Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Συνταγογραφηση με Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ).
ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜια πολύ ωραία ντρίπλα (αφού δεν υπάρχει ιατρικό ιστορικό) θα ήταν να ζητήσεις ενημερωτικό από τον θεράποντα ιατρό (ή τους θεράποντες ιατρούς) ότι λαμβάνει αυτή την αγωγή και για πόσο χρειάζεται να την παίρνει, αντί να σου αραδιάσουν 12 κουτάκια και να σου ορκιστούν ότι τα παίρνει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ωραίο θα ήταν αλλά έλα που η ασθενής ελάμβανε την αγωγή ήδη απο το εξωτερικό και απλά έγινε η αντιστοίχηση σε ορισμένα σκευάσματα που είχαν αλλη εμπορική ονομασία σε σκευάσματα του Ελληνικού εμπορίου....(επομένως πρέπει να ζητήσω ενημερωτικό απο το εξωτερικό!!)
Επίσης έχω και την ιδιώτη καρδιολόγο που χορήγησε εκτός των καρδιολογικών, ως υπέρβαση εαυτού εκτός του Diamicron που λάμβανε ήδη η ασθενής και SGLT2 χειρόγραφα, η ασθενής το έλαβε απο το φαρμακείο "βερεσέ" και εγώ πρέπει να κάνω landry job !!!! Φυσικά η απάντηση στο "δεν έχει δικαίωμα συνταγογραφησης ΣΔ2 η καρδιολόγος", θα ήταν δώσε τότε εσύ γιατρέ οτι νομίζεις, που πάλι σε βάζει στο γήπεδο του πρωτοκόλλου σέντρα.
Θα γράψω τα φάρμακα τελικά δεν την γλυτώνω, αλλα είναι μια εξαιρετικά γραφειοκρατική διεκπεραίωση με πολλή χαρτούρα ( έντυπο Ευρωπαίου ασφαλισμένου χ2 , πρωτόκολλα χ4 , επιλογή σκευασμάτων χ12 κτλ) και αισθάνομαι πολύ "ριγμένος" στην όλη υπόθεση, μιας κι η "καυτή πατάτα" της απαιτητικής τουρίστριας είναι στα χέρια μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Να μου αραδιάσει 12 μπουκαλάκια-κουτάκια από το εξωτερικό δε μου λέει κάτι ότι τα λαμβάνει η ίδια. Ακόμη κι αν έχουν το όνομά της πάνω, δε λέει μέχρι πότε πρέπει να τα λαμβάνει. Οπότε γνωμάτευση από τους γιατρούς του εξωτερικού για αγωγή και διάρκεια αυτής. Δεν υπάρχει; Τότε προμήθεια από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή και πληρωμή όλου του ποσού, αφού στην Ελλάδα έχουμε αυτό το "σύστημα"
Υποθέτω αν πάω ανάλογα στο εξωτερικό και δείξω μερικά κουτιά σε έναν γιατρό δεν είναι αρκετό για να πειστεί ότι τα λαμβάνω.
Στην ερώτηση "δώσε τότε εσύ γιατρέ ό,τι νομίζεις" θα απαντούσα "νομίζω ότι δε χρειάζεται κάτι άλλο" (έχει εξετάσεις που δείχνουν ότι έχει αρρύθμιστο ΣΔ; )
[/quote]
Ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο απο οτι έκθεσα στο forum. Η ασθενής έρχεται κάθε χρόνο για 3 - 4 μήνες στο Ελλαdα και έχει και Ελληνικά "χαρτιά" με παλαιότερες βραχυπρόθεσμες νοσηλείες σε νοσοκομείο λόγω ΣΝ, ΚΑ έχει περσινά , προπέρσινα χαρτιά από διάφορους ιδιώτες καρδιολόγους , νευρολόγους, ψυχιάτρους που έχουν κάνει αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή, επομένως δεν μπορείς να τη θεωρήσεις "άνευ ιστορικού".
Δεν την γλυτώνω. Όπως λέει και το ανέκδοτο με τη σύζυγο που πάει το σύζυγο στο γιατρό .... "θα πεθάνεις"
παράθεση ανεκδότου:
Μια γυναίκα συνοδεύει τον άρρωστο σύζυγο της στον γιατρό. Ο γιατρός εξετάζει τον άντρα για πολλή ώρα και με πολύ μεγάλη προσοχή.
Στη συνέχεια φωνάζει τη γυναίκα μόνη της για να της ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης.
– Η κατάσταση του συζύγου σας είναι πολύ σοβαρή. Έχει πάθει βαριά κατάθλιψη η οποία πηγάζει από επαγγελματικό και οικογενειακό στρες. Εάν δεν κάνετε ότι είναι απαραίτητο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει. Εγώ σας συμβουλεύω να κάνετε τα εξής:
– Το πρωί, να…του ετοιμάζετε ένα ωραίο και υγιεινό πρωινό
– Να τον αφήνετε να κοιμάται όσο θέλει
– Να είστε ευγενική μαζί του,να μην του φέρνετε αντιρρήσεις και να προσπαθείτε συνεχώς να του φτιάχνετε τη διάθεση.
– Να του μαγειρεύετε καθημερινά ωραία ζεστά φαγητά και το βράδυ,όταν θα επιστρέφει, να του έχετε έτοιμο κάποιο εξαιρετικό βραδινό γεύμα.
-Πάνω απ’ όλα, μην τον ζαλίζετε με οικιακές δουλειές κα εκκρεμότητες και μην τις συζητάτε μαζί του διότι θα αυξηθεί το άγχος του.
– Πρέπει να τον χαλαρώνετε. Σας συμβουλεύω να φοράτε σέξι εσώρουχα κάθε βράδυ και να του κάνετε μασάζ με αρωματικά έλαια.
– Να τον προτρέπεται να βλέπει αθλητικά στη τηλεόραση και το πιο σημαντικό, να του κάνετε έρωτα πολλές φορές την εβδομάδα, ίσως και κάθε μέρα, όπου να’ ναι και όπως να’ναι, και να δέχεστε ότι σας ζητήσει.
Αν τα κάνετε όλα αυτά για τουλάχιστον 10 με 12 μήνες, σας υπόσχομαι ότι ο άνδρας σας θα γίνει περδίκι !”
Η γυναίκα παίρνει τον άνδρα της και φεύγουν. Μόλις βγαίνουν από το ιατρείο, αυτός τη ρωτάει:
– Λοιπόν; Τι είπε ο γιατρός;
Και αυτή του απαντάει:
– Ότι θα πεθάνεις ….!!!
gppi:
Προσωπικα δεν θα εγραφα τιποτα σε αυτο τον ασθενη.Αν ειναι συνταξιουχος Ελληναρας εξωτερικου που ξεκαλοκαιριαζει εδω απολαμβανοντας τον ηλιο και τη θαλασσα με συνοδο ουζακι και κατοπιν επιστρφει σε μια πιο ανεπτυγμενη χωρα για να το παιξει Ευρωπαιος τους λοιπους 8-9 μηνες ας φροντισει οταν ερχεται προγραμματισμενα στη χωρα μας να εχει μαζι και τα φαρμακα του.Δηλαδη ο γιατρος της δευτερης χωρας γιατι δεν τον καλυπτει με φαρμακα αφου θα λειπει προγραμματισμενα για 4 μηνες και αντ'αυτου οφειλει να τον καλυψει η χωρα προορισμου?Που ειναι το επειγον εδω?Αλλιως ας παει να βγαλει ΑΜΚΑ αλλα αυτο πιθανα να του στοιχισει στη συνταξη που λαμβανει απο το εξωτερικο ή σε αλλα φορολογικα θεματα.Ειναι πονηρουληδες λεμε...Αν επιμενει και εισαι γιατρος ΕΣΥ βαλε στο παιχνιδι και τον διευθυντη του ΚΥ οπου ανηκεις ή στειλτε τον στον προισταμενο του ΕΟΠΥΥ της περιοχης σου ο οποιος με τη σειρα του εγγραφως θα σου πει αν πρεπει ή οχι να του γραψεις χρονια αγωγη...Ξερεις τι παιζει:αν ΔΕΝ του τα γραψεις και ειναι κανας παλαβος θα το κανει θεμα και θα πεσουν ολοι οι προβολεις πανω σου...αν παλι του τα γραψεις μπορει καποιος καρεκλοκενταυρος υπαλληλαρας ΕΟΠΥΥ να σε στολισει μελλοντικα με κανα προστιμο.Εγω σε τετοιους ασθενεις που ειναι εποχιακοι Ελληνες με καρτα εξωτερικου ,ξαναλεω, δε συνταγογραφω ποτε,τους λεω αν θελουν να πανε να βγαλουν ΑΜΚΑ (οποτε τοτε τους συνταγογραφω κανονικα με ΑΜΚΑ) και αν δε θελουν ή δεν μπορουν τους λεω πως δεν γνωριζω το σχετικο νομοθετικο πλαισιο και αν θελουν ας μου φερουν ενυπογραφη εντολη απο τον προισταμενο του ΕΟΠΥΥ της περιοχης και μονο τοτε θα τους τα γραψω...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πάντως επειδή θα είσαι εσύ ο πρώτος που θα εισάγει την λήπτρια στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και οι όποιες μελλοντικές συνταγογραφήσεις θα αναφέρονται στα δικά σου στοιχεία, θα συνέστηνα να την παραπέμπψεις ανά ειδικότητα να κάνουν τη συγκεκριμένη πρώτη εισαγωγή. Σε γιατρούς (νοσοκομείων, ΙΚΑ, συμβεβλημένους) που έχουν τη δυνατότητα να γράψουν σε ΕΚΑΑ.
Πάντως 3-4 μήνες δεν το λες και τουρισμό. Μήπως θα έπρεπε-μπορούσε να βγάλει βιβλιάριο από το ΙΚΑ, με ΑΜΚΑ κλπ;
(Δεν πιστεύω να θέλει και επαναλαμβανόμενη συνταγή για να πάρει να έχει μαζί της)
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Thasio παραπάνω (αν είναι Έλληνας εξωτερικού)
Με την ευκαιρία: Αν κάποιος λήπτης μας πει ότι θα λείψει στο εξωτερικό για 3-4 μήνες, τι δυνατότητες μας δίνει το σύστημα ώστε να τον "εφοδιάσουμε" με φάρμακα. Μια 3μηνη συνταγή προϋποθέτει εκτέλεση κάθε μήνα. Άρα μόνο αν ο φαρμακοποιός τον διευκολύνει να του τα δώσει όλα μπροστά και να εκτελεί μετά μήνα-μήνα. Υπάρχει κενό στο σύστημα.
Μήπως λοιπόν το να ζητάμε να ρθει από το εξωτερικό με προμήθειες φαρμάκων για 3-4 μήνες δεν είναι ανάλογα εφικτό από το σύστημα της χώρας του;
ZArk:
Δυστυχώς δεν είναι Ελληνάρας εξωτερικού αλλά Ιτάλαρος Ελλάδας! Δηλαδή Ιταλός που ζούσε 10 χρόνια με την Ιταλική σύνταξη στην Ελλάδα και τα τελευταία 4-5 χρόνια έρχεται τους θερμούς μήνες μόνο. Δεν υπάρχει σωτηρία συνάδελφοι ή θα τον λούζομαι για 15 ημέρες με το πήγαινε έλα και τα σχόλια ότι δεν διευκολύνω τη διαμονή του ή θα τα γράψω να σπάσω τα νεύρα μου μισή ώρα και να μην τον ξαναδώ φέτος!!
όπως είπα ... " θα πεθάνεις" να ησυχάσεις!!! Καλό βόλι το επόμενο καλοκαίρι ... to be continued...
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς δεν είναι Ελληνάρας εξωτερικού αλλά Ιτάλαρος Ελλάδας! Δηλαδή Ιταλός που ζούσε 10 χρόνια με την Ιταλική σύνταξη στην Ελλάδα και τα τελευταία 4-5 χρόνια έρχεται τους θερμούς μήνες μόνο. Δεν υπάρχει σωτηρία συνάδελφοι ή θα τον λούζομαι για 15 ημέρες με το πήγαινε έλα και τα σχόλια ότι δεν διευκολύνω τη διαμονή του ή θα τα γράψω να σπάσω τα νεύρα μου μισή ώρα και να μην τον ξαναδώ φέτος!!
όπως είπα ... " θα πεθάνεις" να ησυχάσεις!!! Καλό βόλι το επόμενο καλοκαίρι ... to be continued...
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ίδιο ισχύει και για τον Ιταλό. Ας βγάλει πρώτα βιβλιάριο του ΙΚΑ που να γράφει "Ξένος Φορέας" και τότε μπορείς να του γράφεις τα χρόνια φάρμακα του (αλλά και τότε πρέπει να στέλνεις στον ΕΟΠΥΥ κάθε φορά συμπληρωμένο το Έντυπο Επίσκεψης Ευρωπαίου Ασφαλισμένου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ). Μόνο που να είσαι βέβαιος ότι δεν θα θέλει να βγάλει τέτοιο βιβλιάριο γιατί τότε θα πρέπει να ξεγραφτεί από τον αντίστοιχο Ιταλικό Ασφαλιστικό Οργανισμό. Οπότε το μόνο που τοu μένει είναι να φροντίσει να παίρνει τις χρόνιες συνταγές του από την Ιταλία. Αν είναι σωστό να παίρνεις τις χρόνιες συνταγές σου μέσω της κάρτας ΕΚΑΑ τότε τι νόημα έχει το βιβλιάριο του ΙΚΑ που γράφει "Ξένος Φορέας" ;
( Βέβαια, κάποιος θα με ρωτήσει, και με το δίκιο του, τι γίνεται πλέον με αυτά τα βιβλιάρια του ΙΚΑ που γράφουν "Ξένος Φορέας", τώρα που καταργήθηκαν τα βιβλιάρια γενικώς. Δεν γνωρίζω. Αμφιβάλλω πολύ αν ξέρουν και στο ίδιο το ΙΚΑ...)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση