Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Από μικρός ...στα βάσανα!
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος"Τελικά του δώσαμε 400 ευρώ, αλλά πάλι δεν έμεινε ικανοποιημένος",
--- Τέλος παράθεσης ---
Α, αυτό αποκαθιστά την "τάξη".
Χώρια από την πλάκα, δηλαδή αν δεν βρίσκονταν τα χρήματα, δεν θα γινόταν η επέμβαση; ??? >:(
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
EzeΤΡΟΛ:
Προσπαθώντας (πάρα πολύ, είναι αλήθεια) να βρω μια διακαιολογία, και μετονομαζόμενος για λίγο από ...διακομιστής ( για να μη ξεχνιόμαστε, ;D ) σε Devil's Advocate, στάθηκα στο εξής:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε από τη Δράμα για να γεννήσει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, λόγω επιπλοκών που είχε στη διάρκεια του τοκετού.
Ο συγκεκριμένος γιατρός ανέλαβε να πραγματοποιήσει την επέμβαση καισαρικής τομής,
--- Τέλος παράθεσης ---
"Χμμμ... ο συνάδελφος μου από τη Δράμα, μου έκανε σέντρα α λα Τζόρτζεβιτς ένα δύσκολο περιστατικό και τώρα κοιμάται ανέμελος. Εγώ που ανέλαβα να φέρω σε πέρας τον δύσκολο τοκετό, και μαζί και την ανάλογη ευθύνη, πώς θα διαφοροποιηθώ από τον συνάδελφο μου που μου πάσαρε το περιστατικό και πληρώνεται το ίδιο με μένα; Και γιατί δεν μπόρεσε να το χειρουργήσει εκεί; Και τί έχει κάνει ως τώρα ώστε στο μέλλον να μπορεί να τα κρατάει εκεί και να μη τα κατεβάζει εδώ; Και θα γίνεται κάθε φορά το ίδιο; Από τη Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Καστοριά και όλες τις πόλεις της Άνω και Κάτω Μακεδονίας αυτά τα περιστατικά θα έρχονται σε μένα; Και πώς θα ανταποκριθώ στα δικαστικά έξοδα σε περίπτωση που κάποτε ένα χειρουργείο δεν πάει καλά και βρεθώ κατηγορούμενος, χώρια την ψυχική φθορά που δεν εξαργυρώνεται με τίποτε;"
Όλες οι απόψεις επί του θέματος, εκτός από τις πολύ προφανείς, ευπρόσδεκτες.
orfeo:
Εγγραφή ή Είσοδος
"Χμμμ... ο συνάδελφος μου από τη Δράμα, μου έκανε σέντρα α λα Τζόρτζεβιτς ένα δύσκολο περιστατικό και τώρα κοιμάται ανέμελος. Εγώ που ανέλαβα να φέρω σε πέρας τον δύσκολο τοκετό, και μαζί και την ανάλογη ευθύνη, πώς θα διαφοροποιηθώ από τον συνάδελφο μου που μου πάσαρε το περιστατικό και πληρώνεται το ίδιο με μένα; Και γιατί δεν μπόρεσε να το χειρουργήσει εκεί; Και τί έχει κάνει ως τώρα ώστε στο μέλλον να μπορεί να τα κρατάει εκεί και να μη τα κατεβάζει εδώ; Και θα γίνεται κάθε φορά το ίδιο; Από τη Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Καστοριά και όλες τις πόλεις της Άνω και Κάτω Μακεδονίας αυτά τα περιστατικά θα έρχονται σε μένα; Και πώς θα ανταποκριθώ στα δικαστικά έξοδα σε περίπτωση που κάποτε ένα χειρουργείο δεν πάει καλά και βρεθώ κατηγορούμενος, χώρια την ψυχική φθορά που δεν εξαργυρώνεται με τίποτε;"
Όλες οι απόψεις επί του θέματος, εκτός από τις πολύ προφανείς, ευπρόσδεκτες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ερώτηση : Έχω απαυδίσει απ' τον τρόπο που λειτουργεί το ΕΣΥ και έχω βαρεθεί όλοι οι ανίκανοι επαγγελματικά και τεμπέληδες να μου φορτώνουν τη δουλειά και τις ευθύνες τους, να βγάζω όλη τη δουλειά και να πληρώνομαι το ίδιο, ή και λιγότερο, πιστεύω τέλος πάντων ότι αξίζω περισσότερα απ' όσα παίρνω;
Απάντηση : Ανοίγω το ιατρείο μου ή συνεργάζομαι με ιδιωτική κλινική και ζητάω όσα νομίζω ότι αξίζει η δουλειά μου. Δεν παραμένω στο δημόσιο "για τη σιγουριά" και ταυτόχρονα βγάζω και "μαύρα" εκβιάζοντας άμεσα ή έμμεσα τον κάθε ατυχή που πέφτει στα χέρια μου, γιατί κι εκείνος έκανε το καθήκον του στο δημόσιο πληρώνοντας τις εισφορές του και δικαιούται τη δωρεάν φροντίδα που του έταξαν. Παράλληλα, συμμετέχω στις προσπάθειες να βελτιωθεί το ΕΣΥ και να γίνει πιο αξιοκρατικό γιατί κι εγώ και η οικογένειά μου και τόσοι άλλοι γύρω μου δεν έχουμε την πρόθεση να εισφέρουμε στο θεσμό αυτό για να τρώνε οι χαραμοφάηδες και να υποβαθμίζεται η υγεία μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση