ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.

<< < (26/43) > >>

Argirios Argiriou:
22/08/2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
08/08/2016

Τα υψηλά ιατρικά έξοδα αναγκάζουν πολλούς Αυστραλούς να εγκαταλείψουν την υγειονομική περίθαλψη.

Νέα έρευνα δείχνει ότι στην Αυστραλία, ένας στους τέσσερις χρόνιους ασθενείς παρακάμπτει την υγειονομική περίθαλψη, λόγω του υψηλού κόστους. Η Δρ. EmilyCallander, Senior Research Fellow στο HealthEconomicsτου Πανεπιστημίου JamesCook, δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη στην Αυστραλία απ’ ότι στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αυτά είναι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, όχι μόνο τα άτομα με ένα συνάχι», είπε. Η Δρ Callander, τόνισε ότι οι άνθρωποι με παθήσεις που αφορούν στην ψυχική υγεία επλήγησαν ιδιαίτερα: «Πάνω από το 40% των ατόμων με κατάθλιψη, άγχος και άλλες παθήσεις ψυχικής υγείας, δήλωσαν ότι παραλείπουν την ιατρική περίθαλψη λόγω του κόστους». Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων με άσθμα, εμφύσημα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) δεν θα μπορούσε να πληρώσει την θεραπεία που απαιτείται. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγιναν συγκρίσεις, για να εκτιμηθεί το χρηματικό ποσό των δαπανών, μεταξύ ανθρώπων με συγκεκριμένες παθήσεις και των ανθρώπων χωρίς κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ενήλικες με άσθμα, εμφύσημα και ΧΑΠ είχαν 109% υψηλότερες δαπάνες για την υγεία, από εκείνους που δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Επιπλέον, ενήλικες με κατάθλιψη, άγχος και άλλες παθήσεις ψυχικής υγείας είχαν 95% υψηλότερες δαπάνες. «Το να μην μπορεί κάποιος ασθενής να πληρώσει για την υγεία του, μπορεί να είναι άκρως μοιραίο για την ζωή του. Αυτό έχει σαφείς επιπτώσεις για την κυβερνητική πολιτική», τόνισε η Δρ. Callander. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο JCU-Tropical HealthandMedicine, το Προεδρείο της Υγείας και το Κέντρο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Αυστραλίας. Η ερευνητική ομάδα, δήλωσε ότι τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία ήταν λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν την υγειονομική περίθαλψη, λόγω του κόστους, απ’ ότι τα άτομα με χρόνια πάθηση στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά, η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια χρόνια πάθηση, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν την υγειονομική περίθαλψη, λόγω του κόστους, από τους ανθρώπους στην Αυστραλία.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
15/09/2014

Ολλανδία, Αυστραλία και ΗΠΑ αποτελούν τους «πρωταθλητές» της λίστας των 15 συνολικά χωρών παγκοσμίως, όπου οι αμοιβές των ιατρικών επαγγελμάτων θεωρούνται αρκετά… καλοπληρωμένες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ηλεκτρονική έκδοση του Faculty of Medicine, -χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του International Labor Organization- το γεγονός των υψηλών αμοιβών στα ιατρικά επαγγέλματα δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τα χρόνια σπουδών και εκπαίδευσης που απαιτούνται προκειμένου να γίνει κανείς γιατρός, καθώς και το κόστος που απαιτείται για την επίτευξη αυτού του σκοπού..
Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι χώρες όπου οι γιατροί απολαμβάνουν τις υψηλότερες αποδοχές, παραθέτοντας τις μέσες αμοιβές των γενικών ιατρών και αυτών με ειδικότητα.
Ταυτόχρονα, στα στοιχεία λαμβάνεται υπόψη η αναλογία του κατά κεφαλή εισοδήματος με το ΑΕΠ, ώστε να συγκρίνονται οι ετήσιες αποδοχές τους, με τις μέσες αποδοχές σε έκαστη χώρα. Αναλυτικότερα λοιπόν και σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας όπως έχει δημοσιευθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του International Labor Organization, το Top15 διαμορφώνεται ως εξής:

Νούμερο 15: Φινλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 74,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,5
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 68,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,3

Νούμερο 14: Σουηδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 76,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,5
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 66,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,2

Νούμερο 13: Νορβηγία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 77,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 1,9
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 69,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 1,2

Νούμερο 12: Γερμανία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 77,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,7
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 69,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,2

Νούμερο 11: Νέα Ζηλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 89,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 78,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,2

Νούμερο 10: Δανία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 91,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,9
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 109,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,4

Νούμερο 9: Ελβετία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 130,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,8
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 116,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,4

Νούμερο 8: Ιρλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 143,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 90,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,8

Νούμερο 7: Γαλλία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 149,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 92,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,1

Νούμερο 6: Ηνωμένο Βασίλειο
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 150,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4,9
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 118,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,9

Νούμερο 5: Καναδάς
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 161,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5,1
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 107,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,4

Νούμερο 4: Βέλγιο
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 188,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 61,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2

Νούμερο 3: ΗΠΑ
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 230,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5,7
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 161,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4,1

Νούμερο 2: Αυστραλία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 247,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 7,6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 91,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2,8

Νούμερο 1: Ολλανδία
Μέσες ετήσιες αποδοχές γιατρού με ειδικότητα: 253,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 6
Μέσες ετήσιες αποδοχές γενικού γιατρού: 117,000 δολάρια.
Πολλαπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 3,6

Γράφει:  Κοσμάς Ζακυνθινός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
23/09/2016

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αρκετά χαμηλή θέση στην κατάταξη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τους στόχους της παγκόσμιας υγείας, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων βίας, κατάχρησης αλκοόλ και παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, προσφέρει την πρώτη αξιολόγηση και κατάταξη 188 χωρών σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της υγείας μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος, της βελτίωσης των τροφίμων και του νερού καθώς και με την ελάφρυνση της φτώχειας .  Περισσότερο από το 60% των εθνών που αξιολογήθηκαν έχουν ήδη επιτύχει τους στόχους για τη μείωση της μητρικής και παιδικής θνησιμότητας, όπως έδειξε η μελέτη, αλλά καμία δεν έχει επιτύχει τους άλλους εννέα στόχους συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης της φυματίωσης και του HIV ή τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας και της βίας.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην 28η θέση, κάτω από πολλά άλλα πλούσια κράτη, λόγω των σχετικά υψηλών ποσοστών θανάτου που προκαλούνται από τη βία, τον ιό HIV, την κατάχρηση αλκοόλ, την παιδική παχυσαρκία και την αυτοκτονία. Μένουν επίσης πίσω, σε σχέση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος λόγω της μητρικής και παιδικής θνησιμότητας, γεγονός που αντανακλά τις μεγάλες διαφορές στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και την ποιότητά της.  Η Ισλανδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία, χάρη στις καλές συνθήκες υγιεινής, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και την πρόοδο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του «πλούσιου κόσμου», όπως η παχυσαρκία, οι χρόνιες ασθένειες, η βία και οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα. Η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία και το Νότιο Σουδάν αντίθετα καλύπτουν τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.  Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι στόχοι που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σειρά από πιεστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των τροφίμων και του νερού, της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής, μέχρι το 2030. Ακολουθούν τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, που έληξαν στα τέλη του 2015 και στόχευαν επίσης στη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της υγείας.  Ο στόχος της αξιολόγησης, που διεξήχθη από το Ιντιτούτο Μετρήσεων και Αξιολογήσεων Θεμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, είναι η ανάληψη ευθυνών σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη των στόχων, και η επισκόπιση των κενών και των προτεραιοτήτων στον τομέα της υγείας. «Πρόκειται για μια ετήσια προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η πρόοδος που θα μεταφερθεί σύντομα και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Stephen Lim, καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο Ινστιτούτο.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση