Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Όχι λεφτά από Ιατρούς;

<< < (4/6) > >>

fanisgp:
Αυτό ακριβώς.Κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε στον συνάδελφο ούτε το χαρτάκι του ΤΣΑΥ να παίρνουμε.Τι σχέση έχει το χειρουργείο και πόσο κοστίζει με το θέμα μας δεν κατάλαβα.Γι αυτό θεωρώ ότι κάτι λάθος κατάλαβε ο αρχίατρος.Ούτε παραπονέθηκε κάποιος για κάτι.Στον συνάδελφο είτε τον χειρουργείς είτε τον ξεματιάζεις εγώ δεν θα έπαιρνα χρήματα.

Argirios Argiriou:
@fanisgp Φάνη, είμαι βέβαιος ότι ο Αρχίατρος δεν το έγραψε για εσένα προσωπικά.

fanisgp:
Ετσι νομίζω και εγώ γιατί είναι άσχετο με το θέμα που αναφέρθηκα

Αρχίατρος:
Συγγνώμη για την παρανόηση, αλλά εγώ αναφερόμουν σε αυτό που έγραψε ο Αργύρης.  :)
Έχω ένα χρόνιο πρόβλημα, πχ διαβήτη και πάω σε έναν ιδιώτη ενδο. Ε, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα μου πάρει λεφτά, δεν μιλάω να χρησιμοποιήσει υλικά όπως πχ έναν οδοντίατρο (που και εκεί παίζει κάποια έκπτωση)

Προσωπικά με έχει εξετάσει δωρεάν ιδιώτης καρδιολόγος (μου έκανε triplex μάλιστα που χρεώνει 50€), ψυχίατρος κ.ο.κ

Φυσικά υπάρχουν και αδίστακτοι τύποι, συχνά ΕΣΥτες μάλιστα, που δεν λογαριάζουν τπτ.
Ελπίζω να μην γίνω σαν και αυτούς.  :)

Εννοείται ότι το συγγενείς α' βαθμού τζαμπαντάν το θεωρω τραβηγμένο απ τα μαλλιά. Σιγά μην πήγαινα και την φαμίλια να μου την εξετάσουν δωρεάν...

Argirios Argiriou:
Σχόλιο ιδιώτη συναδέλφου σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 26/09/2019:

Σε έναν ιδεατό κόσμο αγγελικά πλασμένο, ο ιατρός ως λειτουργός, δεν θα έπρεπε να σκέφτεται τον βιοπορισμο του και θα εφαρμοζε την θεραπευτική τέχνη δωρεάν στους συνεδςλφους και στους μη έχοντες και με αμοιβή στους έχοντες. Ο κώδικας δεοντολογίας αναφέρεται σε μια άλλη εποχή που ο ιατρός χρησιμοποιούσε την κρίση του και το στηθοσκοπιο του. Στην πραγματικότητα όμως στη σημερινή εποχή, όταν χρεώνει ο γιατρός στον απλό ασθενή επίσκεψη Χ ευρώ μέσα σε αυτό είναι το κόστος του εξοπλισμού, του ιατρείου, ο φόρος ο εφκα κλπ κλπ και η αμοιβή του ιατρού. Άρα όταν ζητούμε από ένα συνάδελφο να πληρώσει χ/2 ως αμοιβή, ουσιαστικά η δική μας παροχή είναι δωρεάν, αυτό που καλείται να πληρώσει είναι το κόστος του εξοπλισμού, των υλικών, του ενοικίου κλπ κλπ. το θεωρώ fair enough και μέσα στο πνεύμα δεοντολογίας. Δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες το ίδιο λειτουργικό κόστος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση