Γενικά > Γενική συζήτηση

Τι θα ζήταγα από τον υπουργό υγείας σήμερα....

<< < (2/2)

pzogr:
Συμφωνώ σχεδόν στο 100%. Έχω μόνο 2 παρατηρήσεις:

- θεωρώ το σχολιασμό "παθολόγος χωρίς εκπαίδευση στη δερματολογία" και τα άλλα αντιστοιχα διχαστικά γιατί αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και η εκπαίδευση (τριβή με περιστατικά) και οι γνώσεις (αναγκαστικά, γιατί αποτελεί αντικείμενο της ειδικότητας και δεν λείπει απο κανένα σοβαρό σύγγραμα εσωτερικής παθολογίας) δεν υπολείπονται ενός γενικού ιατρού. Και επικαλούμενος και (το παλαιό τουλάχιστον που έχω διαβάσει αναλυτικά, νομίζω ότι στο πρόσφατο δεν περιγράφεται με τον ίδιο τρόπο)το αντίστοιχο ΦΕΚ για το αντικείμενο της εκπαίδευσης των παθολόγων αναφέρεται ότι ο παθολόγος εκπαιδεύεται για να μπορεί να αντιμετωπίζει πολύπλοκα ιατρικά προβλήματα, που αφορούν σε πολλές ειδικότητες. Σε μια προσπάθεια μέσω των προτάσεων να βελτιωθεί κάτι, θα ήταν καλύτερο να είμαστε όλοι μαζί.

- μια μικρή διαφωνία έχω στο θέμα της εκπαίδευσης. Μπορει να πας σε 100 συνέδρια και να φύγεις έτσι ακριβώς όπως πήγες. Καλύτερη πρόταση (ξέρω βέβαια ότι δεν θα γίνει ποτέ) θα ήταν να υπάρχει 3ετης ή 5ετης επανεξέταση των γνώσεων των ιατρών προκειμένου να μπορούν να διατηρήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Δεν χρειάζεται να είναι η εξαντλητική εξέταση ειδικότητας (για όσους ήταν εξαντλητική ή απαιτητική), θα μπορούσε όμως να είναι μια εξέταση που να διαχωρίζει τους ακατάλληλους από τους κατάλληλους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση