Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Should Doctors Have Tattoos?

<< < (2/2)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕλάτε εδώ πάνω να δείτε νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και γιατρούς ζωγραφισμένους. Δε λω ότι είναι όλοι, αλλά δεν παίζει βάρδια στα επείγοντα χωρίς έναν-μία ζωγραφισμένο-η, τρυπημένο-η συνάδελφο. Είναι ό,τι πιο φυσιολογικό.
Και ίσως επειδή ακριβώς είναι τόσο διαδεδομένο, δε φαίνεται να παίζει και κάποιο ιδιαίτερο ρόλο

--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαίως, μιλώ για Ελλάδα, αν ήμουν στη Σουηδία προφανώς θα έβλεπα με άλλο μάτι το "μέσο όρο".
Πάντως σε κάθε περίπτωση γνώμονάς μου είναι να μην προκαλείται διάρρηξη της θεραπευτικής σχέσης εξαιτίας κάποιας "ιδιοτροπίας" ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε.

Argirios Argiriou:
Το ντύσιμο και η όλη εμφάνιση του Ιατρού (στην δουλειά τουλάχιστον) δεν πρέπει να γίνεται το επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ Ασθενούς - Ιατρού. (Το επίκεντρο πρέπει να είναι ο Ασθενής).
Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι η γενική εμφάνιση του Ιατρού δεν πρέπει να ξεφεύγει πολύ από τον μέσο όρο.

Όπως γράφει και ο Αρχίατρος, για μένα όποιος Ιατρός θέλει να κάνει σώνει και καλά τατουάζ (αφού πρώτα αναλογισθεί πώς θα φαίνεται όταν με το καλό γεράσει και κρεμάσουν τα κρέατα) ας το κάνει τουλάχιστον σε μέρος που καλύπτεται.

Όσο για την Σουηδία τα τατουάζ είναι και εκεί κάτι σχετικά καινούριο και αν και έζησα σε αυτή την χώρα για 16 χρόνια και συνεχίζω να την επισκέπτομαι κάθε χρόνο, εξακολουθεί να μου χτυπά άσχημα στο μάτι όταν βλέπω στην δουλειά γιατρούς με τατουάζ κάτω από την μέση των βραχιόνων (στην Σουηδία όλοι οι κλινικοί Ιατροί, εκτός ίσως των Ψυχίατρων, υποχρεούνται να έχουν κοντομάνικες Ιατρικές μπλούζες, για να μην στο πλύσιμο των χεριών πιτσιλιούνται τα μανίκια και μαζεύουν βρωμιές).

Επίσης, να σκεφτούμε ότι στην Σουηδία η συντριπτική πλειοψηφία των Ιατρών δουλεύει στον Δημόσιο τομέα. Στην Ελλάδα πολλοί θα αναγκαστούν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν έχεις τατουάζ που κάνουν μπαμ...

nek:
  Eκτος απο ντυσιμο και tattoo ή piercing, προσοχη θα πρεπει να υπαρχει και στην κοιλια. (το τσιγαρο ελπιζω πως δεν χρηζει συζητησης)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση