ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.

<< < (5/43) > >>

D-Michalis:
Αυτά που περιγράφει ο κ. Οικονομίδης και ο κ. Σταυρίδης είναι ακριβώς έτσι, αλλά δεν δίδεται σε αυτό το δημοσίευμα ολόκληρη η εικόνα.
Υπάρχουν και άλλα που δεν αναφέρονται και στα οποία θα «ξίνιζαν» τα μούτρα τους οι έλληνες, αν τους τα εφάρμοζαν. Ίσως και γι’ αυτό να αποσιωπούνται.
Προσωπικά το έχω ξαναπεί. Μακάρι να εγκαθιστούσαμε ένα σύστημα σαν αυτό του Καναδά.
Πώς όμως είναι αυτό το Σύστημα? (για όσους δεν γνωρίζουν το έζησα επί δεκαετία και εξακολουθώ να το παρακολουθώ).
[spoiler]1.   Υπάρχει ο οικογενειακός σου γιατρός και αν θές να κάνεις χρήση των υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος, θα πρέπει να απευθυνθείς εκεί. Τελεία και παύλα. Εκτός και αν είναι έκτακτο. Επειδή όμως εμείς οι Έλληνες όλα έκτακτα τα θεωρούμε, ακούστε αυτό: Είμαι εκεί (Μόντρεαλ) και κάνω αμυγδαλίτιδα. Ξέρω και τι έχω και τι να πάρω. Είναι αδύνατον όμως να πάρω μόνος μου από φαρμακείο. Οικογενειακό γιατρό δεν είχα (ήταν στις αρχές που πήγα). Πήγα λοιπόν στο κοντινότερο νοσοκομείο (όλα «εφημερεύουν»). Αφού με υποδέχτηκαν paramedics εκπαιδευμένοι για αυτή τη δουλειά και μου έβγαλαν ηλεκτρονική κάρτα «χρήστη των υπηρεσιών τους» (25 έτη πρίν!!!) διαβίβασαν τα χαρτιά μου στον γιατρό του «ΤΕΠ». Εκείνος χαρακτήρισε την περίπτωσή μου και παρήγγειλε να περιμένω ώσπου να με φωνάξουν.
Μετά από δύο ώρες διαμαρτυρήθηκα (ως Έλλην) και η απάντηση που έλαβα ήταν «Βρίσκεσθε σε ΤΕΠ. Όποτε δεν θα έχουμε επείγον, θα σας καλέσουμε. Η περίπτωσή σας δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του ΤΕΠ. Έπρεπε να είχατε πάει στο γιατρό σας. Αφού ήρθατε εδώ, θα σας δούμε, αλλά όποτε δεν υπάρχει περιστατικό που είναι επείγον». Περίμενα συνολικά 3 ώρες με 38 πυρετό.
Πές στον Έλληνα ότι θα λειτουργήσεις έτσι και να δούμε πόσες ψήφους θα πάρεις μετά, αφού τον έμαθες κ. πολιτικέ να θεωρεί ότι όπου και αν πάει μπορεί να «Γ» και να δέρνει.
2.   Όταν η αδελφή μου προγραμματίστηκε για μία μεγάλη ορθοπεδική επέμβαση, πριν καν πάει στο νοσοκομείο να χειρουργηθεί, ήρθαν οι φυσιοθεραπευτές και οι τεχνολόγοι σχετικών μηχανημάτων στο σπίτι για να καταγράψουν τις συνθήκες και τα εξαρτήματα που θα απαιτούνταν μετά το χειρουργείο !!! Εννοείται ότι η καθημερινή επίσκεψη της αρμόδιας επισκέπτριας και του φυσιοθεραπευτή, μετά την επέμβαση, ήταν υποδειγματική. Εντύπωση μου έκανε μάλιστα που προσφέραμε ένα παραδοσιακό αντικείμενο από την Ελλάδα στην Επισκέπτρια που της άρεσε η Ελλάδα και απάντησε «Ευχαριστώ. Δεν μπορώ όμως να το πάρω, γιατί εκλαμβάνεται ως φιλοδώρημα !!!» Κατά τα άλλα υπερηφανευόμαστε ως λαός για το ήθος μας και σνομπάρουμε άλλους λαούς ως «αμερικανάκια»
3.   Ο Καναδός πληρώνει αδρά για αυτή την ασφάλεια αλλά επειδή έχει ένα δίκαιο σύστημα δεν διαμαρτύρεται. Το μόνο που δεν αγχώνει έναν Καναδό, είναι «τι θα γίνω αν χάσω τη δουλεία μου» (δεν το αναλύω λόγω χώρου, αλλά έχουν πολύ έξυπνο σύστημα).
4.   Τα φάρμακα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Μόνον η ιατρική -και παραϊατρική- φροντίδα, η νοσηλεία και η εργαστηριακή διερεύνηση. Κανένας συνήθης πολίτης δεν παίρνει κανένα φάρμακο δωρεάν. Τα πληρώνει στο ακέραιο (με εξαίρεση τη νοσοκομειακή φροντίδα –αγωγή που είναι τα πάντα δωρεάν), γι’ αυτό και δεν προσπαθεί να κάνει κατάχρηση. Οι μόνοι που παίρνουν ΟΛΑ τα ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΩΡΕΑΝ είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας (μακροχρόνια άνεργοι κ.λ.π. –Μη διανοηθείτε ότι μπορείς να πάρεις τέτοιο επίδομα άμα έχεις σπίτι στο όνομά σου !!! Πούλα το σου λέει να έχεις να περνάς !!!)
5.   Κάτι αξιοσημείωτο για τη συνταγογραφία: Όταν ο γιατρός σου σου δώσει μία αγωγή (είτε δωρεάν είτε την πληρώνεις) γράφει την εκτιμώμενη διάρκεια στη συνταγή. Εσύ την πάς στο φαρμακείο (τώρα πάει ηλεκτρονικά σε όποιο φαρμακείο δηλώσεις) και περνάς κάθε μήνα από εκεί να πάρεις τη μηνιαία σου ποσότητα. Στο γιατρό θα πάς μόνο αν κάτι αλλάξει ή όταν λήξει η προσδιορισθείσα χρονική περίοδος. (Για κάντο αυτό στην Ελλάδα να δούμε αν έχεις κώλο κ. πολιτικέ !!!

6.   Τώρα για τις συντάξεις τα πράγματα είναι περίπου έτσι. Υπάρχει η κοινωνική σύνταξη όπως αναφέρθηκε. Υπάρχουν όμως και τα επαγγελματικά συνδικάτα που έχουν δίκτυα (με ομαδικά ασφάλιστρα σε ιδιωτικές εταιρείες ή άλλες μορφές) που ανάλογα πόσο δούλεψες σε κάθε τέτοιο «δίκτυο» θα πάρεις στο τέλος και κάποιο ποσό σύνταξης. Π.χ. Μπορεί να πάρεις 10 δολάρια το μήνα από τη δουλειά που έκανες ως πωλητής και 250 ευρώ το μήνα από τη δουλείά που έκανες ως δάσκαλος, κ.λ.π. Τα χρήματα κατατίθενται ΜΟΝΟΝ για να τα ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ως σύνταξη.
Για να καταλάβετε τι εννοώ: Εργάστηκα δύο χρόνια (διάφορες περιόδους) νόμιμα σε κάποια δουλειά. Όταν θα έφευγα οριστικά από τον Καναδά, πήγα να καταθέσω την ταυτότητα του συνδικάτου. Με ρώτησαν «σκέφτεστε να ξαναδουλέψετε στον Καναδά σε αυτή τη δουλειά?» απάντησα «Όχι, γιατί?» και πήρα την απάντηση που με έκανε να γουρλώσω τα μάτια «Γιατί αν δεν ξαναδουλέψετε και δεν διεκδικήσετε σύνταξη από αυτές σας τις εισφορές, πρέπει να μου το πείτε για να σας επιστρέψω τα χρήματα που έχετε καταβάλει όλο αυτό τον καιρό στο συνδικάτο για το σκοπό αυτό. Είναι δικά σας χρήματα που αν δεν πρόκειται να τα πάρετε ως σύνταξη, θα πρέπει να σας τα επιστρέψω» !!!!
Άντε μετά να ανασάνεις στη μιζέρια μας !!! για την οποία υπερηφανευόμαστε κιόλας !!!

Αυτά τα ολίγα και συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά θεωρώ ότι με τις πληροφορίες αυτές, μπορούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πραγματικά είναι το Καναδικό δημόσιο σύστημα υγείας που χρηματοδοτείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό (σύν την αναφερθείσα συμμετοχή του πολίτη, ειδικά για την ασφάλεια).[/spoiler]

anastasios theodoridis:
ΙΤΑΛΙΑ
320.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιατρικά λάθη

ΡΕΚΟΡ ΙΑΤΡΙΚΩΝ λαθών καταγράφει η Ιταλία με τα θύματα να φτάνουν τις 320.000 κάθε χρόνο. Σε μια από τις πιο τραγελαφικές περιπτώσεις, ένας υπερήλικος έχασε τη ζωή του όταν από το ασθενοφόρο βρέθηκε στον δρόμο, επειδή οι τραυματιοφορείς είχαν ξεχάσει να ασφαλίσουν την πόρτα. Πριν από μερικές ημέρες, η ιταλική κοινωνία συγκλονίστηκε από τον μυστηριώδη θάνατο δύο βρεφών στο νοσοκομείο της Φότζα. Έπειτα από σχετική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι τα βρέφη έχασαν τη ζωή τους από σηψαιμία, η οποία προκλήθηκε από την ελλιπή αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων. Για την τραγική υπόθεση κατηγορούνται από τις αρχές περίπου 30 μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι εξετάσεις
Σε μια άλλη περίπτωση- ευτυχώς χωρίς επιπτώσεις- οι γιατροί τοποθέτησαν γύψο στο υγιές πόδι ενός παιδιού αντί σε εκείνο που είχε σπάσει. Το ιταλικό σύστημα υγείας καταγράφει κάθε χρόνο δεκάδες τέτοια περιστατικά. Όπως έχει διαπιστωθεί, πολλές φορές οι εξετάσεις αργούν, έχουν λανθασμένα αποτελέσματα ή δεν κοινοποιούνται ποτέ στους ασθενείς. Θύμα αυτής της τελευταίας κατηγορία έπεσε η 50χρονη Πάολα Καγκόλ, η οποία έχασε τη ζωή της από καρκίνο στη μήτρα. Αν και η διάγνωση είχε γίνει σωστά, οι εξετάσεις έμειναν στα συρτάρια του εργαστηρίου για περισσότερο από έναν χρόνο επειδή το θύμα δεν είχε πληρώσει το αντίτιμο για την ταχυδρομική αποστολή. Στην Πάντοβα μια 33χρονη γυναίκα που είχε συλλάβει με εξωσωματική γονιμοποίηση, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε άμβλωση επειδή διαπιστώθηκε ότι το σπέρμα του δότη δεν προερχόταν από τον σύζυγό της. Πολλές φορές τα ιατρικά λάθη αποδεικνύονται μοιραία. Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Figaro», από τους 8 εκατ. ανθρώπους που νοσηλεύονται κάθε χρόνο στα ιταλικά νοσοκομεία, οι 320.000 χάνουν τη ζωή τους από ιατρικά λάθη- περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά. Συγκριτικά, τα θύματα από τροχαία δυστυχήματα είναι μόλις τα μισά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Eίναι αλήθεια ότι όποιος ασχολείται με τα κάρβουνα (ασθένεια) στο τέλος ή θα μουτζουρωθεί, ή θα καεί.
Και αυτό ισχύει αμφίδρομα, τόσο για τους ιατρούς, όσο και για τους ασφαλισμένους/ασθενείς.

Μια τραγική περίπτωση ήταν η μόλυνση με ΗΙV του κιθαρίστα των CCR Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, που οδήγησε στο θάνατό του (από TBC) το 1990. Ο Fogerty (πρώτος από αριστερά) είχε υποβληθεί σε μετάγγιση μολυσμένου αίματος στα πλαίσια εγχείρησής του για οσφυαλγία σε αμερικανικό νοσοκομείο.

Argirios Argiriou:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση