Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Συνταγογραφηση με Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ).
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπομένως Διαμαντή, πρέπει να συνταγογραφήσω και τα 12 σκευάσματα του τουρίστα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρέπει όμως να συμπληρώσω και το "εντυπο επίσκεψης Ευρωπαίου ασφαλισμένου" που επισυνάπτω, για να πληρωθεί και το ταμείο και ο φαρμακοποιός και μάλιστα μιας και θέλει 12 σκευάσματα, πρέπει να το συμπληρώσω δύο φορές;
Για γραμματειακή υποστήριξη ουτε λόγος. Βάση ποιας γνωμάτευσης όμως συνταγογραφούμε σε "άγνωστους" Ευρωπαίους πολίτες χωρίς ιστορικό e-prescription; Τέλος πάντων θα τα γράψω και τα 12 φάρμακα, γράφοντας 4 πρωτόκολλα με απουσία εργαστηριακών εξετάσεων καταχωρώντας ψευδή στοιχεία, βασιζόμενος στην ονυχοσφρητική μου ικανότητα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια πολύ ωραία ντρίπλα (αφού δεν υπάρχει ιατρικό ιστορικό) θα ήταν να ζητήσεις ενημερωτικό από τον θεράποντα ιατρό (ή τους θεράποντες ιατρούς) ότι λαμβάνει αυτή την αγωγή και για πόσο χρειάζεται να την παίρνει, αντί να σου αραδιάσουν 12 κουτάκια και να σου ορκιστούν ότι τα παίρνει.
timex:
Εγγραφή ή Είσοδος
Μια πολύ ωραία ντρίπλα (αφού δεν υπάρχει ιατρικό ιστορικό) θα ήταν να ζητήσεις ενημερωτικό από τον θεράποντα ιατρό (ή τους θεράποντες ιατρούς) ότι λαμβάνει αυτή την αγωγή και για πόσο χρειάζεται να την παίρνει, αντί να σου αραδιάσουν 12 κουτάκια και να σου ορκιστούν ότι τα παίρνει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τέλειο!!
Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρουσα συζήτηση σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 13/09/2019:
- Επειδή έχω βαρεθεί να μιλάω με υπαλλήλους φαρμακείων και ΕΟΠΥΥ, έχει κανείς συνταγογραφήσει προσφάτως αναλώσιμα ΣΔ για Ευρωπαίο Ασφαλισμένο? Είτε με ΕΚΑΑ κ τα στοιχεία από τη γερμανική κάρτα είτε με τον ΑΜΚΑ του βιβλιαρίου ΙΚΑ που έχει, ενώ το γράφω χωρίς πρόβλημα, δεν μπορεί να εκτελεστεί στο φαρμακείο. Ήπρεπε από την αρχή να πω δεν είναι δικό μου πρόβλημα βρες τα με τους ΦμΦ - ταμείο σου, γη πλήρωσέ τα (έχει κατάστημα κρητικων προϊόντων στο Μόναχο - μπορεί) αλλά περνώ κρίση μαζοχισμού...
- Προσωπικα σε ευρωπαιους ασφαλισμενους δε συνταγογραφω χρονια φαρμακευτικη αγωγη και αναλωσιμα. Μπορουν να παρουν απο τη χωρα που ειναι μονιμοι κατοικοι για οσο χρονικο διαστημα θα βρισκονται στην Ελλαδα
- Συνάδελφε, είχα το ίδιο πρόβλημα προ διμήνου. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ κατάφερα να γράψω αναλώσιμα διαβήτου σε Ελληνίδα υπήκοο που λαμβάνει σύνταξη από Γερμανία. Για να εκτελεστεί όμως στο φαρμακείο η συνταγή, από τα λίγα που μπόρεσα να καταλάβω, έπρεπε το φαρμακείο να κάνει κάποιες ενέργειες στον ΕΟΠΥΥ και διαδικασία ακουγόταν δαιδαλώδης. Οπότε δεν νομίζω ότι, και να θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε περαιτέρω. :-(
ZArk:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπομένως Διαμαντή, πρέπει να συνταγογραφήσω και τα 12 σκευάσματα του τουρίστα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρέπει όμως να συμπληρώσω και το "εντυπο επίσκεψης Ευρωπαίου ασφαλισμένου" που επισυνάπτω, για να πληρωθεί και το ταμείο και ο φαρμακοποιός και μάλιστα μιας και θέλει 12 σκευάσματα, πρέπει να το συμπληρώσω δύο φορές;
Για γραμματειακή υποστήριξη ουτε λόγος. Βάση ποιας γνωμάτευσης όμως συνταγογραφούμε σε "άγνωστους" Ευρωπαίους πολίτες χωρίς ιστορικό e-prescription; Τέλος πάντων θα τα γράψω και τα 12 φάρμακα, γράφοντας 4 πρωτόκολλα με απουσία εργαστηριακών εξετάσεων καταχωρώντας ψευδή στοιχεία, βασιζόμενος στην ονυχοσφρητική μου ικανότητα.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Ωραίο θα ήταν αλλά έλα που η ασθενής ελάμβανε την αγωγή ήδη απο το εξωτερικό και απλά έγινε η αντιστοίχηση σε ορισμένα σκευάσματα που είχαν αλλη εμπορική ονομασία σε σκευάσματα του Ελληνικού εμπορίου....(επομένως πρέπει να ζητήσω ενημερωτικό απο το εξωτερικό!!)
Επίσης έχω και την ιδιώτη καρδιολόγο που χορήγησε εκτός των καρδιολογικών, ως υπέρβαση εαυτού εκτός του Diamicron που λάμβανε ήδη η ασθενής και SGLT2 χειρόγραφα, η ασθενής το έλαβε απο το φαρμακείο "βερεσέ" και εγώ πρέπει να κάνω landry job !!!! Φυσικά η απάντηση στο "δεν έχει δικαίωμα συνταγογραφησης ΣΔ2 η καρδιολόγος", θα ήταν δώσε τότε εσύ γιατρέ οτι νομίζεις, που πάλι σε βάζει στο γήπεδο του πρωτοκόλλου σέντρα.
Θα γράψω τα φάρμακα τελικά δεν την γλυτώνω, αλλα είναι μια εξαιρετικά γραφειοκρατική διεκπεραίωση με πολλή χαρτούρα ( έντυπο Ευρωπαίου ασφαλισμένου χ2 , πρωτόκολλα χ4 , επιλογή σκευασμάτων χ12 κτλ) και αισθάνομαι πολύ "ριγμένος" στην όλη υπόθεση, μιας κι η "καυτή πατάτα" της απαιτητικής τουρίστριας είναι στα χέρια μου.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜια πολύ ωραία ντρίπλα (αφού δεν υπάρχει ιατρικό ιστορικό) θα ήταν να ζητήσεις ενημερωτικό από τον θεράποντα ιατρό (ή τους θεράποντες ιατρούς) ότι λαμβάνει αυτή την αγωγή και για πόσο χρειάζεται να την παίρνει, αντί να σου αραδιάσουν 12 κουτάκια και να σου ορκιστούν ότι τα παίρνει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ωραίο θα ήταν αλλά έλα που η ασθενής ελάμβανε την αγωγή ήδη απο το εξωτερικό και απλά έγινε η αντιστοίχηση σε ορισμένα σκευάσματα που είχαν αλλη εμπορική ονομασία σε σκευάσματα του Ελληνικού εμπορίου....(επομένως πρέπει να ζητήσω ενημερωτικό απο το εξωτερικό!!)
Επίσης έχω και την ιδιώτη καρδιολόγο που χορήγησε εκτός των καρδιολογικών, ως υπέρβαση εαυτού εκτός του Diamicron που λάμβανε ήδη η ασθενής και SGLT2 χειρόγραφα, η ασθενής το έλαβε απο το φαρμακείο "βερεσέ" και εγώ πρέπει να κάνω landry job !!!! Φυσικά η απάντηση στο "δεν έχει δικαίωμα συνταγογραφησης ΣΔ2 η καρδιολόγος", θα ήταν δώσε τότε εσύ γιατρέ οτι νομίζεις, που πάλι σε βάζει στο γήπεδο του πρωτοκόλλου σέντρα.
Θα γράψω τα φάρμακα τελικά δεν την γλυτώνω, αλλα είναι μια εξαιρετικά γραφειοκρατική διεκπεραίωση με πολλή χαρτούρα ( έντυπο Ευρωπαίου ασφαλισμένου χ2 , πρωτόκολλα χ4 , επιλογή σκευασμάτων χ12 κτλ) και αισθάνομαι πολύ "ριγμένος" στην όλη υπόθεση, μιας κι η "καυτή πατάτα" της απαιτητικής τουρίστριας είναι στα χέρια μου.
[/quote]
Να μου αραδιάσει 12 μπουκαλάκια-κουτάκια από το εξωτερικό δε μου λέει κάτι ότι τα λαμβάνει η ίδια. Ακόμη κι αν έχουν το όνομά της πάνω, δε λέει μέχρι πότε πρέπει να τα λαμβάνει. Οπότε γνωμάτευση από τους γιατρούς του εξωτερικού για αγωγή και διάρκεια αυτής. Δεν υπάρχει; Τότε προμήθεια από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή και πληρωμή όλου του ποσού, αφού στην Ελλάδα έχουμε αυτό το "σύστημα"
Υποθέτω αν πάω ανάλογα στο εξωτερικό και δείξω μερικά κουτιά σε έναν γιατρό δεν είναι αρκετό για να πειστεί ότι τα λαμβάνω.
Στην ερώτηση "δώσε τότε εσύ γιατρέ ό,τι νομίζεις" θα απαντούσα "νομίζω ότι δε χρειάζεται κάτι άλλο" (έχει εξετάσεις που δείχνουν ότι έχει αρρύθμιστο ΣΔ; )
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση