Πολύ αμφιβάλλω ότι η τελική/μεγιστη ταχύτητα μίας σφαίρας που κάνει ελεύθερη πτώση μπορεί να τρυπήσει κρανίο
Στην πραγματική ζωή πότε δεν ρίχνονται απόλυτα κατακόρυφα οπότε ο κίνδυνος υπάρχει. Στην θεωρητική περίπτωση της απόλυτα κατακόρυφης βολής μάλλον είναι αμφίβολο κατά πόσον μπορεί μια σφαίρα σε ελεύθερη πτώση να τρυπήσει κρανίο.
Μην αφήνετε την πραγματικότητα να αλλάζει την άποψη που έχετε. Φαντάζομαι και ο θάνατος του παιδιού με βλήμα που φαίνεται να ήρθε από τον ουρανό, εξηγείται από το γεγονός ότι έπαιζε μακριά γαϊδουρα και ήταν σκυμμένος...
Που να λέγαμε και για το κράνος στους μοτοσυκλετιστές και τα χαλίκια του δρόμου..... Αλήθεια έχει κανείς δει σπασμένο παμπριζ αυτοκινήτου από χαλικάκι;
Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο της επιθετικής αυτής έκφρασης αλλά ας το αποδώσω στο ότι έχω ξεχάσει λίγο τα ελληνικά μου εδώ πάνω.
Το βλήμα που εκτοξεύεται σε μη κατακόρυφη τροχιά δεν ήταν κάτι που σχολίασα, εννοείται ότι σε αυτήν την περίπτωση κουβαλάει περισσότερη ταχύτητα και άρα κινητική ενέργεια. Ομοίως και σε εξοστρακισμό
Αλλά από εκεί φτάσαμε στο κράνος και στο χαλίκι στο παρμπρίζ. Να μιλήσουμε αν είναι και για το συμπλέκτη που άλλαξα την προηγούμενη βδομάδα.
Terminal velocity of a falling bullet
Adam built an acrylic wind tunnel (much like the one in the Penny Drop myth). Air was shot up through the bottom and a bullet was dropped into the chamber. The terminal velocity was calculated based on the speed of the air needed to make the bullet stop falling. They figured that the terminal velocity was 100mph (150 ft/s).
The wind tunnel also showed that the most stable falling position for the bullets was on their side. They fired bullets from the pipe into the pig's head and recorded it all on the high-speed camera.
At 166 ft/s, the 9mm bullet bounced right off of the pig's head. Στην βιαστική κρίση των ανωτέρω φράσεων μάλλον παραβλέψατε ότι ασχολούμαστε με την επιστημονική συνιστώσα της υπόθεσης. Σε αυτή, ''πραγματικότητα'' δεν είναι το ρεπορτάζ της κάθε ιστοσελίδας. Αν και το θέμα δεν άπταιται του τομέα μου (ίσως να ασχολείστε περισσότερο με τη Φυσική) προσπάθησα να βρω επιστημονική τεκμηρίωση. Ούτε σε φόρουμ φυσικής δεν βρήκα κάποια απόδειξη ότι η ελεύθερη πτώση βλήματος είναι θανατηφόρος.
Είναι για μένα δύσκολο να πιστέψω ότι το βλήμα έφυγε κατακορυφα.
Αν από την άλλη έφυγε υπό γωνία τότε εκτός από λίγη έξτρα κινητική ενέργεια, διατήρησε και τον άξονα κίνησης του βλήματος που αυξάνει προφανώς τη διατρητική ικανότητά του.