Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Ιανουαρίου 2025, 18:44:48

Αποστολέας Θέμα: Η ηγεσία του Υπουργείου παραπληροφορεί τους πολίτες και εμπαίζει τους ιατρους  (Αναγνώστηκε 84573 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Σεπτεμβρίου 2018, 07:46:44
Αναγνώστηκε 84573 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Με αφορμή μια εκπομπή στην τηλεόραση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, η Ένωση Παθολόγων έβγαλε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παραπληροφορεί τους πολίτες και εμπαίζει τους ιατρούς.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, ενημέρωσε το ευρύ κοινό για το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού. Ως Ε.Ε.Π.Ε. οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες αυτής της χώρας με ειλικρίνεια και ρεαλισμό για τη λειτουργία του συστήματος υγείας.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Βαρδαρού και οι προβληματισμοί– απαντήσεις μας.

«…ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα είναι υποχρεωτικός για όλους, που σημαίνει ότι όσοι πολίτες δεν εγγραφούν χάνουν τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου».


Απ. Προληπτικό έλεγχο πραγματοποιούν όλοι οι Παθολόγοι ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης ή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Η παραπληροφόρηση αυτή, στόχο έχει την τρομοκράτηση των ιατρών προκειμένου να σπεύσουν να συμβληθούν, μην τυχόν και βρεθούν εκτός συστήματος. Παράλληλα, προσπαθεί να οδηγήσει τους πολίτες σε συμβεβλημένους ιατρούς για δήθεν «Δωρεάν» περίθαλψη, αποφεύγοντας τεχνηέντως να επισημάνει την υποχρεωτική πληρωμή, σε περίπτωση μη προγραμματισμένου ραντεβού ή και εκτός ωραρίου.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Μπορεί ένας ασφαλισμένος να πηγαίνει σε έναν ιδιώτη γιατρό ο οποίος δεν θα είναι σε μία από τις κατηγορίες του Οικογενειακού»; ο κ. Βαρδαρός απάντησε: «Ναι, προφανώς θα μπορεί και να πηγαίνει και θα τον αποζημιώνει όπως μέχρι σήμερα το Δημόσιο».

Απ. Οι μόνοι ιατροί που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι όσοι επιλέγουν την σύμβαση με το κύριο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, κανένας ασφαλισμένος δεν έχει αποζημιωθεί την ιατρική επίσκεψη μέχρι και σήμερα, από κανένα ασφαλιστικό ταμείο. Εδώ ο κ. Βαρδαρός απάντησε παραπλανητικά λέγοντας πως οι πολίτες εξυπηρετούνται δωρεάν και από μη συμβεβλημένους ιατρούς.

«Από 1η Ιανουαρίου του 2019, ο Οικογενειακός γιατρός θα λειτουργεί σε όλη τη χώρα και εκτός από την φροντίδα του ασθενή, θα συνταγογραφεί χωρίς κόστος».

Απ. Συνταγογράφηση δεν είναι η έκδοση «εκπτωτικού κουπονιού» για φτηνή πρόσβαση στην αγορά φαρμάκων ή την πραγματοποίηση εξετάσεων, αλλά αποτελεί μέρος μιας υποχρεωτικής διαδικασίας ιατρικής εξέτασης και παρακολούθησης, όπου ο ιατρός εγκρίνει την κατάλληλη θεραπεία προς όφελος του ασθενούς. Η συνταγή είναι ένα δημόσιο έγγραφο που έχει νομική ισχύ αφού εκεί αποτυπώνονται όλες οι αποφάσεις του ιατρού, τόσο για τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία. Η εξαγγελία για δωρεάν συνταγογράφηση είναι μια επικίνδυνη παροχολογία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, υποβαθμίζοντας παράλληλα το ρόλο του ιατρού.

«Αν υπάρχει οικογενειακός γιατρός και δεν εγγραφούμε, χάνουμε τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου, χάνουμε την δυνατότητα σε μια νέα υπηρεσία και χάνουμε και χρόνο, γιατί ο οικογενειακός γιατρός κανονίζει πολύ νωρίτερα τα ραντεβού μας με μια άλλη ειδικότητα».

Η απάντηση εδώ δίδεται από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας καθώς αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του. «Ο Οικογενειακός Ιατρός έχει ένα «ταβάνι» 2.250 ατόμων που εγγράφονται, αλλά δεν θα εξυπηρετεί τόσους, έχει ένα 10-15% που θα εξυπηρετεί μηνιαία».

Η γρηγορότερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι η ισχύουσα διαδικασία όπου η επιλογή ιατρού γίνεται από τον ασθενή κι όχι μέσω αποκλειστικών συμβεβλημένων και παραπομπών από τους Οικογενειακούς προς τους ειδικούς Ιατρούς που θα δημιουργήσουν μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.

Εξακολουθούμε να έχουμε πολλές απορίες με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού. Συγκεκριμένα:

1. Γιατί προσμετρούν στον συνολικό αριθμό των οικογενειακών ιατρών τους συναδέλφους από τις Μονάδες Υγείας, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία; Μαθαίνουμε πως ιατροί των δομών αυτών καταθέτουν αγωγές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αφού δεν αποδέχονται την αλλαγή του ρόλου τους ώστε να λειτουργούν ως οικογενειακοί ιατροί, αφού και οι συμβάσεις τους δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο. Εξάλλου ανακοινώθηκε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 4 & 5 Οκτωβρίου για εκφράσουν την αντίθεση τους στα νέα μέτρα.

2. Οι κυβερνώντες συνειδητοποίησαν την ήττα τους αφού στον αρχικό τους σχεδιασμό υπόσχονταν ένα καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας Π.Φ.Υ.; Η άρνηση των ιατρών να στελεχώσουν τα ΤΟ.Μ.Υ. στέλνει πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

3. Το σύστημα παραπομπών δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη και αναμένεται να λειτουργήσει σε μερικούς μήνες. Έχουν αντιληφθεί το χάος που θα δημιουργηθεί στη λειτουργία του συστήματος υγείας;

4. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας σχετικά με την αναλογία ιατρών/κατοίκων αντί να το αξιοποιήσουν, το θεωρούν πρόβλημα δημιουργώντας κλειστά συστήματα, αποκλείοντας ιατρούς και ταλαιπωρώντας ασθενείς.

5. Ο κος Βαρδαρός θεωρεί ότι με 3.000 ιατρούς το σύστημα θα λειτουργεί άριστα. Υπολογίζοντας πως κάθε γιατρός θα χρεώνεται 2.250 ασθενείς, θα καλύπτονται 6.750.000 πολίτες και εξ αυτών μόνο το 10-15% θα εξυπηρετείται μηνιαίως σύμφωνα με τα λεγόμενα του, δηλαδή περίπου 800.000 πολίτες κάθε μήνα. Τα υπόλοιπα 9 εκατομμύρια των Ελλήνων από που και ποιον θα εξυπηρετούνται;

Καλή τύχη σε όλους μας και καλή φώτιση.

Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματεύς

Ευάγγελος Τούλης  Σόλων Κωτούλας


Η εκπομπή στην οποία απαντά το δελτίο τύπου βρίσκεται εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Σεπτεμβρίου 2018, 10:21:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN




Οικογενειακός γιατρός στην εντατική.

Η διακοπή των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ από 1ης Αυγούστου με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους, ως μέτρο πίεσης προς τους γιατρούς ώστε αυτοί να συνεργαστούν ως οικογενειακοί, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η πλειονότητά τους –τουλάχιστον 1.000 από τους 1.700– αποφάσισε να μη συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στις χαμηλές αποδοχές που προσφέρονταν (έως 2.000 ευρώ για 2.250 πολίτες πληθυσμό ευθύνης έκαστος). Είναι ενδεικτικό ότι στην Πάτρα, από τους 70 συμβεβλημένους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, έχουν μείνει, ως οικογενειακοί πλέον, πέντε παθολόγοι και πέντε παιδίατροι. Σύμφωνα δε με τη λίστα των συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ σε 14 νομούς της χώρας (Αρκαδίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, Κορίνθου, Λέσβου, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου), ο Οργανισμός δεν διαθέτει παθολόγο, παιδίατρο και γενικό γιατρό.

«Στις περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη οικογενειακών γιατρών δεν θα ισχύσει το σύστημα παραπομπών» ;), διευκρινίζει μιλώντας στην «Κ» ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, αρμόδιος για την ανάπτυξη του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι οικογενειακοί γιατροί που έχουν ενταχθεί στο σύστημα έως τώρα, «επαρκούν για τις πρώτες ανάγκες, :o όμως χρειαζόμαστε περισσότερους».
Οπως αναφέρει, το σύστημα διαθέτει τώρα περίπου 3.000 οικογενειακούς γιατρούς. Εξ αυτών, οι 220 υπηρετούν στις 96 τοπικές μονάδες υγείας που έχουν αναπτυχθεί και οι 466 είναι ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Οι υπόλοιποι είναι γιατροί που υπηρετούν ήδη στα κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και μονάδες υγείας του ΕΣΥ. (Τα βαφτίσια του Υπουργείου δεν έχουν τέλος).

28 Σεπτεμβρίου 2018, 09:51:39
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα δε με τη λίστα των συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ σε 14 νομούς της χώρας (Αρκαδίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, Κορίνθου, Λέσβου, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου), ο Οργανισμός δεν διαθέτει παθολόγο, παιδίατρο και γενικό γιατρό.

Και σε νομούς που υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι, όπως στην Ξάνθη, δεν μπορείς να βρεις ραντεβού σε βάθος 2 μηνών (όσο δηλαδή σου επιτρέπει να ψάξεις το σύστημα, μέσω της εφαρμογής rdv.ehealthnet.gr).
Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί συνθήκες πίεσης που μπορούν να εκτονωθούν μόνο αν τα περιστατικά αντιμετωπιστούν ως επείγοντα από δημόσιες δομές ή αν πληρώσουν, φυσικά, ιδιωτική επίσκεψη όπως γίνονταν και πριν.
Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιες προϋποθέσεις ο πολίτης θα μπορέσει να ενστερνιστεί τη λογική του οικογενειακού γιατρού και να χρησιμοποιήσει σωστά την προσφερόμενη υπηρεσία;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Σεπτεμβρίου 2018, 18:34:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα δε με τη λίστα των συμβεβλημένων του ΕΟΠΥΥ σε 14 νομούς της χώρας (Αρκαδίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, Κορίνθου, Λέσβου, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου), ο Οργανισμός δεν διαθέτει παθολόγο, παιδίατρο και γενικό γιατρό.

Και σε νομούς που υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι, όπως στην Ξάνθη, δεν μπορείς να βρεις ραντεβού σε βάθος 2 μηνών (όσο δηλαδή σου επιτρέπει να ψάξεις το σύστημα, μέσω της εφαρμογής rdv.ehealthnet.gr).
Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί συνθήκες πίεσης που μπορούν να εκτονωθούν μόνο αν τα περιστατικά αντιμετωπιστούν ως επείγοντα από δημόσιες δομές ή αν πληρώσουν, φυσικά, ιδιωτική επίσκεψη όπως γίνονταν και πριν.
Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιες προϋποθέσεις ο πολίτης θα μπορέσει να ενστερνιστεί τη λογική του οικογενειακού γιατρού και να χρησιμοποιήσει σωστά την προσφερόμενη υπηρεσία;

Συγγνώμη, αλλα εσείς βρίσκετε κάποια λογική στο προχειρότατα στημένο κατάσκευασμα των ΤΟΜΥ-ΟΙ ? Ακόμα και όσοι ισχυρίζονταν ότι με το συγκεκριμένο πυροτέχνημα θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακας έχουν πια σωπάσει.
Για να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε μια υπηρεσία αυτή θα πρέπει να υπάρχει, ενώ όλοι έχουν αντιληφθει πλέον ότι ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση πρέπει να πληρώσουν. Τα δε νοσοκομεία ήδη έχουν καταλάβει τι σημαίνουν κάθε μέρα τα περιστατικά που βαφτίζονται ως «επειγοντα».
Το πιο παράξενο δε παραμένει, ότι ο δημοσιονομικός χώρος που όλοι παραδέχονται ότι εχει δημιουργηθεί με την υπερφορολόγηση των ίδιων πολιτών, θα χρησιμοποιηθεί σαν όπλο μόνο για την αποφυγή της ήδη ψηφισμένης μείωσης των συντάξεων και όχι για να καλυφθεί, έστω εν μέρει, η μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία (5,2% ΑΕΠ, με τον μέσο όρο του Ο.Ο.Σ.Α στο 7,2% του ΑΕΠ).

28 Σεπτεμβρίου 2018, 23:56:43
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη, αλλα εσείς βρίσκετε κάποια λογική στο προχειρότατα στημένο κατάσκευασμα των ΤΟΜΥ-ΟΙ ?
Αν σκεφτώ ως γιατρός, μπορώ να αντιληφθώ γιατί κάποιοι (λίγοι) συνάδελφοι μπορεί να εισήλθαν στο σύστημα.
Προσωπικά, στους ασθενείς που με ρωτούν γιατί δεν είμαι, τους εξηγώ ότι ως ιδιώτης θα πρέπει να βάλω και από τη τσέπη μου για να κάνω κάτι τέτοιο.
Αν σκεφτώ ως ασθενής, μπορώ επίσης να αντιληφθώ ότι κάποιοι (λίγοι, επίσης) ασθενείς μπορούν να επαφίονται στο σύστημα για να γράφουν προγραμματισμένα τις συνταγές τους, αλλά και αυτοί στην πλειονότητά τους απευθύνονται σε άλλους γιατρούς για να ρυθμίσουν τις αγωγές τους.
Ως εκ τούτου στο σύνολό του το σύστημα έχει πολύ μέλλον μπροστά του και, έτσι όπως το βλέπω, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να επιβιώσει και να προσφέρει αυτό που ευαγγελίζεται σε συνθήκες ελεύθερης επιλογής από πλευράς γιατρών και ασθενών.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Σεπτεμβρίου 2018, 01:12:57
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Απλα ήθελαν να κόψουν τις συμβάσεις στους παλιους και νατις δώσουν στα δικα τους παιδιά. Έτσι απλά.
Θα επιδοτήθουν λοιπόν και τα παιδιά τους για 1χρόνο και τότε θα ξανασχοληθούμε τον θεσμό ΟΙ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Σεπτεμβρίου 2018, 10:59:08
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5. Ο κος Βαρδαρός θεωρεί ότι με 3.000 ιατρούς το σύστημα θα λειτουργεί άριστα. Υπολογίζοντας πως κάθε γιατρός θα χρεώνεται 2.250 ασθενείς, θα καλύπτονται 6.750.000 πολίτες και εξ αυτών μόνο το 10-15% θα εξυπηρετείται μηνιαίως σύμφωνα με τα λεγόμενα του, δηλαδή περίπου 800.000 πολίτες κάθε μήνα. Τα υπόλοιπα 9 εκατομμύρια των Ελλήνων από που και ποιον θα εξυπηρετούνται;

Καλή τύχη σε όλους μας και καλή φώτιση.

Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματεύς

Ευάγγελος Τούλης  Σόλων Κωτούλας


Η εκπομπή στην οποία απαντά το δελτίο τύπου βρίσκεται εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Τώρα ποιος παραπληροφορεί; 10000000 Έλληνες επισκέπτονται ιατρό κάθε μήνα;;;

30 Σεπτεμβρίου 2018, 19:35:23
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν ξέρω αν οι υπολογισμοί και οι μέσοι όροι που θα χρησιμοποιήσω είναι σωστοί, αλλά τα νούμερα νομίζω ότι δεν βγαίνουν. Εξηγούμαι:

- 23 εργάσιμες ανά μήνα, 4 ώρες ανά ημέρα, 4 ραντεβού ανά ώρα, 11 μήνες εργασίας (1 παρά κάτι είναι για άδεια)
Αυτά μας κάνουν 23x4x4x11=4048 ραντεβού ανά γιατρό και ανά έτος (με κόστος 1600x12=19200 δηλαδή 4,75 μεικτά ανά επίσκεψη), άρα περίπου 12 εκατομμύρια για 3000 γιατρούς.

- υπολογίζοντας ότι κατά μ.ο. ο κάθε ασθενής θέλει 3 επισκέψεις ανά έτος (από τα δικά μου αρχεία τόσο βγαίνει κι απ'ό,τι έχω δει τόσο υπολογίζεται και από άλλους) για τους 6750000 χρειάζονται περίπου 20 εκ. επισκέψεις. Άρα λείπουν 8 εκ. δηλαδή καλύπτεται δωρεάν το 60% και πληρώνει το 40% (ή δεν πηγαίνει σε γιατρό). Επίσης υποθέτω την άμεση και δωρεάν επίσκεψη μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουν οι ασθενείς, αφού ο περιορισμός του ενός γιατρού δεν θα αφήνει περιθώρια για σύντομο ραντεβού. Θα πάμε σε ραντεβού τύπου USA ή UK.


1 Οκτωβρίου 2018, 10:49:53
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
1 χρόνο θα επιδοτήσουν κι αυτοί τα δικά τους παιδιά και μετά τέλος.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8275 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2008, 00:20:18
από Argirios Argiriou
25 Απαντήσεις
17908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2010, 14:54:52
από timex
2 Απαντήσεις
20171 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2010, 16:23:13
από mandreou
2 Απαντήσεις
16611 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Νοεμβρίου 2015, 08:39:49
από GirousisN
0 Απαντήσεις
5173 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Νοεμβρίου 2024, 16:06:29
από Argirios Argiriou