Από συζήτηση σε Ιατρική ομάδα στο facebook στις 16/05/2019:- Προς τους αμιγώς ιδιώτες Ιατρούς (που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ):Τι κάνετε με τους ασθενείς που έχουν Βιβλιάριο του ΙΚΑ που έχει πάνω την σφραγίδα "Ξένος Φορέας - Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α."1) Τους συνταγογραφείτε φάρμακα;
2) Αν ναι, συμπληρώνετε όντως και το έντυπο Ε.Ε.Ε.Α. ;
3) Αν ναι, που καταθέτετε το έντυπο Ε.Ε.Ε.Α;
- Πρέπει να συμπληρώνουμε και το "Έντυπο Επίσκεψης Ευρωπαίου Ασφαλισμένου"
Μπορεί να το βρει κανείς εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος- Aν όμως δεις στις οδηγίες συμπλήρωσης του παραπάνω εντύπου πάντως, αυτοί που μπορούν να το συμπληρώνουν πρέπει να είναι τουλάχιστον συμβεβλημένοι ιδιώτες με τον ΕΟΠΥΥ.
- Μέρος Α: Συμπληρώνεται από τις Γραμματείες των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των Νοσοκομείων ΕΣΥ, από τους ιατρούς εκτός Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ (οικογενειακούς ιατρούς, ιατρούς των Κέντρων Υγείας, Αγροτικούς ιατρούς, ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δέχονται ασθενείς στα ιατρεία τους) καθώς και από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς και από συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.
- Συμπληρώνω το έντυπο και το δίνω στο ΚΥ αυτοί το προωθούν
- το συμπληρώνεις παρόλο που δεν είσαι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ;
- ναι, απο παλιά που ακόμα υπήρχε το ΙΚΑ.
Τότε τα πήγαινα εγώ στο ΙΚΑ
και μέχρι σήμερα δεν μου είπε κάποιος ότι δεν πράττω σωστά
Ελάχιστοι συνάδελφοι μου το κάνουν αυτό
Οι περισσότεροι τους γραφουν απλά τα φάρμακα και δεν συμπληρωνουν τίποτα
- (απάντηση Γενικού Ιατρού διορισμένου στο ΕΣΥ ): Το βιβλιάριο πρέπει να είναι επικαιροποιημένο και στην ΗΔΙΚΑ να μην φαίνονται ως ''Δικαιούχοι του νόμου...''. Τότε τους συνταγογραφώ κανονικά, για οξέα και χρόνια νοσήματα, και το ΕΕΕΑ συμπληρωμένο στη γραμματεία του ΚΥ. Για εσάς τους ιδιώτες, δεν έχω ιδέα που πρέπει να τα καταθέτετε
- Γιατί, θα πάει ποτέ το ελληνικό κράτος να πάρει την συμμετοχή από το γερμανικό δημόσιο; έγινε καμία τέτοια κίνηση ποτέ;
- Βγάζεις άκρη με το Ελληνικό Κράτος; Είναι ικανοί μετά από κάποια χρόνια να σου ζητούν από εσένα τον μικρό ιδιώτη Ιατρό, τα ρέστα.
- Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τώρα που καταργούνται τα βιβλιάρια. Που θα φαίνεται το "Ξένος Φορέας - Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α." ; ( Να υποθέσω ότι θα τα πληρώνει όλα από την τσέπη της η Ελλάδα και το λύσαμε το θέμα...).