Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Όχι λεφτά από Ιατρούς;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ζώντας σε ένα σχετικά μικρό μέρος όπου όλοι οι γιατροί γνωριζόμαστε μεταξύ μας, βλέπω ότι ενώ παλαιότερα ήταν δεδομένο ότι ο γιατρός δεν θα πληρωθεί από γιατρό, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το κλίμα, ιδιαίτερα από τους εργαστηριακούς. Δεν τους κατηγορώ, αντίθετα το θεωρώ απόλυτα λογικό αφού έχουν εμφανές λειτουργικό κόστος. Κάποιοι θα ζητήσουν να τους πας παραπεμπτικό και ίσως δεν πληρωθούν συμμετοχή, κάποιοι θα πάρουν και τη συμμετοχή.
Φυσικά υπάρχουν κάποιοι, μη συμβεβλημένοι μάλιστα, που δεν δέχονται καμία πληρωμή.
Προσωπικά επιμένω πάντα να πληρώσω και σε περίπτωση που δεν εισακουστώ συνήθως θα "ανταποδώσω" με κάποιο δώρο.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι σαν το κέρασμα. Εδώ στα βόρεια είναι παράξενο εώς και παρεξηγίσιμο. Εμένα μου δίνει χαρά να κεράσω ένα δικό μου άνθρωπο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα προβλήματα Υγείας μας δεν λύνονται πάντα με μία επίσκεψη.
Μερικές φορές πρόκειται για χρόνια νοσήματα (ιδιαίτερα καθώς γερνάμε). Συχνά πρέπει να πηγαίνει κανείς συστηματικά στον Ιατρό του εφ' όρου ζωής.
Πόσες φορές θα δεχτείς να σε κεράσει ο άλλος χωρίς να νιώσεις ότι καταντάς κουραστικός;
Denominator:
Νομίζω ότι πρωτίστως είναι θέμα διάθεσης και ειλικρίνειας.
Αν κάποιος γιατρός όντως δε θέλει να πάρει χρήματα από συνάδελφο και το κάνει με την ψυχή του, όλα καλά.
Αλλιώς, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον υποχρέωση.
Άλλωστε, και το κράτος παρακάμπτει αυτή τη διάταξη του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας στα διπλώματα, όπου οπωσδήποτε πρέπει να κόψεις την απόδειξη των 10 ευρώ, διότι θεωρείται δεδομένο ότι θα πληρωθείς...
Argirios Argiriou:
Όσο ειλικρινής και με καλή διάθεση να είναι ο άλλος εγώ δεν θα πάψω να νιώθω κουραστικός όταν έρχομαι και ξαναέρχομαι σε ιδιωτικό Ιατρείο χωρίς να πληρώνω.
Πιστεύω μάλιστα ότι ένας από τους λόγους που οι Ιατροί παραδοσιακά δεν πάνε στον Ιατρό και αρκετά συχνά πεθαίνουν από patients delay είναι ακριβώς αυτός.
fanisgp:
Πριν λίγα χρόνια που ανέφερα ότι δεν παίρνω χρήματα από γιατρούς απλώς κρατάω το χαρτάκι του ταμείου μας (αν το είχαν μαζί το βιβλιάριο) κάποιοι συνάδελφοι όρμησαν να με φάνε.Αλλάζουν οι καιροί τα ήθη και τα έθιμα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση