Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
3 Δεκεμβρίου 2024, 19:10:53

Αποστολέας Θέμα: Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.  (Αναγνώστηκε 323876 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Σεπτεμβρίου 2010, 00:25:56
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Έθνος 15/09/2010.

[spoiler]Ενας στους 7 κατοίκους του πλανήτη υποσιτίζεται εν έτει 2010, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας. Η παγκόσμια πείνα επιβαρύνει τις αναπτυσσόμενες χώρες με 450 δισ. δολάρια κάθε χρόνο, τονίζει η Actionaid  «E» 15/9

   
Για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα παρουσίασε μείωση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει «απαράδεκτα υψηλός», επισημαίνουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους τα Ηνωμένα Εθνη τονίζοντας ότι, σήμερα, ένας στους επτά κατοίκους του πλανήτη υποσιτίζεται.
 
Ο αριθμός των Ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα παρουσίασε μείωση για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια. Ωστόσο, παραμένει «απαράδεκτα υψηλός», όπως τονίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Actionaid προειδοποιεί σε έκθεσή της ότι η παγκόσμια πείνα επιβαρύνει τις αναπτυσσόμενες χώρες, ετησίως, με το ποσό των 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 90% του ποσού αυτού οφείλεται στη χαμηλή παραγωγικότητα ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής, ενώ το υπόλοιπο 10% θα πρέπει να αναζητηθεί στο υψηλό κόστος του συστήματος υγείας, υπογραμμίζει η οργάνωση και καλεί τις αναπτυγμένες χώρες να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη προσφέροντας το ποσό των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) -αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ- το 2010, 925 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται, έναντι 1,02 δισεκατομμυρίου το 2009 (ήταν ο υψηλότερος αριθμός εδώ και τέσσερις δεκαετίες). Στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι να μειωθεί κατά το ήμισυ το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα στον αναπτυσσόμενο κόσμο: από 20% το 1990-92 στο 10% το 2015.

Οπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Εθνη, η βελτίωση στην ασφάλεια των τροφίμων το 2010 οφειλόταν κυρίως στην καλύτερη πρόσβαση σε τρόφιμα χάρη στις βελτιούμενες οικονομικές συνθήκες, καθώς και στις μειωμένες τιμές τροφίμων. Ωστόσο, η πρόσφατη οικονομική και επισιτιστική κρίση, που έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, αναμένεται να εμποδίσει την επίτευξη του στόχου του ΟΗΕ.

Σε 7 χώρες:
Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποσιτίζονται, υπογραμμίζει η υπηρεσία του ΟΗΕ, ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου αντιστοιχεί το 16% του πληθυσμού. Τα δύο τρίτα, μάλιστα, ζουν σε επτά μόνο χώρες: το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Κονγκό, την Αιθιοπία, την Ινδία, την Ινδονησία και το Πακιστάν. «Το γεγονός ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να υποσιτίζονται μετά το τέλος της πρόσφατης οικονομικής και διατροφικής κρίσης δείχνει ένα βαθύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα», αναφέρει ο οργανισμός υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερες επενδύσεις στη γεωργία, να ενισχύσουν το δίχτυ ασφαλείας και τα προγράμματα κοινωνικής αρωγής καθώς και τις δραστηριότητες που αυξάνουν το εισόδημα των φτωχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας προσδιορίζει τον υποσιτισμό ως ανεπαρκή κατανάλωση θερμίδων, κατά μέσο όρο λιγότερες από 1.800 ημερησίως.

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
mina@pegasus.gr[/spoiler]


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Σεπτεμβρίου 2010, 00:36:59
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία, 16/09/2010.


[spoiler]Αυξήθηκαν κατά τέσσερα εκατομμύρια οι άποροι το 2009.

Περίπου σαράντα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι, ή ένας στους επτά κατοίκους, έζησαν κάτω από τα όρια της φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009. Σε σχέση με το 2008, οι άποροι αυξήθηκαν κατά τέσσερα εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Απογραφής της χώρας (Census Bureau).
 
Εντυπωσιακό είναι πως ο δείκτης φτώχειας για το 2009 ανήλθε σε υψηλό των τελευταίων 15 χρόνων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσοστό ανήλθε στο 14,3% έναντι του 13,2% το 2008, που αντιστοιχεί σε 43,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η έκθεση παρέχει την πιο λεπτομερή εικόνα μέχρι σήμερα για τις επιπτώσεις της ύφεσης και της ανεργίας, σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.

Το πραγματικό μέσο εισόδημα διατηρήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, στα 49.777 δολάρια.

Ο αριθμός των πολιτών δίχως ασφάλιση το 2009 εκτοξεύθηκε στα 51 εκατομμύρια από τα 46 εκατ. το 2008, ο αριθμός των ανασφάλιστων ανηλίκων, ωστόσο, παρουσίασε μείωση.

Εν τω μεταξύ, νέο ρεκόρ σημείωσαν οι κατασχέσεις ακινήτων από τράπεζες τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, καθώς κατασχέθηκαν 95.364 κατοικίες, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του 2% τον περασμένο Μάιο.

Εκτιμάται πως οι κατασχέσεις θα ξεπεράσουν φέτος το 1,5 εκατομμύριο.[/spoiler]



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Σεπτεμβρίου 2010, 18:59:09 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Οκτωβρίου 2010, 15:05:10
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Οκτωβρίου 2010, 20:38:05
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

timex


Το σύστημα Υγείας σκοτώνει τους Έλληνες έπρεπε να γράφουν αλλά οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένοι και δεν αναφέρουν τίποτα.
Ή μαλλον αναφέρουν αλλά όπως θέλουν!

21 Οκτωβρίου 2010, 13:46:25
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία 21/10/2010.

[spoiler]Η ελονοσία σκοτώνει περίπου 205.000 ανθρώπους στην Ινδία κάθε χρόνο, 13 φορές περισσότερους από όσους υπολογίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 
Με ψεκασμούς μικροβιοκτόνων οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της μαλάριας και του δάγκειου πυρετού στο Νέο Δελχί
 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 15.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία από την ελονοσία, αριθμός πολύ μικρότερος από τις εκτιμήσεις των  ερευνητών που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Οι ερευνητές ζητούν να αναθεωρηθεί επειγόντως η εκτίμηση του ΠΟΥ ώστε να μην επηρεαστεί η χρηματοδότηση των προσπαθειών για πρόληψη της νόσου, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

"Εάν δεν γνωρίζεις την έκταση μίας νόσου σε κάποια περιοχή, τα αιτήματα για φάρμακα δεν θα είναι σωστά . Πλήττεται το πρόγραμμα ελέγχου, είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουμε επακριβώς τους αριθμούς", δήλωσε ο Βίνοντ Σάρμα, του Εθνικού Ινστιτούτου της Ινδίας για την Έρευνα για την Ελονοσία. [/spoiler]



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Οκτωβρίου 2010, 13:49:20
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία, 16/10/2010.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ, αν. καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής, Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, προέδρου ΕΟΦ

[spoiler]Η υγεία στον κόσμο παρουσιάζει συνεχή βελτίωση κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες, κυρίως χάρη στη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες και στην καλύτερη αντιμετώπιση, προληπτικά και θεραπευτικά, των νοσημάτων του σύγχρονου πολιτισμού, όπως είναι τα καρδιαγγειακά και οι καρκίνοι, στις ανεπτυγμένες χώρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι, ενώ μέχρι πρόσφατα τα νοσήματα αυτά του πολιτισμού, μαζί με τα ατυχήματα και τα νοσήματα του αναπνευστικού, αποτελούσαν τις πρώτες αιτίες θανάτου μόνο στις ανεπτυγμένες χώρες, τα τελευταία χρόνια αυτό το μοντέλο νοσηρότητας επεκτείνεται και κυριαρχεί και στον υπόλοιπο κόσμο, εκτοπίζοντας τα λοιμώδη νοσήματα από την πρώτη θέση.

Η δε κατάθλιψη μπορεί να μη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως αιτία θανάτου αλλά κατέχει τη δεύτερη θέση από πλευράς σοβαρότητας νόσου στις ανεπτυγμένες χώρες, θέση που αρχίζει να διεκδικεί και στις αναπτυσσόμενες.

Η γενικότερη τάση ομοιογενοποίησης του μοντέλου νοσηρότητας διεθνώς αποτυπώνεται σε πρόσφατες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παγκόσμια υγεία μέχρι το 2030. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές, παρατηρείται σημαντική μετατόπιση των θανάτων από τις μικρότερες ηλικίες στις μεγαλύτερες και από τα μεταδιδόμενα νοσήματα, τη μητρική και περιγεννητική θνησιμότητα και τα διατροφικά αίτια στα μη μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο κίνδυνος θανάτου για τα παιδιά κάτω των 5 ετών αναμένεται να μειωθεί κατά 50% μέχρι το 2030. Η δε αναλογία των θανάτων εξαιτίας μη μεταδιδόμενων νοσημάτων θα αυξηθεί από 59% το 2002, σε 69% το 2030, ενώ οι θάνατοι από AIDS θα αυξηθούν από 2,8 εκατ. το 2002 σε 6,5 εκατ. το 2030, παρ' όλο που μέχρι το 2012 θα υπάρχει θεραπευτική επάρκεια για το 80% των περιπτώσεων.

Στο κρίσιμο ζήτημα του καπνίσματος, που αφορά ιδιαίτερα τη χώρα μας, οι σχετιζόμενοι θάνατοι αναμένεται να αυξηθούν από 5,4 εκατ. το 2005, σε 6,4 εκατ. το 2015 και σε 8,3 εκατ. το 2030. Τα τσιγάρα αναμένεται να σκοτώσουν το 2015 50% περισσότερα άτομα από το AIDS, προκαλώντας το 10% του συνόλου των θανάτων παγκοσμίως.

Το 2030, τα τρία πιο βασικά νοσήματα θα είναι το AIDS, η κατάθλιψη και η ισχαιμία του μυοκαρδίου. Στην τέταρτη θέση θα βρίσκονται τα τροχαία. Στις αναπτυσσόμενες χώρες το AIDS θα παραμείνει η βασική αιτία νοσηρότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2015. [/spoiler]



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Οκτωβρίου 2010, 17:49:27
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΑΥΓΗ, 23/10/2010.
Κυριακίδης Ν.


Δέκα μήνες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αϊτή, τον περασμένο Γενάρη, η χολέρα ισοπεδώνει σήμερα ό,τι άφησε όρθιο ο σεισμός... Επόμενο ήταν αφού, παρά τις υποσχέσεις για διεθνή βοήθεια, τα ερείπια παραμένουν ακόμα στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς όπως και οι άστεγοι που είναι αναγκασμένοι να πίνουν βρόμικο νερό, την κύρια αιτία εμφάνισης της νόσου. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες το ξέσπασμα της επιδημίας και μάλιστα αυτής που προκαλείται από το πιο επικίνδυνο στέλεχος του μικροβίου της χολέρας. Τις τελευταίες ημέρες 135 άνθρωποι πέθαναν, ενώ χιλιάδες είναι τα κρούσματα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Σεπτεμβρίου 2011, 00:42:28
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

[spoiler]Πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους σκοτώνει κάθε χρόνο η ατμοσφαιρική ρύπανση
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει. Περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη μεγάλη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που υπολόγισε ότι στην Ελλάδα 3.620 θάνατοι σημειώθηκαν το 2008 λόγω του μολυσμένου αέρα και των ασθενειών που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Στη χώρα μας η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων είναι διπλάσια (44 μg/m3) από το μέγιστο όριο (20 μg/m3) που θέτει ο ΠΟΥ. Σαφώς πολύ καλύτερα επίπεδα από αυτά των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Ινδία και η Κίνα, όπου η συγκέντρωση είναι 15πλάσια από το μέγιστο όριο, αλλά αρκετά χειρότερα από τα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών, όπως για παράδειγμα η Ισπανία (29 μg/m3) ή η Πορτογαλία (28 μg/m3).

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στην «Ε» οι ερευνητές του ΠΟΥ, η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται στην πλέον επιβαρημένη ελληνική πόλη με συγκέντρωση 56 μg/m3, και ακολουθούν η Πάτρα (44 μg/m3), η Λάρισα (43 μg/m3), ο Βόλος (42 μg/m3) και η Αθήνα (41 μg/m3). Ενδεικτικά αναφέρονται οι συγκεντρώσεις στο Λονδίνο: 29 μg/m3, στη Μαδρίτη: 26μg/m3, στη Στοκχόλμη: 28 μg/m3.

«Ο μολυσμένος αέρας διεισδύει στους πνεύμονες, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, καρκίνου του πνεύμονος, άσθμα και αναπνευστικές λοιμώξεις», είπε στην «Ε» η δρ Ανέτ Πρους, που συμμετείχε στη μελέτη. Εξήγησε ότι οι ερευνητές του ΠΟΥ συγκέντρωσαν και ανέλυσαν τα τελευταία 4 χρόνια στοιχεία για την ποιότητα του αέρα σε 1.100 πόλεις 91 χωρών στον κόσμο, σημειώντας ότι 80 από τις 91 χώρες δεν πληρούν τα κριτήρια αναφοράς σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Εάν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας 1,1 εκατ. θάνατοι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Στην Ελλάδα οι θάνατοι το 2008 ήταν 3.620, δηλαδή 71 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια χρονική περίοδο ήταν 43 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους.

Ο ΠΟΥ έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει λεπτομερή κατάταξη για τις χειρότερα πληγείσες περιοχές. «Η δράση πρέπει να είναι συλλογική» λέει στην «Ε» η δρ Πρους, υποστηρίζοντας «ότι το θέμα δεν είναι η στοχοποίηση, αλλά η αφύπνιση». Για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο ΠΟΥ συνιστά την ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών και την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που δεν χρησιμοποιούν άνθρακα.
(Πηγές: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, Ass. Press, ΑΠΕ)
[/spoiler]

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιανουαρίου 2013, 23:03:11
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τα στοιχεία είναι από την Παγκόσμια Τράπεζα:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Ιανουαρίου 2013, 11:50:09
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Πολύ ενδιαφέρον γράφημα με ορισμένα "παράδοξα":
Το 2010, το χαμηλότερο ποσοστό το είχε το .....Κατάρ (πάμπλουτο κράτος) και το τρίτο υψηλότερο το Τουβαλού (φτωχό νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό) !

Επειδή κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα η δηλώσεις πολιτικών για το ποιο είναι το σωστό ποσοστό δαπανών υγείας επί του ΑΕΠ, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες: πόσο καλή διαχείριση γίνεται, το ύψος των αδήλωτων δαπανών, κάποια σύνδεση με τον πληθυσμό, κλπ.
 
Δηλαδή ο δείκτης δεν υποδηλώνει σώνει και καλά ότι τα πιο ανεπτυγμένα κράτη έχουν τα υψηλότερα ποσοστά (π.χ. η Σινγκαπούρη, το Μονακό, η το Λουξεμβούργο απέχουν πολύ από την κορυφή).
Η πτωχευμένη χώρα μας το 2010 ήταν πάνω από το 10% και κοντά στις υψηλές θέσεις. Και με πολλές αδήλωτες δαπάνες...

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

9 Φεβρουαρίου 2013, 09:51:36
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
List of countries by life expectancy.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Φεβρουαρίου 2013, 09:53:11
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Infant mortality rate by country.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Φεβρουαρίου 2013, 09:54:19
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Φεβρουαρίου 2013, 09:27:31
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 15-02-2013.

ΝΙΓΗΡΙΑ: ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΥΟΜΕΛΙΤΙΔΑΣ

Δολοφονίες εργαζομένων του διεθνούς προγράμματος
εμβολιασμού.

Σημαντικά εμπόδια αντιμετωπίζει η μάχη κατά της πολυομελίτιδας στην Νιγηρία.
Υπενθυμίζεται ότι η εξάλειψη της πολυομελίτιδας παγκοσμίως αποτελεί έναν
βασικό στόχο που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Το πρόβλημα που υπάρχει στη Νιγηρία προέκυψε όταν Νιγηριανοί
μουσουλμάνοι ηγέτες τάχθηκαν κατά της εκστρατείας εμβολιασμού
υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο προκαλεί στειρότητα. Στο πλαίσιο αυτό εννέα
εργαζόμενες στο διεθνές πρόγραμμα εμβολιασμού για την εξάλειψη της
πολιομυελίτιδας, σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων σε δύο επιθέσεις σε ιατρικά
κέντρα στη βόρεια Νιγηρία. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιθέσεις μπορεί να είναι
έργο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που σημαίνει «η Δυτική
παιδεία απαγορεύεται».
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Μαρτίου 2013, 23:48:31
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
17/03/2013 Αυγή.

Μια σύντομη περιγραφή της περίθαλψης παρέχεται στον μέσο Γερμανό, από συνέντευξη που έδωσε στην Αυγή ο βουλευτής των Die Linke στην Γερμανία, Χάραλντ Γουάινμπεργκ:

..............
..........................
- Τι περίθαλψη παρέχεται στον μέσο Γερμανό;

- Στη Γερμανία η ασφάλιση είναι υποχρεωτική για όλους, ανεξάρτητα από το αν είναι άνεργοι ή αν δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Οι άνθρωποι ασφαλίζονται είτε ως μέλη οικογένειας είτε, αν είναι άνεργοι, ασφαλίζονται μέσω του αντίστοιχου ΟΑΕΔ ή της Πρόνοιας. Όλοι έχουν μια κάρτα ασφάλισης, που μοιάζει με πιστωτική, με την οποία μπορούν να πάνε σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε γιατρό και να λάβουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται. Προφανώς και υπάρχουν ελλείψεις, όπως η ανάγκη για συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αγορά κάποιων φαρμάκων, όπως η πληρωμή δέκα ευρώ την ημέρα για τη διαμονή σε νοσοκομείο, όπως η καταβολή δέκα ευρώ ανά τρίμηνο αν επισκέπτεται κανείς ιδιωτικούς γιατρούς κ.ο.κ.
............................................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
11367 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2019, 20:29:08
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
21274 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2018, 23:06:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2103 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2018, 07:12:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
38249 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Δεκεμβρίου 2020, 01:07:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9273 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2024, 17:06:15
από Argirios Argiriou