Από διάφορε θέματα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έξι μεγαλογιατρών, έστειλε η εισαγγελέας Εφετών, που χειρίζεται το σκάνδαλο χρηματισμού από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International.
Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς της Αθήνας και ακόμα δύο της Θεσσαλονίκης, για τους οποίους αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη....
Το θέμα είναι τόσο παλιό που μάλλον είναι ....από πάντα. Και ακόμα κρατάει (μέχρι να πεθάνουν όλοι ίσως). Η ιστορία ξεκίνησε 2004-06. Το κατάλαβαν το 2011 οπότε σκεφτόντουσαν να κάνουν μηνύσεις. Ακολούθησαν δικαστήρια και εφετεία με αύξηση των κατηγορούμενων:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος 04/03/2016 08:00
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 24 κατηγορούμενοι στην υπόθεση προμηθειών από Δημόσια νοσοκομεία ορθοπεδικών υλικών και εξοπλισμών της βρετανικής εταιρείας De Puy, την περίοδο 2000 έως 2006....
ΥΓ: δεν βλέπω άνω γιατρούς της συμπρωτεύουσας...
και το 2018:
30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατηγορίες που συνδέονταν με παράνομες αμοιβές και υπερκοστολογήσεις υλικών από την εταιρία ιατροτεχνολογικού υλικού DePuy.
Παρά την ακατανόητη και σύμφωνα με έγκριτους νομικούς προκλητική αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους γιατρούς συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, στον καθένα, ενώ ο τρίτος τιμωρήθηκε με συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. .....
και πολλές πολλές καταδίκες.
Σήμερα ανακάλυψαν (οι δικαστικοί) ότι τζάμπα ασχολούμασταν τόσα χρόνια (μήπως να μπει πρόστιμο στους δικαστές των παλιότερων δικών που πληρώνονται χωρίς να δικάζουν σωστά; ): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς που κατηγορήθηκαν για παράνομες αμοιβές και υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικού DePuy.
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό,
το δικαστήριο απάλλαξε, λόγω παραγραφής, τους κατηγορούμενους για το βασικό αδίκημα που τους καταλόγιζε το κατηγορητήριο, δηλαδή αυτό της "δωροληψίας υπαλλήλου" που σε εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.
Επιπλέον, οι δικαστές ομόφωνα τους
έκριναν αθώους για το άμεσα συνεχόμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την αθώωσή τους για τη συγκεκριμένη πράξη, αφού, όπως ανέφερε, "δεν προέκυψε πορεία του χρήματος", χαρακτηρίζοντας -προηγουμένως- ως "ισχνά" τα στοιχεία της δικογραφίας.
Η υπόθεση που απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο αφορούσε το πρώτο μέρος του ελληνικού σκέλους του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy. Το δεύτερο και μεγαλύτερο
εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας, με κατηγορούμενους γιατρούς, στελέχη νοσοκομείων, αλλά και της βρετανικής επιχείρησης.
(αφού ήδη αθωώθηκαν λόγω παραγραφής θα γίνει και νέο δικαστήριο -που βέβαια θα τους απαλλάξει- έτσι για να δουλέψουν τάχαμου κάποιοι)Οι έρευνες, ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της DePuy, θυγατρικής εταιρείας του αμερικανικού κολοσσού ιατρικών προϊόντων Johnson & Johnson ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες σε ποσοστό που προσέγγιζε το 35%, από το οποίο το 20% κατέληγε σε γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση χρημάτων, είτε με τη μορφή διάφορων προσφορών, όπως ταξίδια και άλλα δώρα.
Πρωτοδίκως, οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, είχαν τιμωρηθεί με ποινές κάθειρξης 11 έως 14 ετών, καθώς κρίθηκε ότι το διάστημα 2000-06 προκάλεσαν ζημιά ύψους 2 εκατ. ευρώ στα τοπικά νοσοκομεία "Ιπποκράτειο", "Γ. Παπανικολάου" και "Γ. Γεννηματάς", ενώ εκτιμήθηκε ότι οι ίδιοι επωφελήθηκαν με το συνολικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Μετά την καταδίκη τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο Εφετείο, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας.
Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου ανέτρεξε στο ιστορικό του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy η οποία εμπορευόταν στην Ευρώπη ορθοπεδικά υλικά της Johnson & Johnson. Περιέγραψε τις έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών όσον αφορά την υπερτιμολόγηση των υλικών, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σημείωσε ότι ο αντιπρόσωπος της DePuy εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης off shore εταιρείας με έδρα τη Νήσο του Μαν (Ηνωμένο Βασίλειο) μέσω της οποίας φέρεται να διακινούνταν τα "μαύρα χρήματα".
Η εισαγγελέας
παρότι χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη δουλειά που έκανε το ΣΔΟΕ για την αποκάλυψη των πτυχών της υπόθεσης που αφορούσαν στα ελληνικά νοσοκομεία, εντούτοις ανέφερε πως η διερεύνησή της έπρεπε να ανατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας.
(παίζει να δουλευόμαστε λίγο; ) "Δεν διερευνήθηκαν χρήσιμες παράμετροι για να δούμε εάν τελέστηκε το αδίκημα του ξεπλύματος σε σχέση με τη δωροληψία" σημείωσε ενώ έκανε λόγο για "βιασύνη"
(εδώ αθωώθηκαν λόγω παραγραφής και μιλάει για βιασύνη!!!) των διωκτικών αρχών και "μπακαλίστικη αριθμητική".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΥΓ: Τα σχόλια είναι "εν βρασμώ ψυχής" (αλλά και περιβάλλοντος, έξω έχει >41 βαθμούς). Μάλλον λίγα είπα, η υπόθεση έγινε προ 14ετίας (και πιο πριν και πιο μετά αλλά ποιος νοιάζεται) έγιναν τζάμπα τόσες δίκες, εκκρεμούν και άλλες και αποτέλεσμα δεν είδαμε. Υπάρχει ελπίδα; (και αν όχι ας μην κάνουν δίκες, μην μας πρήζουν χωρίς ουσία)