Μεταφέρω μια αρκετά διαφωτιστική συζήτηση συναδέλφων από τον ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ελεύθερο Βήμα στο facebook στις 08/10/2018:- πάντα έρχεται η τροχαία με έντυπη παραγγελία. Αίμα θα πάρω και απο τους όλους τους εμπλεκόμενους οδηγούς ή και από τον πεζό που εμπλέκεται στο ατύχημα. Οι εξηγήσεις δίνονται από τους αστυνομικούς. Τα φιαλιδια τα γκρι τα παραγγέλνω ως ΤΕΠ αλλά πολλές φορές έχει η αστυνομία μαζί με την παραγγελία. Πάνω στα φιαλιδια μπαίνει ο αριθμός παραγγελίας γιατί απαγορεύεται να μπει όνομα. Η αιμοληψια γίνεται με αντισηψια χωρίς αλκοόλ και υπογράφω το έντυπο. Έχω αρχείο με τις παραγγελίες. Όσον αφορά άτομο σε διέγερση στα πλαίσια της καταστολής του και των παρεμβάσεων που θα κάνω για να βρώ τι συμβαίνει θα πάρω και το αίμα. Αίμα θα πάρω και απο τον νεκρό οδηγό η νεκρό πεζό
- είσαι σε ένα νοσοκομείο που δυστυχώς έχει συχνά τέτοια περιστατικά. Εγώ είμαι σε μια περιοχή που ευτυχώς έχω λίγα έως σπάνια. Σε μένα λοιπόν έτυχε να φέρουν ένα έγγραφο που στη θέση του αριθμού πρωτοκόλλου έγραφε "ΔΥ" και δεν έφεραν κανένα φιαλίδιο. Τι κάνω σ' αυτή την περίπτωση;
- αν δεν έχεις τα φιαλιδια το δηλώνεις και δεν έχεις περαιτέρω ευθύνη.
- αν είναι κρατική δομή οφείλει η διεύθυνση της μέσω της προϊσταμένης νοσηλευτριας να προμηθευτεί
- Κρατική δομή. Είναι ειδικά φιαλίδια; Είδα να αναφέρεις "γκρι". Δεν έχω δει τέτοια.
Επίσης το έντυπο εναλλακτικά λέει: "Φιαλίδια στα οποία να προστεθεί αντιπηκτικό"! Τι είναι αυτό πάλι;
- τα γκρι είναι έτοιμα δεν προσθέτω τίποτα
- Αυτό λέω και ρωτώ. Αν δεν έχεις αυτά τα γκρι που λες (που δεν τα έχω δει ποτέ) τότε ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτική γενικής, ταχύτητας, INR ούτε και να "φτιάξεις" φιαλίδιο με προσθήκη αντιπηκτικού όπως λέει η εικόνα που ανέβασα: