Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Όχι λεφτά από Ιατρούς;
Argirios Argiriou:
Είσαι Ψυχίατρος / Ψυχοθεραπευτής (Ελεύθερος Επαγγελματίας εκτός ΕΟΠΥΥ) και σου έρχεται συνάδελφος που κρίνεις ότι θα ωφεληθεί από ψυχοθεραπεία ( 1-2 την εβδομάδα για έτη ολόκληρα). Θα το κάνεις αυτό δωρεάν;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίσαι Ψυχίατρος / Ψυχοθεραπευτής (Ελεύθερος Επαγγελματίας εκτός ΕΟΠΥΥ) και σου έρχεται συνάδελφος που κρίνεις ότι θα ωφεληθεί από ψυχοθεραπεία ( 1-2 την εβδομάδα για έτη ολόκληρα). Θα το κάνεις αυτό δωρεάν;
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι αυτό που λες Αργύρη: Αν δε θέλεις να πάρεις χρήματα, είναι πιθανό να μπεις στον πειρασμό να μην κάνεις και σωστά αυτό που πιστεύεις ότι θα βοηθήσει τον ασθενή-ιατρό, ειδικά όταν η θεραπεία είναι μακροχρόνια.
Κάπου κρύβεται μία ανακολουθία με βάση και τα νέα δεδομένα εισοδήματος, φόρου, ασφάλισης κ.λ.π.
Καιρός νομίζω να επικαιροποιηθεί ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας αντιμετωπίζοντας με διάκριση (και όχι με απόλυτο τρόπο) το ζήτημα.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαιρός νομίζω να επικαιροποιηθεί ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας αντιμετωπίζοντας με διάκριση (και όχι με απόλυτο τρόπο) το ζήτημα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έτσι νομίζω και εγώ Βασίλη.
schumifer:
Νομίζω ότι όση συζήτηση και να γίνει θα συνεχίσει ο καθένας μας να κάνει αυτό που αισθάνεται. Ο Α θα συνεχίσει να μη ζητάει χρήματα από συναδέλφους και ενώ θα παλεύει να πληρώνει ο ίδιος όταν πηγαίνει σε ιατρό. Ο Β θα προτιμήσει πιο τυπική σχέση. Δεν υπάρχει λάθος στο ένα ή στο άλλο θεωρώ.
Argirios Argiriou:
Πιθανώς να έχω καταντήσει κουραστικός με το να μεταφέρω τι έχει συζητηθεί σε Ιατρικές ομάδες του facebook γύρω από το αρχικό κείμενό μου, που το δημοσίευσα και εκεί, παρόλα αυτά νομίζω ότι κάποια σχόλια αξίζει πραγματικά να αποθηκευθούν σε αυτό το Φόρουμ (μια και στο facebook θα τα πάρει ο άνεμος...). Το παρακάτω σχόλιο είναι από ιδιώτη Ιατρό και το έγραψε στις 26/09/2019:
Argirios Argiriou θα σου πω τις εμπειρίες και ως ασθενής και ως γιατρός.
Το 2003 ο πατέρας μου όντας ογκολογικος ασθενής σχεδόν τελικού σταδίου έκανε μία μεγάλη αρτηριακή θρόμβωση, παρ ότι το χαμηλό προσδόκιμο η αγγειοχειρουργικη επέμβαση ήταν μονόδρομος , μεγάλο "όνομα" του κλάδου στα ίσια ζήτησε 500€ φυσικά προ του χειρουργείου. Σε δημόσιο νοσοκομείο. Το 2009 η μητέρα μου έκανε αποκόλληση αμφιβλιστροειδους, η επέμβαση έγινε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Η προϊσταμένη τότε μου είπε ότι η συνάδελφος δεν θα πάρει από εσένα λεφτά αλλά πάρτης κάτι. Φυσικά το πόσο που έδωσα ήταν ανω των 250€ για να πάρω αυτό το κάτι. Και επειδή όλα αυτά γίνανε πολύ γρήγορα, δεν πρόλαβα να το κάνω πριν το χειρουργείο έγινε μετά , η συμπεριφορά της άλλαξε κατευθείαν (δυο και τρεις φορές την ημέρα επισκέψεις στο θάλαμο κτλ)
Όταν εγώ ήμουν έγκυος και γέννησα ο συνάδελφος μου πήρε κανονικά. Όσο όλους τους άλλους, και μάλιστα όταν του ζήτησα απόδειξη δεν έδωσε.
Δεν μπορώ να πω πως πολλοί ακόμη συνάδελφοι έχουν εξετάσει εμένα ή μέλη της οικογένειας μου άνευ αμοιβής. Εκεί άρχισα να σκέφτομαι αυτό που λες. Ότι υπάρχει μια υποκρισία. Καλύτερα να μου πει παίρνω τόσο αλλά από εσένα θέλω τόσο.
Αυτό κάνω και εγώ πια , αυτή την χρονική στιγμή που μιλάμε παρακολουθώ 3 γονείς συνάδελφων, επειδή τους βλέπω συχνά λόγω παθήσεων αποφάσισα να παίρνω αμοιβή κάθε δεύτερη επίσκεψη. Και πίστεψε με είναι πολύ καλύτερα.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτά που λες!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση