Τι μαθαίνει ο γιατρός όταν γίνεται ασθενής
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφος Γενικός Ιατρός, (από τους καλύτερους που έχουμε στην Ελλάδα) σχολιάζει σχετικά στο facebook:Τι μαθαίνει... αν δεν το ξέρει ήδη...?
- Ότι δεν υπάρχουν Άγιοι Ανάργυροι! Ο ασθενής θα χειρουργηθεί ανάλογα με τον Χρηματοκρίτη του και με 2-3 τηλεφωνήματα που μπορεί να "ανοίξουν" τις πόρτες του Χειρουργείου (ελάχιστες οι εξαιρέσεις).
- Ότι - αν και συνάδελφος - εφόσον εσύ ή η οικογένειά σου βγάζει "λαδάκι" και μπορεί να λαδώσει τα γρανάζια της μηχανής, αυτό θα είναι πολύ καλύτερο για την εξέλιξη της υγείας σου σε οποιαδήποτε κλινική κι αν νοσηλευτείς!
- Ότι αν ο Αναισθησιολόγος δεν πάρει bahşiş, μπορεί άνετα να αναβάλει το χειρουργείο επ' άπειρο, μέχρι να πάρει κι αυτός γεύση από το "λαδάκι" (ελάχιστες οι εξαιρέσεις).
- Ότι ο αργυρώνητος ιατρός είναι μέλος της "Επιτροπής Δεοντολογίας" του Νοσοκομείου (αχαχα, υπάρχει και τέτοια), οπότε η όποια καταγγελία σου θα προκαλέσει τον γέλωτα και θα πάει άκλαυτη! Φευ!
- Ότι για το χάλι της νοσηλείας σου, και τις κατακερματισμένες Νοσηλεύτριες που δεν μπορείς να βρεις πουθενά, ευθύνεται η Νοσηλευτική Υπηρεσία, που διοικείται από άχρηστες κομματικές μαριονέτες, χωρίς καμιά περγαμηνή που να δικαιολογεί τη θέση τους, αλλά με μεγάλο σόι πίσω τους και πολλά ψηφαλάκια για τον εκάστοτε βουλευτή που την βυσμάτωσε στη θέση (αριστείες & μπαρμπούτσαλα)!
- Ότι οι ειδικευόμενοι δεν έχουν ακουμπήσει χέρι πάνω σου, αλλά σε έχουν ταράξει στις εξετάσεις για να βρουν τι έχεις και κοντεύεις να κάνεις μέχρι PΕΤ-scan! (M' όποιον δάσκαλο καθίσεις).
- Ότι το χάος του νοσοκομείου περνά σε 2η μοίρα, αρκεί ο εκάστοτε Διοικητής να βγάζει καλές selfies με άλλα εξέχοντα στελέχη, που διατηρούν τις θέσεις τους όχι βάσει έργου, αλλά βάσει άφθονης σιελόρροιας (ελαχιστότατες εξαιρέσεις)!
Υ.Γ: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν φαντασίας και μιλά για μια υποθετική νοσηλεία, ενός Αφρικανού ιατρού, σε ένα υποτιθέμενο Νοσοκομείο, σε μια τριτοκοσμική χώρα!
Ουδεμία σχέση έχει με την παρούσα κατάσταση τα τελευταία 10 χρόνια, σε μια ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα, με άριστο σύστημα υγείας!
Όποια ομοιότητα με την πραγματικότητα, αποτελεί τραγική και διαβολική σύμπτωση!
Όποιος συνάδελφος ή άλλος, ενοχληθεί από τα γραφόμενά μου, προσδίδοντάς μου κομματική ή άλλη ταμπέλα, ας με απαλλάξει από την παρουσία του, άμεσα.
Καλή εβδομάδα συνάδελφοι ή μη και φίλοι μου...