Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 19:00:19

Ψηφοφορία

Σκοπεύεστε να κάνετε το εμβόλιο για τη νέα γρίππη?

Σίγουρα ναι
7 (36.8%)
Το σκέφτομαι, μάλλον ναι
2 (10.5%)
Το σκέφτομαι, μάλλον όχι
3 (15.8%)
Σίγουρα όχι
7 (36.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 19

Η ψηφοφορία έληξε: 26 Νοεμβρίου 2009, 00:44:59

Αποστολέας Θέμα: Swine flu (Influenza A- H1N1)  (Αναγνώστηκε 138583 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Σεπτεμβρίου 2009, 20:40:12
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Ξέρεις ή δεν ξέρεις για ποιο λόγο γίνεται το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης;

Οχι , στο πανεπιστήμιο που σπούδασα δεν μου το έμαθαν αυτό . Γι'αυτο μπαίνω στα διάφορα ιατρικά φόρα μπας και μάθω κάτι !

Δεν είπα ότι δεν ξέρεις αλλά η εντύπωση που δίνεις με αυτά που γράφεις είναι ότι δεν ξέρεις. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό εάν κάνεις κάποια ειδικότητα για την οποία δεν απαιτείται να λαμβάνεις αποφάσεις για ασθενείς πάνω σε αυτό το θέμα. Επίσης, δεν έχω κανένα λόγο να σε ελέγξω, ούτε να σε ειρωνευτώ. Έπιασα αυτή την κουβέντα γιατί πραγματικά ο koterakis έκανε μια πολύ λογική σκέψη που έχει καταντήσει παράλογη γιατί όλοι μας έχουμε πάψει να σκεφτόμαστε σαν γιατροί και είμαστε πρόβατα σε αυτή την αναμπουμπούλα.

Διάβασε την σελίδα που έδωσα παραπάνω, είναι από μια κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που αποτελεί σημείο αναφοράς. Τι λέει λοιπόν για το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης;

Λέει ότι υπάρχει μια οικογένεια ιών, οι ιοί τύπου Α & Β της γρίπης, οι οποίοι αλλάζουν και από λίγο κάθε χρόνο και με βάση τις αλλαγές τους και με βάση ποιους περιμένουμε επιδημιολογικά ότι θα έχουν μεγαλύτερη διάδοση και περισσότερους να νοσούν, φτιάχνουμε το γνωστό εποχιακό εμβόλιο της γρίπης. Το οποίο κάνουν κάθε χρόνο όσοι είναι άνω των 60 ετών και έχουν κάποια προβλήματα υγείας που επιδεινώνουν την άμυνα του οργανισμού. Αλήθεια, σε ποια οικογένεια ανήκει ο ΑΗ1Ν1;;; Μήπως το πρώτο γράμμα στο όνομα του σου λέει κάτι; Αλήθεια, η ισπανική γρίπη και όλες αυτές οι επιδημίες, από ποια οικογένεια προέρχονται;

Για πάμε να δούμε τι λέει η βιβλιογραφία....

Όταν μήπως οι μικρές αλλαγές γίνουν λίγο πιο μεγάλες φτάνουμε σε ένα τύπο ιού με μικρότερη διασταυρούμενη ανοσία και ξαφνικά αποκτούμε νοσούντες που μεταδίδουν ταχέως τον ιό ακόμη και σε χρονικές περιόδους που δεν είναι καπονημένος ο ανθρώπινος οργανισμός; Μήπως μπορούμε να έχουμε πανδημία τότε; Σας θυμίζει κάποιον ιό της Γρίπης τύπου Α; Ξέρετε άραγε πόσο καιρό περιμένουν με αγωνία την επόμενη επιδημία γρίπης; Δείτε την βιβλιογραφία πριν το 2000.... Η πανδημία άργησε αλλά έφτασε...

Τελικά, το εποχιακό εμβόλιο περιέχει τους ιούς τύπου Α & Β που είναι σε διάδοση φέτος; Ειδικά, έναν που κάνει θραύση φέτος;

Ιδέες προς σκέψη:
α) Μήπως καταλάβατε γιατί λένε ότι "Η τεχνολογία με την οποία παρασκευάζεται το εμβόλιο για τον ιό ΑΗ1Ν1 είναι δοκιμασμένη" Σας θυμίζει κάποιο άλλο εμβόλιο που γίνεται κάθε χρόνο;
β) Γιατί άραγε δεν έχουμε πανδημία στις ηλικίες άνω των 65; Γιατί δεν έχουν πεθάνει σε μεγάλους αριθμούς διαβητικοί, καρδιακοί, κλπ σε μικρότερες ηλικίες; Γιατί η θνητότητα είναι διαφορετική σε Μεξικό, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία, Βρετανία; Έχει άραγε σχέση με την δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ή την σχολαστικότητα στην τήρηση κανόνων όπως "κάθε χρόνο κάνω το εμβόλιο της γρίπης";
γ) Αρχίσαν να εμβολιάζουν τα παιδιά για τη γρίπη... Σιγά-σιγά γίνεται αυτό... Τι θα σημαίνει αυτό άραγε για τις επιδημίες γρίπης τύπου Α & Β; υποθέσεις μπορείτε να κάνετε ελεύθερα....

Για όσους ψάχνουν συνωμοσίες ας δουν το BMJ 1997;314:919 (29 March)

Θα με ενδιέφερε σοβαρός αντίλογος... γιατί έχω πολλες απορίες και τα fora είναι για αυτή τη δουλειά.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2009, 20:49:02 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Σεπτεμβρίου 2009, 21:28:13
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 09:30:36 από Koterakis »

29 Σεπτεμβρίου 2009, 21:44:37
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τώρα koteraki με απογοητευσες......

Το εμβόλιο για το AH1N1 είναι ένα υπερτιμολογημένο εμβόλιο εποχιακής γρίπης που περιέχει ένα μόνο στέλεχος ιού γρίπης τύπου Α.
Το ετήσιο εμβόλιο γρίπης θα έπρεπε να περιέχει το συγκεκριμένο στέλεχος και τελείωσε η υπόθεση.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μελέτες ασφάλειας για τέτοια εμβόλια σε γενικό πληθυσμό και σε τόση έκταση.
Τα σχόλια δικά σας. Εάν υπάρχει αντίρρηση θα ήθελα να ακούσω πραγματικά τον αντίλογο.

Οι ιδέες προς σκέψη είναι πραγματικά πράγματα που δεν έχω πάντα απάντηση αλλά με τρώνε....
α) Άραγε οι ομάδες υψηλού κινδύνου που κάνουν κάθε χρόνο τον εμβόλιο της γρίπης απόκτησαν διασταυρούμενη ανοσία στον ΑΗ1Ν1 και γι' αυτό δεν έχουμε θανάτους τόσους όσους είχαν προβλέψει;
β) Η αυξημένη θνητότητα στο Μεξικό που δεν έχει αποδεκτή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, οι ΗΠΑ που έχουν τόσους ανασφάλιστους είχαν τα περισσότερα κρούσματα. Η Ιαπωνία που έχει μια πολύ αξιοπρεπή ΠΦΥ και οι Ιάπωνες που είναι (όπως και οι Γάλλοι) πολλοί τυπικοί στις διαδικασίες "εμβολιασμού" δεν είχαν κανένα θανατηφόρο κρούσμα. Οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σχετικά καλή ΠΦΥ κάπου στη μέση. Έχει άραγε σχέση με αυτό ή με την γονιδιακή υποδομή των κατοίκων και την εμπειρία από άλλους ιους με διασταυρούμενη ανοσία; Ξέρουμε ότι η διασταυρούμενη ανοσία σημαίνει λίγοτερα έντονα συμπτώματα, πιο αργή εξάπλωση του ιου στον οργανισμό, πιο εύκολη αντίδραση με παραγωγή αντισωμάτων. Λίγο αιρετική η σκέψη μου αλλά.....
γ) Αρχίζουμε και βάζουμε τα παιδιά σε εμβολιασμούς για γρίπη. Μήπως αυτό μετά από χρόνια θα σημάνει την εξαφάνιση των επιδημιών από τους ιούς της γρίπης; άλλη μια αιρετική σκέψη...
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2009, 21:46:44 από Δ. Κουναλάκης »

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:06:51
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Ίσως είμαι λίγο κουρασμένος σήμερα και δεν μπορώ να παρακολουθήσω την συζήτηση ! Ειδικά αυτό το : "Το φόρουμ μας χωράει όλους, φτωχούς στη γνώση, φτωχούς το πνεύματι, φτωχούς στην τσέπη, παρεξηγημένους  κ.ο.κ γιαυτό και συμμετέχουμε"

Τέλος πάντων και επί του θέματος ! Μια χαρά γίνονται οι εμβολιασμοί όπως γίνονται . Υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο και ιστορία για το πως , πότε και σε ποιους γίνονται οι εμβολιασμοί και σαφέστατα υπάρχει και μεγάλη εμπειρία .
Ένας οργανισμός , που όχι κατά τύχη ονομάζεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (φαντάζομαι δεν δουλεύουν τίποτα τυχάρπαστοι εκεί μέσα) έχει την ωριμότητα να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις .

Όλα τα άλλα .............. συγχωρέστε με ......... δεν με ενδιαφέρουν .
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:15:17
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Τα πρώτα εμβόλια για τον Η1Ν1 θα έχουν πλήρως δοκιμαστεί αρχικά, σε πολύ μικρό δείγμα. H Glaxo δεν πρόκειται να τελειώσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, πριν περάσει ένας τουλάχιστον χρόνος από τώρα. Απλά, επειδή το εμβόλιο "προέρχεται", είναι "σχεδόν αντίγραφο", από το αντίστοιχο για τον Η5Ν1 (της γρίπης των πτηνών) για το οποίο υπάρχουν πλέον πλήρεις μελέτες ασφάλειας (και για τα παιδιά), θεωρούν ότι θα είναι εξίσου ασφαλές. Ο Η1Ν1 είναι στην ουσία ο εποχιακός τύπος για τη σεζόν 2009-2010 και θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί στην πρόβλεψη για το "εποχιακό" εμβόλιο, μαζί με τα άλλα στελέχη. Αν ο Η1Ν1, μέχρι να γίνουν οι εμβολιασμοί, υποστεί "αλλαγές", υπάρχει η αισιοδοξία, ότι η διασταυρούμενη ανοσία "θα κάνει τη δουλειά της", όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:26:55
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τέλος πάντων και επί του θέματος ! Μια χαρά γίνονται οι εμβολιασμοί όπως γίνονται . Υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο και ιστορία για το πως , πότε και σε ποιους γίνονται οι εμβολιασμοί και σαφέστατα υπάρχει και μεγάλη εμπειρία .
Ένας οργανισμός , που όχι κατά τύχη ονομάζεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (φαντάζομαι δεν δουλεύουν τίποτα τυχάρπαστοι εκεί μέσα) έχει την ωριμότητα να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις .

Όλα τα άλλα .............. συγχωρέστε με ......... δεν με ενδιαφέρουν .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πραγματικά δεν έχει τυχάρπαστους, αλλά το WHO Global Influenza Surveillance Network επιλέγει τα στελέχη που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο της εποχιακής γρίπης. Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά...
Και πριν φτάσω να έχω υποψηφια την οικονομική διαπλοκή και στον WHO, γνωρίζετε κάποιον άλλο λόγο;
Εκτός, κι αν πίστευαν ότι επειδή ένα στέλεχος απαιτείται για γενικό εμβολιασμό, θα κοστίζει φτηνότερα από αυτό που θα έχει τέσσερα....
Ίσως τελικά, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να το διαπραγματευτούν στο ίδιο κόστος με το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης, όταν ο πανικός κάνει επιτρέπει τα πάντα. Θα μπορούσε άραγε να είναι μια δοκιμή της συμπεριφοράς της μάζας σε συνθήκες κρίσης; Τα λεφτά είναι πολλά.

Συνιστώ να δείτε την ταινία που σχετίζεται με μια από τις εικόνες στο avatar μου αριστερά του μυνήματος...

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:31:29
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Παράθεση
Καλή συνέχεια θα επανέλθω με άλλο ερώτημα, ξέρει κανείς να συστήσει καρδιογράφο προς αγορά (δηλαδή φορητό να τον έχουμε πάνω μας πάντα και σχετικά φτηνό) αφού στο νοσοκομείο όταν ζητούμε καρδιογράφους για το Π.Ι κάνουν ότι δεν ξέρουν τι είναι;
Για δες αυτό, Welch Allyn pocket ECG. Πιο φορητός δε γίνεται. Τιμές στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, δεν είναι ακριβός.

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:33:28
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Παρακολουθώ και εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση και κάπου έχασα τη μπάλα...Καταρχήν θεωρώ πως η επίπτωση και ο επιπολασμός της νέα γρίππης είναι χαμηλότερος σε ενήλικες λόγω διασταυρούμενης ανοσίας.Οι πιο πολλοί ενήλικες άνω των 65 είναι καλυμμένοι σε προηγούμενα έτη με αντιγριππικά εμβόλια εποχιακής γρίππης και ίσως αυτό να βοηθά.Σχετικά με τη νέα γρίππη:να υποθέσω πως είναι κατευθόνεμενη  η όλη ιστορία με το νέο εμβόλιο και υποκρύπτονται άλλα συμφέροντα?Μα καλά σε ολόκληρο τον επιστημονικό κόσμο δε βρέθηκε ένας επιστήμονας αναγνωριμσένος που να μη το συγκαλύψει?Εγώ αυτό που εισπράτω είναι αμηχανία και μισόλογα.Και το υπουργείο άραγε  δε θα ήθελε μια σαφή θέση αντί να κυβερνά το χάος και η αμηχανία?

Τώρα κάπου έχασα τον κ.Κουναλάκη στο ερώτημα γιατί να γίνεται το εμβόλιο της εποχιακής γρίππης.Δε διαφωνώ να είμαστε σκεπτόμενοι ιατροί αλλα στον ωκεανό της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης ο ΠΟΥ συνιστά το εποχικής γρίππης σε συγκεκριμένες ομάδες.Αν αρχίσουμε να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους προβληματισμούς εγώ θα το πάω παραπέρα και θα ρωτήσω:
Γιατι θεωρείται υπέρταση πάνω από 140-90?
Γιατί η LDL να είναι κάτω από 100 ή ακόμη καλύτερα κάτω από 70 σε διαβητικούς-στεφανιαίους κτλ?
Γιατι η γλυκοζιλιωμένη-στόχος  να είναι 7(6,5 κατά άλλους) ΚΑΙ ΌΧΙ 7,2 ή 5,9?

Μήπως τελικά η σκέψη καλύτερα να αφορά συγκεκριμένους ασθενείς και συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση και όχι διεθνή guidelineς που μάλλον στόχο έχουν απλά να ευκολύνουν την καθημέρα χαωτική ιατρική πράξη?Γιατί αλλιώς καταλήγουμε πως η ιατρική μπορεί να είναι απάτη και κατευθυνόμενη και τότε το χάσαμε το κορμί πατριώτη και καλύτερα να κρεμάσουμε όλοι τα στηθοσκόπια μας και να πάμε σπίτια μας....
+

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:58:17
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τώρα κάπου έχασα τον κ.Κουναλάκη στο ερώτημα γιατί να γίνεται το εμβόλιο της εποχιακής γρίππης.Δε διαφωνώ να είμαστε σκεπτόμενοι ιατροί αλλα στον ωκεανό της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης ο ΠΟΥ συνιστά το εποχικής γρίππης σε συγκεκριμένες ομάδες.Αν αρχίσουμε να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους προβληματισμούς εγώ θα το πάω παραπέρα και θα ρωτήσω:
Γιατι θεωρείται υπέρταση πάνω από 140-90?
Γιατί η LDL να είναι κάτω από 100 ή ακόμη καλύτερα κάτω από 70 σε διαβητικούς-στεφανιαίους κτλ?
Γιατι η γλυκοζιλιωμένη-στόχος  να είναι 7(6,5 κατά άλλους) ΚΑΙ ΌΧΙ 7,2 ή 5,9?

Πουθενά δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνεται εμβόλιο της εποχιακής γρίπης σε επιλεγμένες ομάδες. Απλά, αναρωτιέμαι για τις συνέπειες του να γίνεται σε όλα τα παιδιά, που όλο και περισσότερο γίνεται της μόδας χωρίς να υπάρχει τέτοια σύσταση από το WHO αλλά από επιστημονικές εταιρίες.
Υπάρχει μια βασική αρχή στη ζωη Jack: για να βρεις την άκρη, ακολουθείς το δρόμο του χρήματος... Ξέρεις πολλούς αυτάρκεις οικονομικά επιστήμονες, επιστημονικά περιοδικά και ΜΜΕ;
Την γλυκοζυλιώμενη την χρησιμοποιούμε σαν δείκτη ρύθμισης αλλά δεν παύει χημικά να είναι ένας δείκτης κυτταρικής φθοράς από το σάκχαρο που προσκολλάται πάνω σε πρωτεϊνες και λιπίδια των κυττάρων και τα αποδιοργανώνει. Αλήθεια, εσύ τι γλυκοζυλιώμενη θα ήθελες να έχεις για τον εαυτό σου σε αυτή την περίπτωση;

29 Σεπτεμβρίου 2009, 22:59:18
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το κύριο ερώτημα –αν κατάλαβα καλά- του Δημήτρη είναι: «Αφού ο Η1Ν1 είναι ο ιός που θα μας κάνει την τιμή ως ‘γρίπη’ φέτος, γιατί το στέλεχος αυτό –μαζί με πιθανολογούμενα άλλα για φέτος- δεν περιλαμβάνεται στο ‘εποχικό’ εμβόλιο, αλλά χρειαστήκαμε ένα εμβόλιο ειδικά για αυτόν τον ιό και άλλο ένα για την ‘εποχική’ γρίπη?».
Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή. Με το εποχικό εμβόλιο –που έτσι και αλλιώς θα έφτιαχναν οι εταιρείες- δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο για υπερκοστολογήσεις. Με ένα «άλλο», «σωτήριο» όμως, μπορείς να πιάσεις από τα καρύδια τους κυβερνήτες και να τους βάλεις να σου δώσουν όσα η οικονομική κρίση σου στέρησε και όσα ακόμη ονειρεύεσαι.
Σε αυτό το πεδίο ο ΠΟΥ δεν θα είχε «επιστημονικά» ερείσματα να έχει αντίρρηση (στο εν λόγω σκέλος του εννοείται), αφού το θέμα είναι οικονομικοπολιτικό και ούτως (με δύο εμβόλια) ή άλλως (με ένα ενιαίο εποχικό) η επιστημονική στοχεύσει του ΠΟΥ θα επιτευχθεί. Και αυτό ακριβώς είναι ο στόχος του ΠΟΥ, αδιαφόρως πολιτικών –συναλλαγών- που θα ακολουθήσουν οι Κυβερνήσεις να το προσφέρουν μόνο ως ένα ενιαίο ή ως δύο διαφορετικά.

Τελικά συμμερίζομαι την ισχυρή πιθανότητα να είναι έτσι τα πράγματα. Μόνη ενάντια εκδοχή το να μη μπορούσαν οι επιστήμονες να κάνουν «ενιαίο» εμβόλιο για τεχνικούς λόγους. Όμως, όταν το «εποχικό» πάντα περιλαμβάνει στελέχη περισσότερα του ενός, νομίζω ότι αυτό το σενάριο είναι ανύπαρκτο.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:17:12
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Την πιο απλή και αθώα εκδοχή την σκέφτηκε άραγε κανείς ? Δηλαδή να μην περιλαμβάνεται το νέο στέλεχος (της νέας γρίπης) μέσα στο εποχιακό απλά γιατί δεν πρόλαβαν να το ενσωματώσουν και την ίδια στιγμή έπρεπε το εποχιακό να κυκλοφορήσει στην ώρα του ?  ::)
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:22:49
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
[[/quote]

Πουθενά δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνεται εμβόλιο της εποχιακής γρίπης σε επιλεγμένες ομάδες. Απλά, αναρωτιέμαι για τις συνέπειες του να γίνεται σε όλα τα παιδιά, που όλο και περισσότερο γίνεται της μόδας χωρίς να υπάρχει τέτοια σύσταση από το WHO αλλά από επιστημονικές εταιρίες.
Υπάρχει μια βασική αρχή στη ζωη Jack: για να βρεις την άκρη, ακολουθείς το δρόμο του χρήματος... Ξέρεις πολλούς αυτάρκεις οικονομικά επιστήμονες, επιστημονικά περιοδικά και ΜΜΕ;
Την γλυκοζυλιώμενη την χρησιμοποιούμε σαν δείκτη ρύθμισης αλλά δεν παύει χημικά να είναι ένας δείκτης κυτταρικής φθοράς από το σάκχαρο που προσκολλάται πάνω σε πρωτεϊνες και λιπίδια των κυττάρων και τα αποδιοργανώνει. Αλήθεια, εσύ τι γλυκοζυλιώμενη θα ήθελες να έχεις για τον εαυτό σου σε αυτή την περίπτωση;
[/quote]

Μα αν δεν κάνω λάθος η επανειλλημένη ερώτησή σου που δημιούργησε ένταση ήταν ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ,όχι γιατί να γίνεται το εποχιακο εμβόλιο σε μη ευπαθείς.Είχε μια γενίκευση που δημιούργησε σύχγυση και αν το κατάλαβα εγώ λάθος ζητώ συγνώμη.Δε νομίζω κανείς εδώ μέσα να προτείνει εποχιακό εμβόλιο σε ομάδες μη υψηλού κινδύνου...Μάλλον έθεσες λάθοσςτο ερώτημα...
Όσον αφορά τη βασική αρχή στη ζωή που μνημονεύεις ομολογώ πως δεν ανήκει καθόλου στη σφαίρα ηθικής και αξιών μου και με ξενίζει....Δεν ξέρω κατά πόσο για σένα αποτελεί αρχή αλλά από την άλλη κάθε αρχή...σεβαστή!Περί ορέξεως....
Για τη HBA1c δεν ξέρω να σου πω.Στοχεύω κάπου ανάμεσα στο 7 και 6,5 χωρίς πάντα να τα καταφέρνω.Δεν ξέρω αν μελλοντικά μας πουν πως αυτό είναι μπαρούφα αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...Ίσως να μην είμαι καλός ιατρός και τα guidelines να με βοηθούν...Υπάρχει ακι αυτή η άποψη ξέρεις πως τα guidelinew είναι για παπαγάλους...
Και μια και ρωτάμε...Αλήθεια εσυ το εμβόλιο για τη νέα γρίππη θα το κάνεις?Τι συστήνεις?Προσωπικά είμαι σε αδιέξοδο.Τι μου προτείνεις?.

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία καταχώρηση του CRIS123...Με πρόλαβε...Τι πιο λογικό?

+

29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:35:56
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Την πιο απλή και αθώα εκδοχή την σκέφτηκε άραγε κανείς ? Δηλαδή να μην περιλαμβάνεται το νέο στέλεχος (της νέας γρίπης) μέσα στο εποχιακό απλά γιατί δεν πρόλαβαν να το ενσωματώσουν και την ίδια στιγμή έπρεπε το εποχιακό να κυκλοφορήσει στην ώρα του ?  ::)

Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, που ενισχύει αυτό που λες αγαπητέ Chris123, το οποίο επισυνάπτω (έχει γίνει επισήμανση, εκ μέρους μου, της παραγράφου, που προτείνει τί πρέπει να γίνει για να έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά).
Βέβαια, όπου θέλει η βιομηχανία, δείχνει εξαιρετική βιασύνη  ;).
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:37:43 από iGP »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:40:07
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
μμμ δεν μου φαίνονται τόσο αθώα τα πράγματα.... όσο κι αν τυπικώς είναι....

Η απόφαση για το περιεχόμενο του φετινού εμβολίου εποχιακής γρίπης για τον βόρειο ημισφαίριο πάρθηκε στις 12/02/2009

Ο ιός ΑΗ1Ν1/09 (ο famous) ταυτοποιήθηκε γονιδιακά (άρα και έτοιμος για εμβόλιο) στις 24/04/2009 λίγες αργότερα... Τα περιστατικά γνωστά από νωρίτερα... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να υποθέσω ότι ο WHO είναι απίστευτα γραφειοκρατικός οργανισμός; Μα είναι, είναι παγκοσμίως γνωστό.
Να υποθέσω ότι δεν σκέφτηκε ότι ένα αυξημένο κόστος εμβολίου θα σημαίνει απώλειες πόρων από τα υγειονομικά συστήματα... Μα δεν είναι η δουλειά τους. Τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια, γιατί μεταξύ άλλων το flu vaccin είναι και economical business.

Όταν δηλώνω το πως λειτουργεί κάτι, δεν σημαίνει ότι το αποδέχομαι, jack, ούτε φιλοσοφικά, ούτε πολιτικά. δες το σαν κάτι που συμβαίνει...

Το εμβόλιο για τη νέα γρίπη, δεν θα το κάνω, για ένα απλό λόγο: Έχω δει τόσα ύποπτα κρούσματα με H1N1 χωρίς μάσκα να μου κάνουν αααααα ανοίγοντας το στόμα να τα εξετάσω που είμαι σίγουρος ότι έχω πλέον ανοσία....
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:43:39 από Δ. Κουναλάκης »

29 Σεπτεμβρίου 2009, 23:58:53
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Την πιο απλή και αθώα εκδοχή την σκέφτηκε άραγε κανείς ? Δηλαδή να μην περιλαμβάνεται το νέο στέλεχος (της νέας γρίπης) μέσα στο εποχιακό απλά γιατί δεν πρόλαβαν να το ενσωματώσουν και την ίδια στιγμή έπρεπε το εποχιακό να κυκλοφορήσει στην ώρα του ?  ::)

Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, που ενισχύει αυτό που λες αγαπητέ Chris123, το οποίο επισυνάπτω (έχει γίνει επισήμανση, εκ μέρους μου, της παραγράφου, που προτείνει τί πρέπει να γίνει για να έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά).
Βέβαια, όπου θέλει η βιομηχανία, δείχνει εξαιρετική βιασύνη  ;).

Το άρθρο (ευχαριστώ πολύ , ιδιαίτερα χρήσιμο) αναφέρει μεταξύ άλλων και το εξής :

Currently in the United States, all licensed
influenza vaccines are manufactured
in eggs. In general, 1 embryonated
chicken egg yields 1 dose of a typical trivalent
vaccine, composed of 3 strains and
totaling 45 mg of HA. This process has
been used for many decades and is dependent
on egg supply
, in contrast to cellbased
vaccine production, for which the
substrate is continuously available.

Η παρατήρηση μου επ αυτού είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η βιοτεχνολογία σε άλλους δρόμους έτσι ώστε και οι καημένες οι κοτούλες να μην υποφέρουν !
Πέραν της πλάκας είναι γεγονός ότι ΠΡΕΠΕΙ να εξελιχθεί η τεχνολογία παρασκευής εμβολίων !

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2638 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2009, 12:17:49
από Raptor
0 Απαντήσεις
2613 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2009, 15:57:15
από Raptor
6 Απαντήσεις
6962 Εμφανίσεις