά ιατρικά έξοδα αναγκάζουν πολλούς Αυστραλούς να εγκαταλείψουν την υγειονομική περίθαλψη.

Νέα έρευνα δείχνει ότι στην Αυστραλία, ένας στους τέσσερις χρόνιους ασθενείς παρακάμπτει την υγειονομική περίθαλψη, λόγω του υψηλού κόστους. Η Δρ. EmilyCallander, Senior Research Fellow στο HealthEconomicsτου Πανεπιστημίου JamesCook, δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη στην Αυστραλία απ’ ότι στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αυτά είναι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, όχι μόνο τα άτομα με ένα συνάχι», είπε. Η Δρ Callander, τόνισε ότι οι άνθρωποι με παθήσεις που αφορούν στην ψυχική υγεία επλήγησαν ιδιαίτερα: «Πάνω από το 40% των ατόμων με κατάθλιψη, άγχος και άλλες παθήσεις ψυχικής υγείας, δήλωσαν ότι παραλείπουν την ιατρική περίθαλψη λόγω του κόστους». Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων με άσθμα, εμφύσημα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) δεν θα μπορούσε να πληρώσει την θεραπεία που απαιτείται. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγιναν συγκρίσεις, για να εκτιμηθεί το χρηματικό ποσό των δαπανών, μεταξύ ανθρώπων με συγκεκριμένες παθήσεις και των ανθρώπων χωρίς κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ενήλικες με άσθμα, εμφύσημα και ΧΑΠ είχαν 109% υψηλότερες δαπάνες για την υγεία, από εκείνους που δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Επιπλέον, ενήλικες με κατάθλιψη, άγχος και άλλες παθήσεις ψυχικής υγείας είχαν 95% υψηλότερες δαπάνες. «Το να μην μπορεί κάποιος ασθενής να πληρώσει για την υγεία του, μπορεί να είναι άκρως μοιραίο για την ζωή του. Αυτό έχει σαφείς επιπτώσεις για την κυβερνητική πολιτική», τόνισε η Δρ. Callander. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο JCU-Tropical HealthandMedicine, το Προεδρείο της Υγείας και το Κέντρο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Αυστραλίας. Η ερευνητική ομάδα, δήλωσε ότι τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία ήταν λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν την υγειονομική περίθαλψη, λόγω του κόστους, απ’ ότι τα άτομα με χρόνια πάθηση στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά, η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια χρόνια πάθηση, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν την υγειονομική περίθαλψη, λόγω του κόστους, από τους ανθρώπους στην Αυστραλία.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Σεπτεμβρίου 2016, 04:53:29
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Σεπτεμβρίου 2016, 05:35:15
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/09/2014

Ολλανδία, Αυστραλία και ΗΠΑ αποτελούν τους «πρωταθλητές» της λίστας των 15 συνολικά χωρών παγκοσμίως, όπου οι αμοιβές των ιατρικών επαγγελμάτων θεωρούνται αρκετά… καλοπληρωμένες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ηλεκτρονική έκδοση του Faculty of Medicine, -χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του International Labor Organization- το γεγονός των υψηλών αμοιβών στα ιατρικά επαγγέλματα δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τα χρόνια σπουδών και εκπαίδευσης που απαιτούνται προκειμένου να γίνει κανείς γιατρός, καθώς και το κόστος που απαιτείται για την επίτευξη αυτού του σκοπού..
Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι χώρες όπου οι γιατροί απολαμβάνουν τις υψηλότερες αποδοχές, παραθέτοντας τις μέσες αμοιβές των γενικών ιατρών και αυτών με ειδικότητα.
Ταυτόχρονα, στα στοιχεία λαμβάνεται υπόψη η αναλογία του κατά κεφαλή εισοδήματος με το ΑΕΠ, ώστε να συγκρίνονται οι ετήσιες αποδοχές τους, με τις μέσες αποδοχές σε έκαστη χώρα. Αναλυτικότερα λοιπόν και σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας όπως έχει δημοσιευθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του International Labor Organization, το Top15 διαμορφώνεται ως εξής:

Νούμερο 15: Φινλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 74,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,5
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 68,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,3

Νούμερο 14: Σουηδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 76,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,5
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 66,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,2

Νούμερο 13: Νορβηγία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 77,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 1,9
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 69,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 1,2

Νούμερο 12: Γερμανία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 77,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,7
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 69,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,2

Νούμερο 11: Νέα Ζηλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 89,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 78,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,2

Νούμερο 10: Δανία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 91,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,9
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 109,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,4

Νούμερο 9: Ελβετία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 130,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,8
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 116,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,4

Νούμερο 8: Ιρλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 143,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 90,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,8

Νούμερο 7: Γαλλία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 149,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 92,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,1

Νούμερο 6: Ηνωμένο Βασίλειο
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 150,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4,9
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 118,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,9

Νούμερο 5: Καναδάς
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 161,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5,1
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 107,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,4

Νούμερο 4: Βέλγιο
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 188,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 61,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2

Νούμερο 3: ΗΠΑ
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 230,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5,7
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 161,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4,1

Νούμερο 2: Αυστραλία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 247,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 7,6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 91,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,8

Νούμερο 1: Ολλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 253,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 117,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,6

Γράφει:  Κοσμάς Ζακυνθινός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Σεπτεμβρίου 2016, 20:20:32
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
23/09/2016

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αρκετά χαμηλή θέση στην κατάταξη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τους στόχους της παγκόσμιας υγείας, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων βίας, κατάχρησης αλκοόλ και παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, προσφέρει την πρώτη αξιολόγηση και κατάταξη 188 χωρών σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της υγείας μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος, της βελτίωσης των τροφίμων και του νερού καθώς και με την ελάφρυνση της φτώχειας .  Περισσότερο από το 60% των εθνών που αξιολογήθηκαν έχουν ήδη επιτύχει τους στόχους για τη μείωση της μητρικής και παιδικής θνησιμότητας, όπως έδειξε η μελέτη, αλλά καμία δεν έχει επιτύχει τους άλλους εννέα στόχους συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης της φυματίωσης και του HIV ή τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας και της βίας.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην 28η θέση, κάτω από πολλά άλλα πλούσια κράτη, λόγω των σχετικά υψηλών ποσοστών θανάτου που προκαλούνται από τη βία, τον ιό HIV, την κατάχρηση αλκοόλ, την παιδική παχυσαρκία και την αυτοκτονία. Μένουν επίσης πίσω, σε σχέση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος λόγω της μητρικής και παιδικής θνησιμότητας, γεγονός που αντανακλά τις μεγάλες διαφορές στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και την ποιότητά της.  Η Ισλανδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία, χάρη στις καλές συνθήκες υγιεινής, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και την πρόοδο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του «πλούσιου κόσμου», όπως η παχυσαρκία, οι χρόνιες ασθένειες, η βία και οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα. Η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία και το Νότιο Σουδάν αντίθετα καλύπτουν τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.  Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι στόχοι που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σειρά από πιεστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των τροφίμων και του νερού, της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής, μέχρι το 2030. Ακολουθούν τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, που έληξαν στα τέλη του 2015 και στόχευαν επίσης στη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της υγείας.  Ο στόχος της αξιολόγησης, που διεξήχθη από το Ιντιτούτο Μετρήσεων και Αξιολογήσεων Θεμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, είναι η ανάληψη ευθυνών σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη των στόχων, και η επισκόπιση των κενών και των προτεραιοτήτων στον τομέα της υγείας. «Πρόκειται για μια ετήσια προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η πρόοδος που θα μεταφερθεί σύντομα και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Stephen Lim, καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο Ινστιτούτο.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Σεπτεμβρίου 2016, 20:31:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Σεπτεμβρίου 2016, 21:05:52
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κακά τα ψέμματα, όπου πτωχός και η μοίρα του, πόσο συχνά συναντάτε παχύσαρκους εύπορους και πόσο σε χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα ;

Στις ΗΠΑ κάνουν θραύση γεύματα των 5-10$ σε ταχυφαγεία, λόγω ακριβώς αυτού του λόγου.

Είναι και βασικός παράγοντας οι ώρες δουλειές, στις ΗΠΑ εργάζεσαι όλη την ημέρα και τρως στην δουλειά, οπότε είτε φέρνεις φαγητό μαζί σου (όποιος έχει την όρεξη να ετοιμάζει απ ΄το σπίτι τάπερ), είτε τρως junk food.

24 Σεπτεμβρίου 2016, 08:44:13
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στην Σουηδία πάντως το τάπερ, με μαγειρεμένο φαγητό από το σπίτι, για το μεσημεριανό διάλειμμα στην δουλειά είναι πολύ συνηθισμένο και για λόγους υγείας και για λόγους οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο που στο ΙΚΕΑ βρίσκει κανείς τέλεια αεροστεγή ταπεράκια ακριβώς για αυτή την δουλειά.

Σε ένα Κέντρο Υγείας που δούλευα, ο εργοδότης είχε αγοράσει και μερικά ζευγάρια ορειβατικά μπατόν για να τα παίρνουν στο μεσημεριανό διάλειμμα ( 12 με 1 ) όσοι είχαν τελειώσει το μεσημεριανό ταπεράκι τους και θέλαν και να ξεπιαστούν μετά στο διπλανό δάσος...
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Σεπτεμβρίου 2016, 08:51:12 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Σεπτεμβρίου 2016, 20:34:33
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πρέπει να είναι πανάκριβη η εστίαση στην Σουηδία, μαθαίνω για εστιατόριο 50€/άτομο, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό, οπότε αν θέλεις π.χ 25-30€ για delivery είναι λογικό να είναι απαγορευτικό να τρως κάθε μέρα έξω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε ένα Κέντρο Υγείας που δούλευα, ο εργοδότης είχε αγοράσει και μερικά ζευγάρια ορειβατικά μπατόν για να τα παίρνουν στο μεσημεριανό διάλειμμα ( 12 με 1 ) όσοι είχαν τελειώσει το μεσημεριανό ταπεράκι τους και θέλαν και να ξεπιαστούν μετά στο διπλανό δάσος...
+1000 RESPECT  :D
Τέτοια μόνο στην Σουηδία.
Θυμάμαι στο νησάκι που έκανα αγροτικό όλους με ΙΧ-μηχανάκια αν και flat το νησί, μόλις έκανα νύξη για ποδηλασία και ένα γυμναστήριο με κοιτούσαν σαν εξωγήϊνο.
Είναι και η διαφορά επιπέδου, άλλο σουηδική επαρχία, άλλο Montana, άλλο η Άνω Κωλοπετεινίτσα (δεν θέλω να ονοματίσω συγκεκριμένες περιοχές).
Τα περισσότερα σάψαλα και παραμελημένοι στα νοσοκομεία μας έρχονται από επαρχία.
Το μοναδικό μέλημα των περισσότερων η μετακίνηση από ταβέρνα σε ταβέρνα, άθληση μηδέν, ποιότητα φαγητού ό,τι χειρότερο, κάπνισμα και αλκοολισμός.

25 Σεπτεμβρίου 2016, 11:29:28
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πρέπει να είναι πανάκριβη η εστίαση στην Σουηδία, μαθαίνω για εστιατόριο 50€/άτομο, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό, οπότε αν θέλεις π.χ 25-30€ για delivery είναι λογικό να είναι απαγορευτικό να τρως κάθε μέρα έξω.

Δεν είναι τόσο δράμα οι τιμές. Ειδικά αν μιλήσουμε για τη ώρα αιχμής 12.00-13.00 βρίσκεις πρακτικά παντού να φας σε μπουφέ με μπόλικα πιάτα και σαλάτες, συχνά γύρω στα 10 ευρώ!
Φυσικά αν θες να φας άλλη ώρα ή αλά καρτ σε καλό εστιατόριο και να πιεις και το αλκοόλ τότε ναι, θα τσούξει λίγο παραπάνω.
Delivery από την άλλη είτε δε βρίσκεις είτε κοστίζει σχεδόν όσο το φαγητό. Στην πόλη μου (Norrköping) υπάρχει μία εταιρεία delivery που πάει παίρνει ό,τι της πεις και στα φέρνει σπίτι... = κόστος φαγητού Χ2

25 Σεπτεμβρίου 2016, 22:49:01
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
11549 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2019, 20:29:08
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
21365 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2018, 23:06:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2484 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2018, 07:12:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
38331 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Δεκεμβρίου 2020, 01:07:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9391 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2024, 17:06:15
από Argirios Argiriou