Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές

Είμαστε σοβαροί ;;;

<< < (2/5) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι δυνατόν, ένας ειδικευμένος γιατρός να δέχεται ως αμοιβή περίπου 10 ευρώ την επίσκεψη ;;

--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, βέβαια.

pzogr:
Είναι πολύ πιθανό στο πολυϊατρείο να έχουν άλλη σχέση εργασίας κι όχι με το κομμάτι. Οπότε και η αμοιβή θα είναι μικρότερη από 10/άτομο. Για τους γιατρούς που εργάζονται εκεί ισχύει η παροιμία για τα 5 και στο χέρι ή μπορεί να τους εξυπηρετεί ένα part-time ωράριο ή μπορεί να είναι στρατιωτικοί και να μην έχουν κόσμο (επειδή πχ έρχονται από μία ακόμα μετάθεση). Αρκετοί μάλιστα στρατιωτικοί δεν ανοίγουν ιατρεία γι'αυτό ακριβώς το λόγο.

Μια μικρή αντίρρηση έχω στο θέμα των στρατιωτικών. Θυμάμαι όταν ήμουν στην Κω ως οπλίτης-ιατρός ότι ο διοικητής του ΣΤΕΠ που κάναμε εφημερίες ήταν αγγειοχειρουργός. Φαντάσου λοιπόν ότι ένας σουπερ-εξειδικευμένος (για όσους το έκαναν αυτό - οι περισσότεροι νομίζω ότι δεν μπορούν να το κάνουν) γιατρός ιδίως χειρουργικής ειδικότητας, πρέπει με τη στρατιωτική πρακτική και αντίληψη των πραγμάτων να μαζέψει χρόνο διοίκησης (δηλαδή εκδρομές στα κατσάβραχα) για αρκετά χρόνια. Όταν ο αγγειοχειρουργός φύγει από το μερος αυτό και τα αντίστοιχα υπόλοιπα, είναι ακόμα αγγειοχειρουργός;

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι δυνατόν, ένας ειδικευμένος γιατρός να δέχεται ως αμοιβή περίπου 10 ευρώ την επίσκεψη ;;

--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, βέβαια.

--- Τέλος παράθεσης ---

....  :)

Καλή σας μέρα..

Προφανώς, δεν αναφέρομαι στις συμβάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ, όπου το αρχικό αντίτιμο (αμοιβή) της ιατρικής εξέτασης, βρίσκεται σε τραγικά χαμηλά επίπεδα....
Τουλάχιστον, εκεί,
μπορεί κανείς, να αντιτάξει άλλα (ας πούμε) κίνητρα, και τελικά, να αξιολογήσει το αντίστοιχο εξευτελιστικά χαμηλό αντίτιμο ως (εν δυνάμει) συμφέρον...

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι πολύ πιθανό στο πολυϊατρείο να έχουν άλλη σχέση εργασίας κι όχι με το κομμάτι. Οπότε και η αμοιβή θα είναι μικρότερη από 10/άτομο. Για τους γιατρούς που εργάζονται εκεί ισχύει η παροιμία για τα 5 και στο χέρι ή μπορεί να τους εξυπηρετεί ένα part-time ωράριο ή μπορεί να είναι στρατιωτικοί και να μην έχουν κόσμο (επειδή πχ έρχονται από μία ακόμα μετάθεση). Αρκετοί μάλιστα στρατιωτικοί δεν ανοίγουν ιατρεία γι'αυτό ακριβώς το λόγο.

Μια μικρή αντίρρηση έχω στο θέμα των στρατιωτικών. Θυμάμαι όταν ήμουν στην Κω ως οπλίτης-ιατρός ότι ο διοικητής του ΣΤΕΠ που κάναμε εφημερίες ήταν αγγειοχειρουργός. Φαντάσου λοιπόν ότι ένας σουπερ-εξειδικευμένος (για όσους το έκαναν αυτό - οι περισσότεροι νομίζω ότι δεν μπορούν να το κάνουν) γιατρός ιδίως χειρουργικής ειδικότητας, πρέπει με τη στρατιωτική πρακτική και αντίληψη των πραγμάτων να μαζέψει χρόνο διοίκησης (δηλαδή εκδρομές στα κατσάβραχα) για αρκετά χρόνια. Όταν ο αγγειοχειρουργός φύγει από το μερος αυτό και τα αντίστοιχα υπόλοιπα, είναι ακόμα αγγειοχειρουργός;

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλή σας μέρα !

Καταρχάς, σας ευχαριστώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τον χρόνο σας, και την ευαισθησία σας απέναντι σε έναν νέο (όχι ηλικιακά) συνάδελφο...
Ομολογουμένως, είστε ο πρώτος ειδικός που (μου) έγραψε δυό λόγια κατατοπιστικά στο ερώτημά μου...

Ομολογουμένως, οι χειρουργικές, εν γένει, ειδικότητες βρίσκονται σε άλλο μήκος κύματος...
Η περίπτωση, βέβαια, που ανέφερα (αν και δεν το διευκρίνισα από την αρχή) ήταν παθολογική ειδικότητα -νευρολόγος...

Αλήθεια, όταν λέτε "κάτω από 10 ευρώ/άτομο".....
Τί εννοείτε ??

Σας ευχαριστώ και πάλι !

Denominator:
Οι ιατρικές εταιρείες μπορούν να απασχολούν ιατρούς στα ιατρεία, τα κοινά ιατρεία ή τα πολυϊατρεία τους με οποιδήποτε (νόμιμο) τρόπο και κυρίως:
α) Προσλαμβάνοντας ένα γιατρό που δεν έχει ατομική επιχείρηση ως υπάλληλο.
β) Συνάπτοντας ιδιωτικό συμφωνητικό με ένα γιατρό που έχει ατομική επιχείρηση.
Στην α) περίπτωση ο μισθός καθορίζεται κυρίως από την προσφορά/ζήτηση και το χρόνο σύμβασης - έχει βέβαια, ένα ελάχιστο οριζόμενο από το Νόμο. Άλλο είναι μία π.χ. ολιγόμηνη απασχόληση για κάλυψη επιτακτικών αναγκών μίας τουριστικής περιοχής και άλλο μία σύμβαση επ' αόριστον σε μία πόλη με πληθώρα ιατρών.
Στη β) περίπτωση μπορεί να δοθεί αμοιβή κατά επίσκεψη ή ποσοστό επί των εσόδων. Αυτό πάλι έχει να κάνει κυρίως με την προσφορά/ζήτηση. Αν π.χ. μία ιατρική εταιρεία θέλει ένα παθολόγο και μπορεί να διαλέξει από δέκα, θα πάρει συνήθως αυτόν που θα ικανοποιηθεί με τα λιγότερα. Αν όμως θέλει οπωσδήποτε π.χ. ένα ρευματολόγο και δεν μπορεί να βρει, μπορεί να προσφέρει ακόμη και υψηλότερη αμοιβή ανά επίσκεψη από αυτή που εισπράττει προσδοκώντας να κάνει απόσβεση από άλλες υπηρεσίες οι οποίες μπορεί να συνδέονται (π.χ. εξειδικευμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές πράξεις). Η λογική της πληρωμής ανά επίσκεψη ή με ποσοστά έχει να κάνει επίσης και με την πληρότητα των ραντεβού του ιατρού, τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει επείγοντα περιστατικά, τη δυνατότητα να εργαστεί υπερωριακά για να μην "κρεμάσει" την εταιρεία-εργοδότη κ.λ.π. Γενικά, η αμοιβή με ποσοστά έρχεται πιο ποντά στη λογική του συνεταίρου ενώ η per capita αμοιβή στη λογική του υπαλλήλου.   
Ελπίζω να ήμουν πιο σαφής σε σχέση με την προηγούμενη επιβεβαιωτική απάντηση του ότι ένας ειδικός μπορεί να λαμβάνει μέση 10 ευρώ ανά επίσκεψη. Σίγουρα μπορεί να είναι και αρκετά λιγότερα, και αυτός εξάλλου είναι και ένας από τους λόγους που προτείνονται οι γνωστές αμοιβές στους ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ στα πλαίσια των συμβάσεων νέου τύπου.
Και για να δώσω ένα αριθμητικό παράδειγμα:
Πώς θα φαινόταν η εξασφάλιση 4.000 ευρώ/μήνα (μεικτά) σε ένα νέο ειδικό δουλεύοντας με 5 ευρώ/ραντεβού επί 4 ραντεβού/ώρα επί 8 ώρες/ημέρα επί 25 ημέρες/μήνα και έχοντας, φυσικά, τη δυνατότητα για κάποια "έξτρα" πέραν των σίγουρων αυτών απολαβών;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση