Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Αγορά ηλεκτρ συσκευής με Άρθρο 39Α

(1/1)

giorgosbr:
Χαίρετε !

Έκανα έναρξη επαγγελμτος και ο λογιστής με ενημέρωσε πως μπορώ να κάνω αγορά ηλεκτρονικής συσκευής (πχ κινητό ) ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ με βάση το νόμο 39Α.
Αλλά αποτι μου είπαν στο κατάστημα κινητών στην ουσία δεν γλιτώνω τον φόρο απλά μετακυλειται στο τέλος του έτους (και η αγορά θέλει 10 εργάσιμες για την έκδοση τιμολογίου και Παραλαβή).

Έχει όποτε κάποιο νόημα να μπω στη διαδικασία να το κάνω ή απλά περνάω τη συσκευή στα έξοδά μου ;

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧαίρετε !

Έκανα έναρξη επαγγελμτος και ο λογιστής με ενημέρωσε πως μπορώ να κάνω αγορά ηλεκτρονικής συσκευής (πχ κινητό ) ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ με βάση το νόμο 39Α.
Αλλά αποτι μου είπαν στο κατάστημα κινητών στην ουσία δεν γλιτώνω τον φόρο απλά μετακυλειται στο τέλος του έτους (και η αγορά θέλει 10 εργάσιμες για την έκδοση τιμολογίου και Παραλαβή).

Έχει όποτε κάποιο νόημα να μπω στη διαδικασία να το κάνω ή απλά περνάω τη συσκευή στα έξοδά μου ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είχα ιδέα για τέτοιον νόμο.

Εγώ πάντα πληρώνω ΦΠΑ και τα περνώ στα έξοδα του Ιατρείου.

Δ. Κουναλάκης:
Ισχύει μόνο για εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες με κωδικούς δραστηριότητας που υπόκεινται σε ΦΠΑ. Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών εξαιρείται του ΦΠΑ και δεν ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος. Όπου και να πάτε να αγοράσετε με το νόμο θα σας ζητήσουν screenshot από το taxis που να φαίνεται ότι η δραστηριότητας υπόκεινται σε ΦΠΑ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση