Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Σχετικά με συνταγογράφηση από Γ.Ι.

<< < (2/5) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.....
Για τους ανειδίκευτους το ΠΔ 121/08 ορίζει:

2. Οι αγροτικοί ιατροί υποχρεούνται να συνταγογραφούν μόνο μία μονάδα ιδιοσκευάσματος.
....
Τις αυτές υποχρεώσεις έχουν και οι ιατροί χωρίς ειδικότητα που συνάπτουν συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ ή ασφαλιστικούς οργανισμούς υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 περ. στ’ του παρόντος διατάγματος.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Με την ίδια λογική (περίεργη λέξη η λογική, σίγουρα ελληνική αλλά δεν εφαρμόζεται στη γενέτειρα της) αφού μπορεί ο ανειδίκευτος θα μπορεί ο ειδικός πχ Κ/Δ να γράψει και μια γαστροπροστασία ή ένα αντιοστεοπορωτικό (σε ήδη υπάρχον πρωτόκολλο μάλιστα) ή ο Ορθ/κός ένα αντιυπερτασικό. Μιλάω για ένα κουτί και μάλιστα σε αγωγή που ήδη υπάρχει. Και όχι βέβαια για ακριβά σκευάσματα.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι γνωστές περιπτώσεις όπου γενικοί γιατροί (δε γνωρίζω για άλλες ειδικότητες, μπορεί και σ' αυτές) κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και τελικά κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Παρόμοιο "πρόβλημα" είχε και Κ/Δ της Λάρισας. Τελικά υπήρξαν πρόστιμα που πληρώθηκαν ή όλα είναι για εκφοβισμό;

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι ανειδίκευτοι συνταγογραφούν (χωρίς γνωμάτευση) 1 κουτί ΜΟΝΟ για οξείες περιπτώσεις (καμιά αμυγδαλίτιδα, καμία οσφυοκαμψία, καμιά ζαλαδοσκοτούρα, καμιά επιπεφυκίτιδα)
Για χρόνιες παθήσεις μόνο με γνωμάτευση.
Για τα πρόστιμα, δεν ξέρω αν έχουν πληρωθεί αλλά έχουμε έγγραφα (επισυνάπτονται) που καλούν γιατρό να πληρώσει αφού οι εξηγήσεις δεν έγινα δεκτές. (Δεν ξέρω αν άσκησε ένσταση)

Argirios Argiriou:
Αποκλειστικά κρατικούς δεν τους θέλετε τους Γενικούς - Οικογενειακούς Ιατρούς; Ε, πάρτε να έχετε:

stelika:
Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι κρατικός ή ιδιώτης. Δεν μας νοιάζει τι κάνει και πως κάνει τη δουλειά του ο κάθε γιατρός. Εγώ αυτή τη φώτο την ανάρτησα για να πάρω πληροφορίες από όποιον γνωρίζει ΣΤΑΝΤΑΡ αν όλα αυτά που αναγράφονται ισχύουν ή όχι. Με λύπη μου διαπιστώνω λαμβάνοντας πολύ έγκυρες πληροφορίες από συναδέλφους και όχι μόνο, ότι όλα όσα λέει αυτή η φώτο ΙΣΧΥΟΥΝ. Λυπάμαι για την τραγικότητα αυτής της πραγματικότητας, ήδη έχω αλλάξει την ονομασία της ειδικότητάς μου στην ταμπέλα του ιδιωτικού μου ιατρείου και από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα για να μπορούν να με αποκαλούν "Γιατρέ" αυτοί που με γνωρίζουν.
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Καλή μας συνέχεια.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαιδιά καλησπέρα και πάλι. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι κρατικός ή ιδιώτης.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει. Τέτοια ταμπέλα δεν θα δεις ΠΟΤΕ στην πόρτα ιδιώτη Γενικού Ιατρού.

stelika:
Σίγουρα δεν θα τη δεις. Μπροστά στο pc όμως τι κάνουμε, άσχετα τι γράφει έξω. Αν ούτε σε αυτό το απλό, δηλαδή το να ξέρουμε το εύρος της επίσημης δικαιοδοσίας μας στη συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ δεν μπορούμε να καταλήξουμε, και μόνο αυτό αρκεί για να καταδείξει την κατάντια της ειδικότητάς μας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση