Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Αναρρωτική άδεια

<< < (2/3) > >>

Argirios Argiriou:
02/10/2013

Άρθρο 02: Χορήγηση αναρρωτικής άδειας (σε δημόσιους υπαλλήλους).

1. Το άρθρο 55 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Άρθρο 55
Χορήγηση αναρρωτικής άδειας
1. Η αναρρωτική άδεια χορηγείται ανά μήνα με εξαίρεση την περίπτωση των δυσίατων νοσημάτων όπως αυτά ορίζονται με την απόφαση της παραγράφου 4 του άρθρου 54 που χορηγείται ανά εξάμηνο κατ` ανώτατο όριο.
2. Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ ( 8 ) ημέρες κατ’ έτος. Δύο (2) εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου.
3. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δεχτεί την επίσκεψη του ελεγκτή ιατρού.
4. Η αποστολή ιατρού για έλεγχο υπαλλήλου, που κάνει χρήση βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών κατ` επανάληψη, είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία και η τυχόν παράλειψη της συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα του αρμοδίου προϊσταμένου της διεύθυνσης διοικητικού.»

2. Το άρθρο 62 του ν.3584/2007 αντικαθίσταται ως ακολούθως :
«Άρθρο 62
Χορήγηση αναρρωτικής άδειας
1. Η αναρρωτική άδεια χορηγείται ανά μήνα με εξαίρεση την περίπτωση των δυσίατων νοσημάτων όπως αυτά ορίζονται με την απόφαση της παραγράφου 4 του άρθρου 54 που χορηγείται ανά εξάμηνο κατ` ανώτατο όριο.
2. Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ ( 8 ) ημέρες κατ’ έτος. Δύο (2) εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου.
3. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δεχτεί την επίσκεψη του ελεγκτή ιατρού.
4. Η αποστολή ιατρού για έλεγχο υπαλλήλου, που κάνει χρήση βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών κατ` επανάληψη, είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία και η τυχόν παράλειψη της συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα του αρμοδίου προϊσταμένου της διεύθυνσης διοικητικού.»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γ.Κτιστάκης:
6 ημέρες σΰνολλο τον χρόνο  απο θεράποντα ιατρό, χορηγούνται όχι πάνω απο 2 ημέρες κάθε φορά. Για παραπάνω απο 2 ημέρες σε κάποια άδεια , μόνο απο διευθυντή ΕΣΥ και νομίζω μέχρι 5 ημέρες.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος6 ημέρες σΰνολλο τον χρόνο  απο θεράποντα ιατρό, χορηγούνται όχι πάνω απο 2 ημέρες κάθε φορά. Για παραπάνω απο 2 ημέρες σε κάποια άδεια , μόνο απο διευθυντή ΕΣΥ και νομίζω μέχρι 5 ημέρες.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό (>2ήμερο και διευθυντής). Έχω δώσει σίγουρα 4ήμερα αναρρωτικής ως ιδιώτης που δεν πέρασαν επιτροπή (και όχι μόνο τώρα αλλά και προ ~10ετίας). Και φυσικά,πάνω από πέντε μέρες πολλάκις (αλλά μέσω επιτροπής αδειών).
   Αν αναφέρεστε ειδικά στα ΚΥ, μπορεί να ισχύει το άνω, δεν το ξέρω.

Γ.Κτιστάκης:
Ναι, ετσι ήταν παλαιότερα. Σε εμάς τώρα και καιρό ( 1-2 χρόνια ) ισχύει αυτό που γράφω. Είχα δεί στην διοίκηση το έγγραφο που το περιέγραφε έτσι ακριβώς, το είχα ρωτήσει γιατί και εμένα μου είχε κάνει εντύπωση. Δεν θυμάμε εάν έλεγε για συγκεκριμένους φορείς, αν και έχω την εντύπωση οτι έλεγε για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Απο δευτέρα θα το αναζητήσω ξανά στην διοίκηση του ΚΥ να δούμε ξανά γιατί σε εμάς ισχύει αυτό πού περιγράφω.
Πάντως το ΦΕΚ του 2013 αναφέρει έως 8 τον χρόνο απο τον θεράποντα , 2 απο τις οποίες (όχι συνεχόμενες) με υπεφθυνη δήλωση, και μετά τις 8 (άρθρο 3) από επιτροπή ή απο διευθυντή Νοσοκομείου εφόσον υπάρχει νοσηλεία 7 ημερών, ή χειρουργίο.
Αυτό που περιγράφω ( έως 2 την φορά) αναφερόταν στο προσχέδιο νόμου και συγκεκριμένα έλεγε έως τρίς ημέρες απο τον θεράποντα και έως 5 απο Διευθυντή. Κάπου εκεί θα πρέπει να τά έμπλεξαν στην διοίκηση. Από Δευτέρα θα το δούμε!!!!

ΑΡΗΣ:
 Νόμος 4210/2013- ΦΕΚ Α 254,

Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ 8 ημέρες κατ` έτος, από 10 που ίσχυε κατ΄ανώτατο όριο. Δύο (2) εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου. Καταργείται η διαβάθμιση των βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών ανάλογα με το αν χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου, γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού ή γνωμάτευση του διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου. Το ανώτατό όριο ορίζεται στις οκτώ μέρες κατ΄έτος και μόνο δύο εκ των ημερών και όχι συνεχόμενες, χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του ίδιου του υπαλλήλου.

Αναρρωτική άδεια πέραν των οκτώ 8 ημερών κατ` έτος χορηγείται ύστερα από γνωμάτευση της οικείας υγειονομικής επιτροπής, με εξαίρεση την περίπτωση που η άδεια χορηγείται βάσει γνωμάτευσης του διευθυντή κλινικής δημοσίου νοσοκομείου και εφόσον πρόκειται για νοσηλεία επτά (7) ημερών τουλάχιστο ή κατόπιν χειρουργικής επέμβασης.

Καταργείται η απαγόρευση χορήγησης αναρρωτικής άδειας με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου πριν ή μετά από αργία ή ανάμεσα σε δύο (2) αργίες  .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση