Γενικά > Ενδιαφέροντα Links

ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

<< < (2/3) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλά βιβλιάρια ΙΚΑ υπάρχει ένα (αυτοκόλλητο συνήθως) έντυπο στις πρώτες σελίδες που γράφει στοιχεία, διάρκεια ισχύος κάλυψης ΑΜ ΙΚΑ και σε πολλούς ασφαλισμένους γράφει και το ΑΜΚΑ.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε πολλούς ασθενείς γράφει ΑΜΚΑ που αρχίζει 0101.....κλπ. Σκεφτόμενος ότι τα πρώτα νούμερα του ΑΜΚΑ αντιστοιχούν στην ημερομηνία γέννησης (συνήθως, γιατί έχω δει και ΑΜΚΑ που έχουν πάρει επίσημα από ΚΕΠ χωρίς να αντιστοιχούν τα πρώτα νούμερα στην ημερομηνία γέννησης) μου έκανε εντύπωση που σχετικά μεγάλος αριθμός ασφαλισμένος εμφανιζόταν να έχει γεννηθεί την πρώτη μέρα του έτους.
Όταν λοιπόν άρχισα να ρωτάω τους ασφαλισμένους μου είπαν ότι όλοι (πλην ενός) δεν είχε τέτοια μέρα γέννησης!
Μάλιστα στο e-syntagografisi όταν έβαζα τους συγκεκριμένους αριθμούς ΑΜΚΑ σε άλλους μου έβγαζε ότι δεν υπάρχει και σε άλλες περιπτώσεις μου έβγαλε άλλα άτομα!
Οπότε συστήνω όταν βλέπετε γραμμένο ΑΜΚΑ από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στα σχετικά έντυπα που να αρχίζει από 0101.... να τον θεωρείτε λανθασμένο μέχρι αποδείξεως του αντίθετου!

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Είχα παρατηρήσει τη μεγάλη συχνότητα που εμφανίζεται η 01/01 στον ΑΜΚΑ και θεωρούσα πως πολλοί υπερήλικες δεν γνώριζαν ακριβή ημ/νία γέννησης, οπότε γράφτηκε 01/01. Αλήθεια, στην ταυτότητά τους τι να γράφει;

Ορθοπαιδικός:
   Πέρα απο το λάθος στο φύλο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) που μου έτυχε πρόσφατα σήμερα είχα ένα διαφορετικό λάθος. Ασθενής με ΑΜΚΑ 010953...... (όπως ήταν στο βιβλιάριο τυπωμένο μηχανογραφικά) γεννημένος όντως την 1/9/1953 δίνοντας το ΑΜΚΑ με έκανε redirect στο ΑΜΚΑ: 140953..... με σωστά τα στοιχεία του !!! Δίνοντας το νέο ΑΜΚΑ (το 140953.... ) φυσικά πάλι βγάζει σωστα τα στοιχεία του. (έχει δύο ΑΜΚΑ αλλα τελικά τυπώνεται μόνο το 2ο -το λάθος- στις συνταγές).
   Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα "εχω ΑΜΚΑ" με τα στοιχεία του (γεννημένος 1/9/1953) βγάζει το 140953.....  με υποσημείωση ότι του αποδώθηκε αρχικά λανθασμένα ( ??? ) το ΑΜΚΑ: 010953..... . Η ΗΔΙΚΑ μάλλον αποφάσισε (και καθυστερημένα) ότι ο ασφαλισμένος γεννήθηκε 13 μέρες μετά...

Γ.Κτιστάκης:
Νομίζω ότι τα πρώτα ψηφία δεν δηλώνουν πάντα την ημερομηνία γέννησης. Έχω συναντήσει πολλούς ΑΜΚΑ που τα πρώτα ψηφία δεν συμβαδίζουν με την ημερομηνία γέννησης!!!!

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Έχω συναντήσει πολλούς ΑΜΚΑ που τα πρώτα ψηφία δεν συμβαδίζουν με την ημερομηνία γέννησης!!!!

--- Τέλος παράθεσης ---
   Συμφωνώ μεν στο ότι δεν δηλώνουν πάντα την ημερομηνία γέννησης (γιατί έχει καταχωρηθεί λάθος ή δεν έχει καταχωρηθεί καθόλου -μόνο το έτος- , βλέπε πολλά 0101....) αλλά έτσι είναι σχεδιασμένο το ΑΜΚΑ όπως φαίνεται και στην κάτω παλιά εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση