ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.

<< < (27/43) > >>

Αρχίατρος:
Κακά τα ψέμματα, όπου πτωχός και η μοίρα του, πόσο συχνά συναντάτε παχύσαρκους εύπορους και πόσο σε χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα ;

Στις ΗΠΑ κάνουν θραύση γεύματα των 5-10$ σε ταχυφαγεία, λόγω ακριβώς αυτού του λόγου.

Είναι και βασικός παράγοντας οι ώρες δουλειές, στις ΗΠΑ εργάζεσαι όλη την ημέρα και τρως στην δουλειά, οπότε είτε φέρνεις φαγητό μαζί σου (όποιος έχει την όρεξη να ετοιμάζει απ ΄το σπίτι τάπερ), είτε τρως junk food.

Argirios Argiriou:
Στην Σουηδία πάντως το τάπερ, με μαγειρεμένο φαγητό από το σπίτι, για το μεσημεριανό διάλειμμα στην δουλειά είναι πολύ συνηθισμένο και για λόγους υγείας και για λόγους οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο που στο ΙΚΕΑ βρίσκει κανείς τέλεια αεροστεγή ταπεράκια ακριβώς για αυτή την δουλειά.

Σε ένα Κέντρο Υγείας που δούλευα, ο εργοδότης είχε αγοράσει και μερικά ζευγάρια ορειβατικά μπατόν για να τα παίρνουν στο μεσημεριανό διάλειμμα ( 12 με 1 ) όσοι είχαν τελειώσει το μεσημεριανό ταπεράκι τους και θέλαν και να ξεπιαστούν μετά στο διπλανό δάσος...

Αρχίατρος:
Πρέπει να είναι πανάκριβη η εστίαση στην Σουηδία, μαθαίνω για εστιατόριο 50€/άτομο, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό, οπότε αν θέλεις π.χ 25-30€ για delivery είναι λογικό να είναι απαγορευτικό να τρως κάθε μέρα έξω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ένα Κέντρο Υγείας που δούλευα, ο εργοδότης είχε αγοράσει και μερικά ζευγάρια ορειβατικά μπατόν για να τα παίρνουν στο μεσημεριανό διάλειμμα ( 12 με 1 ) όσοι είχαν τελειώσει το μεσημεριανό ταπεράκι τους και θέλαν και να ξεπιαστούν μετά στο διπλανό δάσος...

--- Τέλος παράθεσης ---
+1000 RESPECT  :D
Τέτοια μόνο στην Σουηδία.
Θυμάμαι στο νησάκι που έκανα αγροτικό όλους με ΙΧ-μηχανάκια αν και flat το νησί, μόλις έκανα νύξη για ποδηλασία και ένα γυμναστήριο με κοιτούσαν σαν εξωγήϊνο.
Είναι και η διαφορά επιπέδου, άλλο σουηδική επαρχία, άλλο Montana, άλλο η Άνω Κωλοπετεινίτσα (δεν θέλω να ονοματίσω συγκεκριμένες περιοχές).
Τα περισσότερα σάψαλα και παραμελημένοι στα νοσοκομεία μας έρχονται από επαρχία.
Το μοναδικό μέλημα των περισσότερων η μετακίνηση από ταβέρνα σε ταβέρνα, άθληση μηδέν, ποιότητα φαγητού ό,τι χειρότερο, κάπνισμα και αλκοολισμός.

schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρέπει να είναι πανάκριβη η εστίαση στην Σουηδία, μαθαίνω για εστιατόριο 50€/άτομο, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό, οπότε αν θέλεις π.χ 25-30€ για delivery είναι λογικό να είναι απαγορευτικό να τρως κάθε μέρα έξω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι τόσο δράμα οι τιμές. Ειδικά αν μιλήσουμε για τη ώρα αιχμής 12.00-13.00 βρίσκεις πρακτικά παντού να φας σε μπουφέ με μπόλικα πιάτα και σαλάτες, συχνά γύρω στα 10 ευρώ!
Φυσικά αν θες να φας άλλη ώρα ή αλά καρτ σε καλό εστιατόριο και να πιεις και το αλκοόλ τότε ναι, θα τσούξει λίγο παραπάνω.
Delivery από την άλλη είτε δε βρίσκεις είτε κοστίζει σχεδόν όσο το φαγητό. Στην πόλη μου (Norrköping) υπάρχει μία εταιρεία delivery που πάει παίρνει ό,τι της πεις και στα φέρνει σπίτι... = κόστος φαγητού Χ2

Argirios Argiriou:
25/09/2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση