Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Δεκεμβρίου 2024, 22:52:50

Ψηφοφορία

Νιώθετε ότι η εργασία σας επιβαρύνει περισσότερο από όσο αντέχετε;

Συνήθως ναι
0 (0%)
Μερικές φορές
2 (50%)
Συνήθως όχι
2 (50%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 4

Αποστολέας Θέμα: Physician burnout is physician abuse.  (Αναγνώστηκε 43584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Ιανουαρίου 2016, 17:02:07
Αναγνώστηκε 43584 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21/08/2015

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Ιανουαρίου 2016, 21:06:54
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 22 Jan, 2016
 Με τη φράση «Οι αποκαρδιωμένοι και πραγματικά ηθικά καταβεβλημένοι και κουρασμένοι γιατροί στην εφημερία αποτελούν πρόβλημα και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία» επιχείρησε ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, να αναδείξει το σοβαρό θέμα με τα εξαντλητικά ωράρια των γιατρών και το προβληματικό σύστημα των εφημεριών κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας.Ο κουρασμένος & ηθικά καταβεβλημένος γιατρός του 2016.
  Μπαργιώτας: «Ο κουρασμένος, εξοργισμένος και ηθικά καταβεβλημένος γιατρός στην εφημερία είναι πιο επικίνδυνος από έναν κακό και αγράμματο γιατρό»
 Ξανθός: «Η Οδηγία της ΕΕ για το ωράριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θα-θα-θα υπάρξει σχέδιο σταδιακής κάλυψης των κενών»

 Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο βουλευτής «Υπάρχουν ολόκληρες ημέρες συνεχούς εφημέρευσης με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα σοβαρό ασφάλειας στην εφημερία. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος για το περίφημο brain drain και τη αναχώρηση πολλών γιατρών, ο συνδυασμός δηλαδή εξευτελιστικών αμοιβών και εξευτελιστικών συνθηκών εργασίας. Ξέρετε καλά ότι το σύστημα είναι άνισο, είναι στον αέρα. Οι εφημερίες παράγονται με μία επίκληση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, όπου η λέξη «ασφαλείς» είναι συνδικαλιστική αναφορά χωρίς περιεχόμενο, χωρίς μετρήσιμα κριτήρια. Κανείς δεν ξέρει γιατί εδώ εφημερεύουν τρεις κι εκεί εφημερεύουν τέσσερις. Είναι ένα σύστημα απαρχαιωμένο, πελατειακό στη διάθεση και στη διακριτική ευχέρεια των διοικητών και των κομματικών διοικήσεων των Υ.ΠΕ, οι οποίες παράγουν εφημερίες με κριτήρια αλλότρια και όχι βάσει των πραγματικών αναγκών».
    Στη συνέχεια επέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου για αδράνεια και ακατάσχετη θεωρητικολογία. «Πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύετε να μείνετε στην ιστορία ως η πιο καθεστωτική και συντηρητική ηγεσία του Υπουργείου, μιας και δεν βλέπω πουθενά καμία διάθεση μετατροπής. Δεν νομίζω ότι από μόνοι τους οι διορισμοί καινούριων γιατρών -που είναι αναγκαίοι και δεν έρχονται κιόλας- είναι η απαραίτητη λύση. Το σύστημα του εφημεριών- όπως και πολλά άλλα πράγματα- χρειάζεται πραγματική μεταρρύθμιση. «Πρέπει να μιλήσουμε για την ουσία, δηλαδή για το εφημεριακό πρότυπο» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Υπουργός Υγείας, αφού αναγνώρισε το πρόβλημα, ομολόγησε με κυνισμό ότι «Με τα δεδομένα της στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας αυτή η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ωράριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι απολύτως σαφές αυτό… Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα στάνταρντς ασφαλείας στην λειτουργία των νοσοκομείων και η ποιότητα της φροντίδας. Άρα, η εκκρεμότητα υπάρχει. Έχω ήδη στείλει επιστολή στην Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών και τους καλώ σε διάλογο για μια επικαιροποιημένη κλαδική συμφωνία  ??? κι έχουμε προγραμματίσει και μία συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας στα μέσα του Φλεβάρη, ακριβώς για να θέσουμε όλο αυτό το πλαίσιο, να θέσουμε την πραγματική κατάσταση και την πραγματική δυνατότητα της χώρας και προφανώς με ένα σχέδιο σταδιακής κάλυψης των κενών να υπάρξει μια προοδευτική εναρμόνιση της χώρας μας απέναντι σε αυτή την απαίτηση».
   Να σημειώσουμε , ότι σήμερα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Ποταμιού και του Βουλευτή Λάρισας κ. Κώστας Μπαργιώτας, για την υγεία , με θέμα το «Εθνικό Σύστημα Υγείας: από τη ρύθμιση… στην απορρύθμιση, με διαρκές ζητούμενο την ουσιαστική και εκ βάθρων μεταρρύθμιση»

   Η απάντηση του  υπουργού  Υγείας, Α. Ξανθού:
  Απάντησε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του «Ποταμιού», Κ. Μπαργιώτα με θέμα την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις υπερβάσεις του μέγιστου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και είπε τα εξής :
 ” Ο υπουργός  είπε  ότι η κυβέρνηση, σεβόμενη τις αποφάσεις του ΔΕΕ, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και κυρίως το δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες οι οποίες θα διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία, επεξεργάζεται ένα σχέδιο εναρμόνισης με την οδηγία 2003/88/ΕΚ. Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η εξαγγελία αυτού του σχεδίου δεν αποτελεί ένα αφηρημένο ευχολόγιο. Ήδη μέσα στο 2016 προωθείται μια σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρικό προσωπικό. Έχει παραταθεί η θητεία των ειδικευόμενων και των επικουρικών γιατρών και είναι σε εξέλιξη ο διορισμός περίπου 500 νέων επικουρικών. Επιπλέον προωθείται ο διορισμός 690 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και 100 γιατρών με σύναψη σύμβασης έργου για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Με τις παραπάνω ενέργειες αναμένεται μέσα στο 2016 να ανακουφιστούν σε σημαντικό βαθμό τα νοσοκομεία και να μειωθεί η ανάγκη αυξημένης υπερωριακής απασχόλησης των γιατρών.
 Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας έχει ήδη προγραμματίσει συνάντηση με τον  Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα με επιστολή του στην ΟΕΝΓΕ, ο Υπουργός  καλεί τον κλάδο των νοσοκομειακών γιατρών σε συζήτηση με αντικείμενο την αναζήτηση των όρων μιας επικαιροποιημένης συμφωνίας του υπουργείου Υγείας με την ΟΕΝΓΕ, η οποία θα οδηγεί στη σταδιακή υλοποίηση των απαραίτητων ρυθμίσεων για το χρόνο εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ με βάση τη λογική της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας. ”

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

23 Ιανουαρίου 2016, 08:10:55
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 22 Jan, 2016
Παράλληλα με επιστολή του στην ΟΕΝΓΕ, ο Υπουργός  καλεί τον κλάδο των νοσοκομειακών γιατρών σε συζήτηση με αντικείμενο την αναζήτηση των όρων μιας επικαιροποιημένης συμφωνίας του υπουργείου Υγείας με την ΟΕΝΓΕ, η οποία θα οδηγεί στη σταδιακή υλοποίηση των απαραίτητων ρυθμίσεων για το χρόνο εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ με βάση τη λογική της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας. ”

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εδώ βρίσκεται όλο το ζουμί. Ναι μεν σεβόμαστε την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου, ΑΛΛΑ οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας δεν επιτρέπουν την εφαρμογή της.
Όσο για τις προσλήψεις που θα γίνουν για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ το 2016, είναι αβέβαιο αν εγκριθούν τελικά μετά την έκδοση ΦΕΚ στις 30/12/15 που παρατείνει την αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο μέχρι τις 31/12/16.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

23 Ιανουαρίου 2016, 09:39:45
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δέκα λόγοι για να μην σπουδάσεις Ιατρική.

Κάποτε το όνειρο της ελληνικής οικογένειας ήταν να «βγάλει» ένα γιατρό με μέλλον εξασφαλισμένο. Έπειτα από έξι χρόνια Μνημονίου τα δεδομένα περιγράφουν μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα: Ο ιατρικός κλάδος χρειάζεται επειγόντως… ανάνηψη.

Τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), οι εκθέσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι έρευνες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τις συνθήκες εργασίας, ακόμη και η πρόσφατη καμπάνα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το εξαντλητικό ωράριο εξηγούν γιατί ολοένα και περισσότεροι νέοι γιατροί θέλουν να… κρεμάσουν την ιατρική τους ρόμπα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


1 Οκτωβρίου 2016, 21:46:27
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δυό χρόνια παλιό άρθρο που εξακολουθεί όμως να είναι επίκαιρο.

01/10/2014

Από επαγγελματική εξουθένωση υποφέρουν 4 στους 10 γιατρούς του ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη. Οι ειδικευόμενοι, μάλιστα είναι πιο «ευάλωτοι» με το 49,1% να πάσχει από burnout. Περισσότερο επιβαρυμένοι εμφανίζονται οι παιδίατροι καθώς το 45,5% αυτών εμφανίζει συμπτώματα burnout. Ακολουθούν οι αναισθησιολόγοι, με 34,3%, οι χειρουργοί με 32,5% και οι παθολόγοι, με 23,1%.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα με τίτλο: «Επαγγελματική εξουθένωση γιατρών, φροντίδα υγείας και ασφάλεια ασθενών» που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014. Ειδικότερα, το 41.7% των ιατρών στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποφέρει από επαγγελματική εξουθένωση (burnout), εκ των οποίων το 36,4% είναι άνδρες και το 63,6% γυναίκες. Επιπλέον, το 31,8% συνολικά των ιατρών εμφανίζουν συναισθηματική εξάντληση.

Σε σχέση με τα ιατρικά λάθη, στους παθολόγους και παιδιάτρους βρέθηκε ότι όσο χαμηλότερη είναι η ομαδική συνεργασία τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να κάνουν λάθος την ώρα εργασίας. Στους χειρουργούς, όσο μειώνεται ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση τους στο επάγγελμα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να κάνουν λάθος την ώρα της δουλειάς τους.

Άλλοι παράγοντες που επιδρούν στην απόδοση των ιατρών είναι ότι το 50% τρώει πρωινό λιγότερο από 4 φορές την εβδομάδα, ενώ το 10% δεν τρώει καθόλου πρωινό. Το 34,3% των ιατρών επιλέγει το γρήγορο φαγητό (fast food) για τη διατροφή του πάνω από 4 φορές την εβδομάδα.

Το 44,7% των ιατρών είναι καπνιστές εκ των οποίων το 10,3% καπνίζει περισσότερα από 10 τσιγάρα την ημέρα. Το 50% των ιατρών ασκούνται ελάχιστα, λιγότερο από 2 φορές την εβδομάδα και το 11% των ιατρών όταν πίνει, καταναλώνει περισσότερα από 3 ποτήρια αλκοόλ τη φορά.

Επιστημονική υπεύθυνη του έργου είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., Εύχαρις Παναγοπούλου. Στο έργο συμμετέχουν, ως εταίροι, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Κροατία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Στόχος του ερευνητικού προγράμματος είναι η καταγραφή των παραγόντων που σχετίζονται με την επαγγελματική εξουθένωση των νοσοκομειακών ιατρών και τον τρόπο που αυτή επιδρά στην ποιότητα και ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το 7ο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πλαίσιο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014.

«Τα αποτελέσματα δεν προκύπτουν από την ελληνική οικονομική κρίση αλλά συμβαδίζουν με δεδομένα από την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική όπου δείχνουν ότι βασικό πρόβλημα, σήμερα, των συστημάτων υγείας είναι η εξουθένωση, η πτώση στην απόδοση και η ικανοποίηση του ιατρικού προσωπικού. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα ασφαλές σύστημα υγείας είναι υγιείς και ικανοποιημένοι ιατροί» υποστηρίζει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, Εύχαρις Παναγοπούλου.

Με βάση τα αποτελέσματα του έργου, πρόκειται να συσταθεί στη Θεσσαλονίκη, από την επιστημονική ομάδα που συντόνισε το έργο, ένα Κέντρο Στήριξης Επαγγελματιών Υγείας. Το Κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2015 και θα έχει στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης στους ιατρούς. Σκοπός του Κέντρου θα είναι η προάσπιση της υγείας, η ικανοποίηση αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας φροντίδας υγείας των ασθενών καθώς και η πρόληψη των ιατρικών λαθών.

Το Κέντρο, μεταξύ άλλων, θα οργανώνει ατομικά και ομαδικά προγράμματα προαγωγής της ψυχοσωματικής υγείας των ιατρών και θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εργαζόμενους στον ιατρικό χώρο.

Τι είναι το burnout

Το burnout προκαλεί χρήση αλκοόλ και ηρεμιστικών από ιατρούς, χρήση βίας στα νοσοκομεία, ιατρικά λάθη, παχυσαρκία, κατάθλιψη, ψυχοσωματικές παθήσεις καθώς και καρδιαγγειακές παθήσεις στους ιατρούς.

Χαρακτηρίζεται από τρία συμπτώματα:

1. Συναισθηματική/Πνευματική εξάντληση.

2. Αποπροσωποποίηση/κυνισμός. Όταν ένας εργαζόμενος χάνει την επαφή με τον άνθρωπο. Π.χ. είναι η συχνή έκφραση που ακούγεται στα νοσοκομεία «έχω μία οξεία κοιλία στο 7» αντί «έχουμε την κυρία Μαρία που έχει οξεία κοιλία».

3. Μειωμένη αίσθηση επίτευξης. Η αίσθηση ότι, ό,τι και να κάνουμε δε μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας.

Το σύνδρομο σχετίζεται αποκλειστικά με την εργασία, είναι χρόνιο και όταν κάποιος το πάθει δεν επανέρχεται εύκολα χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Φεβρουαρίου 2018, 22:15:33
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Οκτωβρίου 2018, 11:41:10
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29-10-2018

"Of the 2547 physicians and 400 medical residents surveyed, 30% reported high levels of burnout, meaning they experienced symptoms of emotional exhaustion and depersonalization at least weekly. Thirty-four percent met criteria for depression. Nearly one in five reported having thoughts of suicide at some point in their lives; 8% thought about suicide in the past 12 months.''

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Μαΐου 2019, 22:35:36
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14-02-2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Μαΐου 2019, 00:19:30
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
OCTOBER 9, 2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Μαΐου 2019, 14:56:59
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
January 16, 2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Ιουνίου 2019, 22:17:57
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
03-06-2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Ιουνίου 2019, 05:33:55
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21-06-2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:29:20
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
SEPTEMBER 24, 2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Οκτωβρίου 2019, 19:20:43
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
March 28, 2019


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2019, 20:06:48 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Νοεμβρίου 2019, 17:08:17
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
SEPTEMBER 24, 2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: burnout burn out 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
83638 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαΐου 2010, 19:07:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
10775 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2011, 21:43:26
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
10884 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιανουαρίου 2016, 22:24:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
27306 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2023, 23:53:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1703 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2024, 14:46:02
από Argirios Argiriou