Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Χειρόγραφη Συνταγογράφηση -εκ νέου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ;;
Ορθοπαιδικός:
Το άρθρο δεν μιλάει για χειρόγραφη συνταγογράφηση αλλά για αναγραφή των φαρμάκων (όχι των εξετάσεων) στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου (φυσικά όταν έχει). Καλό είναι να γίνεται, είναι ισχύων κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που ποτέ δεν καταργήθηκε. Αν γίνει όποια στραβή και έλεγχος είναι το πρώτο που λένε οι ελεγκτές. Τα ""τα καταργημένα «χάρτινα» συνταγολόγια του ΙΚΑ"" είναι εύρημα του συντάξαντα που ακούγεται ως "σουξέ" και πουλάει.
Αν ρωτάτε την πρακτική και προσωπική μου άποψη, φυσικά είναι γελοίο και αχρείαστο. Από την άλλη προστατεύει μερικώς το τίμιο γιατρό γιατί δεν μπορεί να πει ο ασθενής (σε έναν έλεγχο) ότι "εγώ δεν πήρα αυτό το σκεύασμα, ο γιατρός μόνος του το έγραψε".
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο ΙΚΑ της πόλης μου πάντως, πριν κανένα μήνα, ξέρω με σιγουριά ότι δεν είχαν να δώσουν βιβλιάρια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει δοθεί οδηγία να βγάλουν φωτοτυπίες που να τις συρράψουν (κάποια στιγμή το ανέφερε εδώ ο Αδαμάντιος). Ή να δίδονται συνταγολόγια του ΟΑΕΕ που μάλλον περισσεύουν. Σε ασθενή που έγραψα Φ/Θ προ τριμήνου χωρίς βιβλιάριο (τις σφράγισε πάντως ο ελεγκτής) τώρα ήρθα με ένα μάτσο συρραμένες φωτοτυπίες (μεγέθους βιβλιαρίου ΙΚΑ). Φυσικά και αυτό γελοίο...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να το πάμε λίγο παρακάτω;
Ο φαρμακοποιός τι πρέπει να κάνει όταν του πάνε μόνο συνταγές;
Να πει "Δε μπορώ να τις εκτελέσω, φέρε μου και το βιβλιάριο μαζί για να το σφραγίσω"
Ο φαρμακοποιός τι πρέπει να κάνει όταν του πάνε συνταγές και βιβλιάριο που δεν έχει αναγραφή της αγωγής;
Να πει "Δεν μπορώ να τις εκτελέσω, πήγαινε στο γιατρό να γράψει την αγωγή μέσα στο βιβλιάριο για να τη σφραγίσω με την εκτέλεση"
Επομένως, ποια είναι η τελευταία ασφαλιστική δικλείδα πριν τη σύννομη εκτέλεση της συνταγής;
Ποιος ευθύνεται περισσότερο για τη μη σύννομη εκτέλεση συνταγής και την όποια επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν ρωτάτε την πρακτική και προσωπική μου άποψη, φυσικά είναι γελοίο και αχρείαστο. Από την άλλη προστατεύει μερικώς το τίμιο γιατρό γιατί δεν μπορεί να πει ο ασθενής (σε έναν έλεγχο) ότι "εγώ δεν πήρα αυτό το σκεύασμα, ο γιατρός μόνος του το έγραψε".
--- Τέλος παράθεσης ---
Υποτίθεται στο φαρμακείο υπογράφει ο ασφαλισμένος ή/και ο παραλήπτης των φαρμάκων.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση