Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
21 Ιανουαρίου 2025, 09:33:12

Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός ( COVID-19 )  (Αναγνώστηκε 314805 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Μαρτίου 2020, 21:49:39
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
'Ασχετο με ότι έγραψα.... αλλά δεν πειράζει.

 OK γιατρέ ζήτω συγνώμη τότε, ειδικά αν αυτό που ανέφερα δεν βοηθάει καθόλου στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

19 Μαρτίου 2020, 22:39:18
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ανάρτηση στον τοίχο του στο facebook στις 19/03/2020 του Γενικού Ιατρού και συμφορουμίστα Δημήτρη Μιχάλη που εργάζεται στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Λειβαδιάς. Την δημοσιεύω μετά από άδειά του:

Χρήμα και Σχεδιασμός: Απαιτούνται και τα δύο.

Το μέτρο του Δώρου Πάσχα που θα δοθεί και στους υγειονομικούς, δεν θα μας λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Δεν θα ανασκευάσει τις ζημιές της δεκαετίας της κρίσης.

Ωστόσο, ίσως αποτελεί ένα έμπρακτο στοιχείο μίας αναγνώρισης που οι πρωτεργάτες αυτής της εποχής την δικαιούνται (και δεν είναι μόνο οι υγειονομικοί. Πολλές άλλες ομάδες είναι στην γραμμή του πυρός).

Όμως, εκτός αυτής της έστω και συμβολικής αναγνώρισης, για να τα καταφέρουμε, χρειάζονται πολλά περισσότερα.
Χρειάζονται τα μέτρα που πάρθηκαν, αλλά και αυτά που δεν πάρθηκαν.
Θα προσπαθήσω να αναφέρω αυτά που έχω εντοπίσει, χωρίς η λίστα να είναι περιοριστική. Και σίγουρα το κάθε πρόβλημα μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Όμως, το γενικό κάδρο υφίσταται και απαιτεί παρεμβάσεις.

1. Υλικά Ατομικής Προστασίας και αντισηπτικά –απολυμαντικά: Γίνεται από όλα τα νοσοκομεία προγραμματισμός και προσπάθεια προμήθειας ικανών ποσοτήτων. Τούτο όμως δεν αποδίδει πάντα αφού υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά. Το συγκεκριμένο θέμα οφείλει να λύσει η πολιτεία ΕΓΚΑΙΡΑ με επίταξη ακόμη ποσοτήτων ή και εργαστηρίων. Πόλεμος χωρίς πολεμοφόδια δεν γίνεται.

2. Για να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες, που είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες των προβλεφθέντων, σε φάρμακα και υλικά, απαιτείται σοβαρή πρόσθετη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία.
Αν δε γίνει αυτό τα νοσοκομεία θα γονατίσουν και οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

3. Η αναστολή των τακτικών ιατρείων έγινε άτσαλα και δεν υπολογίστηκαν σημαντικές παράμετροι, που πρέπει να υπολογιστούν έστω και τώρα και να επανακαθοριστεί το τι θα λειτουργεί και για τι.
Εμάς π.χ. ενώ σχεδιάζαμε πώς και τι θα κλείσουμε από τακτικά, μας ήρθε ένα πρωί άνωθεν εντολή «κλείστε τα όλα». Τώρα συρρέουν πολίτες που έχουν επιτακτική ανάγκη κάλυψης δικαιολογημένων αναγκών και αδυνατούμε να δώσουμε λύση.
Ενδεικτικά αναφέρω την ανάγκη αγωγών που δεν μπορούν να αναβληθούν (η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, άυλη ή όχι, δεν το λύνει, αν ο χρόνιος ασθενής δεν μπορεί να προσέλθει σε ιατρείο).
Ακόμη, η ανάγκη για επαναλαμβανόμενες εξετάσεις ασθενών με ειδικά προβλήματα ή οι εξετάσεις κσι συνταγογραφήσεις κακοήθων νοσημάτων, δεν είναι επείγουσες, αλλά δεν μπορούν και να μετατεθούν. Απαιτούν συγκεκριμένη χρονική περιοδικότητα.
Σαφώς θα παλέψουμε με την έκτακτη κατάσταση που ανέκυψε, αλλά δεν μπορεί να αφεθούν στην τύχη τους τα χρόνια περιστατικά.
Δεν είναι όλα δυνατόν να αναβληθούν.

4. Η ανάγκη για σαφείς οδηγίες στα νοσοκομεία για τη διαχείριση ειδικών περιπτώσεων. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ασθενών που θέλουν ειδική αντιμετώπιση στην κρίση αυτή, για τις οποίες η πολιτεία δεν έχει δώσει καμία οδηγία –κατεύθυνση, αφήνοντας τους υγειονομικούς να αυτοσχεδιάζουν, ριψοκινδυνεύοντας και για τους ασθενείς τους και για την δική τους νομική εμπλοκή.
Οι γιατροί καταλαβαίνουν τι εννοώ. Για τους υπόλοιπους θα αναφέρω δύο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Α) Έχει ασθενή με λοίμωξη και πιθανολογείς ότι μπορεί να έχει κορωνοϊό.
Αυτόν τον ασθενή, πού τον νοσηλεύεις μέχρι να βγεί το τέστ κορωνοϊού?
Σε κοινούς θαλάμους (έστω για λοιμώδη) που έχουν το ίδιο σύστημα αερισμού με παρακείμενους θαλάμους στους οποίους νοσηλεύονται ασθενείς που δεν είναι λοιμώδη? Μας πειράζει που έχουν αυτοί οι θάλαμοι ίδιο σύστημα αερισμού με τους άλλους ή όχι? Καμία οδηγία.
Αν προσπαθήσεις να τον στείλεις σε νοσοκομείο αναφοράς, ως πιθανό κρούσμα, κανείς δεν τον δέχεται, αφού δεν είναι βέβαιο κρούσμα.
Τι τον κάνεις λοιπόν χωρίς καμία οδηγία? Αυτοσχεδιάζεις και προσεύχεσαι?
Β) Ασθενής αιμοκαθαιρόμενος που παρουσιάζει συμπτώματα και είναι πιθανό θύμα κορωνοϊού.
Πού του κάνεις αιμοκάθαρση? Χρειάζεσαι ξεχωριστό μηχάνημα και θάλαμο γι’ αυτό.
Πόσα νοσοκομεία μπορούν να έχουν? (εμείς ευτυχώς έχουμε).
Γιατί οι ιδιωτικές Μονάδες Αιμοκάθαρσης δεν υποχρεώνονται να έχουν ανάλογο χώρο και μηχάνημα για αυτά τα περιστατικά και τα στέλνουν (τώρα, στα ¨δύσκολα¨) στα υπερκορεσμένα δημόσια Νοσοκομεία?

Σ’ αυτά και σε πολλά άλλα ο στρατηγικός σχεδιασμός δεν ακούμπησε καθόλου. Μόνο στα μέτρα για το κοινό.
Όμως, αν τα μέτρα για το κοινό είναι η μία όψη του νομίσματος. η άλλη είναι η σωστή οργάνωση των υπηρεσιών υγείας.
Και ΝΟΜΙΣΜΑ με ΜΙΑ ΟΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

5. Στελέχωση: Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες στιγμές να ακολουθούν οι προσλήψεις τις συνήθεις δυσκίνητες διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να ελέγξεις την είσοδο επισκεπτών στο νοσοκομείο και να περιμένεις μήνα για πρόσληψη φυλάκων. Να θές να καλύψεις εφημερίες με ιδιώτες και να θές μήνες να εγκριθεί η σύναψη σύμβασης με ΑΠΥ. Δεν είναι δυνατόν να θές να πάρεις οποιοδήποτε προσωπικό και να μην μπορείς να το έχεις την επόμενη μέρα, αν βρεθεί.

6. Αξιοποίηση του Ιδιωτικού Τομέα: Απαιτείται άμεση αξιοποίησή του με πολλούς τρόπους, ανάλογα την κατηγορία και τις ανάγκες.
Ενδεικτικά π.χ επίταξη Κλινικών ή και Τμημάτων τους, ένταξη στο εφημεριακό πρόγραμμα ιδιωτών με άμεσες διαδικασίας και με επίταξη, αν υπάρχουν και δεν προθυμοποιούνται.

7. Κλιμάκια των Τεχνικών υπηρεσιών Υπουργείου, Συνεργεία ειδικά με σύμβαση και ειδικές ομάδες, έπρεπε να επισκεφτούν άμεσα όλα τα νοσοκομεία και να ορίσουν τους χώρους και τις τεχνικές προδιαγραφές για την ανάπτυξη (όταν και αν απαιτηθεί) σε καθένα από αυτά των κλινικών και ειδικών μονάδων για τη νοσηλεία των ασθενών με λοίμωξη.
Σήμερα το κάθε νοσοκομείο κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κάνει σχεδιασμούς για την επόμενη και μεθεπόμενη φάση, αλλά με σχεδόν ανύπαρκτες τεχνικές υπηρεσίες και με αυτοσχεδιασμούς που, παρά τις καλές προθέσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά λάθη.
Είναι δε τόσο χαρακτηριστικό για το πόσο δεν έχει εμπεδωθεί αυτή η ανάγκη, που το Υπουργείο ζήτησε αυτές τις μέρες από τα νοσοκομεία να απαντήσουν εντός ωρών (ή 1-2 ημερών) για τέτοιους σχεδιασμούς !! Χωρίς να τους παράσχει ούτε σχέδιο ούτε καμία τεχνική υποστήριξη.
Σα να πρόκειται για κάτι τόσο απλό και τετριμμένο.
Αν δεν κάνουμε τέτοιες δράσεις τώρα, θα φτάσουμε να αναπτύσσουμε άναρχα κλίνες και μονάδες σε χώρους διάφορους, ακόμη και σε εγκαταλελειμμένες ιδιωτικές κλινικές και ξενοδοχεία.

Αν δεν εντάξουμε, πέραν της πρόληψης, και την οργανωμένη διάρθρωση των υπηρεσιών με χωροδιατάξεις και κανονισμό διαχείρισης ειδικών καταστάσεων, αν δεν ανοίξουμε τις δυνατότητες της πρόσληψης και των προμηθειών, αν δεν επανδρώσουμε ικανοποιητικά, αν δεν καλύψουμε τις οικονομικές ανάγκες όλων αυτών που απαιτούνται, τότε, παραμένουμε στην τύχη μας, ότι και αν κάνουμε στο επίπεδο της πρόληψης.
Γιατί είναι δεδομένο ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν σύντομα.
Και οι δομές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για παροχή δόκιμων και ανθρώπινων υπηρεσιών που και τους πολίτες θα κουράρουν επαρκώς και αξιοπρεπώς και το υγειονομικό προσωπικό δεν θα οδηγηθεί σε εξόντωση.

Ακούει άραγε κανείς?
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2020, 22:51:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Μαρτίου 2020, 20:59:46
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εξαιρετική ανάλυση:
Filippos Filippidis
Παράθεση
Μετά και την μεταστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου, φαίνεται ότι οι περισσότερες χώρες που πλήττονται από τον ιό υιοθετούν αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών (κλείσιμο σχολείων, απομόνωση ασθενών, εργασία από το σπίτι, κλείσιμο καταστημάτων κτλ) με στόχο τον έλεγχο της επιδημίας. Αυτά τα μέτρα, εφόσον βέβαια τηρούνται, αναμένεται να μειώσουν σταδιακά τα νέα κρούσματα και εν τέλει να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των φορέων.

Αυτό βέβαια δε θα γίνει άμεσα. Για τις επόμενες εβδομάδες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ανεβαίνει, όπως και οι θάνατοι. Ο λόγος είναι ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται μέρες μετά την έκθεση στον ιό. Σε όσους η κατάσταση επιδεινώνεται, η εισαγωγή στο νοσοκομείο γίνεται μέρες αφότου έχουν εκδηλωθεί τα πρώτα συμπτώματα, ενώ συνήθως νοσηλεύονται για αρκετές ημέρες πριν καταλήξουν. Επομένως, οι θάνατοι που μετράμε κάθε μέρα αντανακλούν τη διασπορά του ιού πριν 2-4 εβδομάδες (χονδρικά). Επομένως θα υπάρξει μία δύσκολη περίοδος, η οποία μπορεί να διαφέρει σε ένταση και διάρκεια από χώρα σε χώρα. Ωστόσο, αναμένουμε ότι μετά από κάποιο διάστημα θα δούμε αυτό που συμβαίνει στη Ν. Κορέα και στην Κίνα, όπου η τοπική διασπορά του ιού έχει ελαχιστοποιηθεί.

Ένα πρώτο ερώτημα είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να συμβεί αυτό. Δεν μπορώ να το εκτιμήσω προσωπικά και ενδεχομένως θα διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά το μοντέλο που δημοσίευσε προχθές η ομάδα του Imperial College μιλάει για 5 μήνες, δηλαδή ως το τέλος του καλοκαιριού. Αυτή η εκτίμηση έχει μεγάλη αβεβαιότητα, καθότι έχουν γίνει παραδοχές για χαρακτηριστικά του ιού για τα οποία δεν είμαστε σίγουροι. Ωστόσο, ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι πιθανώς η φάση στην οποία έχουμε εισέλθει θα κρατήσει για μήνες και όχι εβδομάδες. Το Wuhan αυτή την εβδομάδα θα κλείσει 2 μήνες σε πλήρες lockdown.

Τι θα συμβεί όμως μετά; Στο διάστημα αυτό, ένα ποσοστό του πληθυσμού θα νοσήσει. Κάποιοι θα πεθάνουν, όμως οι συντριπτικά περισσότεροι θα αναρρώσουν και θα αναπτύξουν αντισώματα, τα οποία θα τους προστατεύουν από τον συγκεκριμένο ιό. Αυτό δεν είναι βέβαιο και μένει να το δούμε, αλλά λογικά θα αναπτύσσουν αντισώματα που θα παρέχουν προστασία για κάποιους μήνες τουλάχιστον. Ο στόχος όμως των μέτρων είναι ακριβώς να μειώσουν το ποσοστό των ατόμων που θα νοσήσουν. Άρα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού δε θα έχει ανοσία. Επομένως, χωρίς μέτρα σε ισχύ, περιμένουμε ότι αργά ή γρήγορα η επιδημία θα ξαναεμφανιστεί με την ίδια περίπου ένταση, απλώς κάποιους μήνες αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι με τη χαλάρωση των μέτρων επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όμως μετά από μερικές εβδομάδες αρχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα, αναγκαζόμαστε να ξανακλειστούμε στα σπίτια μας μέχρι να ξαναμειωθούν και ούτω καθεξής, ώσπου να εμφανιστεί αποτελεσματικό εμβόλιο και να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ώστε να αποκτήσει ανοσία. Εμβόλιο είναι δύσκολο να υπάρχει έτοιμο για μαζική παραγωγή πριν το πέρας 18 μηνών. Ελπίζουμε να προκύψει νωρίτερα, αλλά δεν έχουμε καν εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να παρασκευάσουμε αποτελεσματικό εμβόλιο. Αυτό το σενάριο είναι μάλλον δραματικό για την κοινωνική και οικονομική ζωή. Υπάρχουν όμως ενδεχόμενα που μπορεί να βελτιώσουν τα πράγματα.

1. Μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να βρεθεί μια αρκετά αποτελεσματική θεραπεία, οπότε το κρίσιμο κατώφλι κρουσμάτων πέρα από το οποίο θα χρειάζονται τα μέτρα θα αυξηθεί και θα μειωθεί αντίστοιχα η διάρκειά του. Το ίδιο ισχύει και αν σταδιακά αυξήσουμε τις δυνατότητες του συστήματος περίθαλψης.
2. Έχοντας το παράδειγμα της Ν. Κορέας, μπορούμε να εφαρμόσουμε εντατικές μεθόδους διαγνωστικών ελέγχων, αναγνώρισης φορέων με ελαφρά συμπτώματα και ιχνηλάτηση επαφών μέσω κινητών τηλεφώνων και GPS. Αυτό θα μας επιτρέψει να διατηρούμε τον αριθμό κρουσμάτων υπό έλεγχο και η κατ’οίκον απομόνωση ή νοσηλεία θα αφορά ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού.
3. Αν δημιουργηθεί φθηνό και εύκολο τεστ που δείχνει αν κάποιος έχει αντισώματα για τον ιό, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει ανοσία λόγω προηγούμενης νόσησης (καθώς πολλοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί). Σε αυτή την περίπτωση, ένα διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι του πληθυσμού θα μπορεί να συνεχίσει την καθημερινότητά του και η απομόνωση θα περιορίζεται σε όσους βρίσκονται ακόμα σε κίνδυνο.

Φυσικά αυτές είναι απλά εκτιμήσεις με βάση τα τωρινά δεδομένα. Μπορεί ο ιός να μεταλλαχθεί και να ξαναμολύνει όσους έχουν ήδη νοσήσει ή να φανεί ότι η προστασία είναι μόνο βραχυχρόνια. Νομίζω όμως ότι είναι σαφές πως η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει πλήρως. Ακόμα κι αν μία περιοχή ή χώρα επιτύχει άριστα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτική να μην εισάγει κρούσματα από άλλες περιοχές. Άρα καραντίνα για ταξιδιώτες και περιορισμοί στις μετακινήσεις θα είναι συχνοί μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και τα δεδομένα θα αλλάζουν γρήγορα, ανάλογα με τα δεδομένα σε κάθε χώρα. H πειθαρχία σε τέτοιου είδους μέτρα θα είναι μια πρόκληση, καθώς, αν το σχέδιο λειτουργεί, δε θα έχουμε πλήθος θανάτων και η απειλή θα φαίνεται όλο και πιο αχνή.

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ επομένως -και αυτό είναι προσωπική άποψη, με την οποία δε θα συμφωνούν όλοι- είναι ότι θα χρειαστούμε μεγάλη υπομονή, ταχεία αναδιοργάνωση βασικών δομών της κοινωνίας μας ώστε να λειτουργούν από απόσταση, αλλά και επαγρύπνηση για να μην απωλέσουμε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία οικειοθελώς αναστέλλουμε προσωρινά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

22 Μαρτίου 2020, 00:05:31
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Για κάτι ειδικεύομενες-μανούλες που έχουν κτυπήσει ειδική άδεια και έχουν εξαφανιστεί απ τις Κλινικές, αν κρατήσει η όλη φάση μήνες, τι προβλέπεται ;

Θα πάρουν κανονικά το χαρτί επάρκειας-μούφα ή παράταση της Ειδικότητας ;

22 Μαρτίου 2020, 18:58:57
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/03/2020

.........
Έτσι, από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.
Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.
Τέλος, τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.
.........................
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 19:16:39
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Επισυνάπτεται:
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 20:18:51
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Για όποιους έχουν λίγη υπομονή ( λόγω μεγάλου κειμένου):

Coronavirus: The Hammer and the Dance
What the Next 18 Months Can Look Like, if Leaders Buy Us Time

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και το πρωτότυπο:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Μαρτίου 2020, 20:28:49
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για κάτι ειδικεύομενες-μανούλες που έχουν κτυπήσει ειδική άδεια και έχουν εξαφανιστεί απ τις Κλινικές, αν κρατήσει η όλη φάση μήνες, τι προβλέπεται ;

Θα πάρουν κανονικά το χαρτί επάρκειας-μούφα ή παράταση της Ειδικότητας ;

σιγουρα παραταση ειδικοτητας οπως πχ γινεται με την αδεια κυησης-λοχειας
The winner takes it all........

22 Μαρτίου 2020, 21:49:36
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13033: Πώς θα λαμβάνεται η άδεια κυκλοφορίας από το κινητό μέσω δωρεάν sms-BINTEO

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 22:14:16
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Οποιος δεν δύναται να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα για να αιτιολογήσει στην φόρμα Τύπου Α’ ή Β’ πώς και γιατί θα πρέπει να βγει από το σπίτι του και να μετακινηθεί, θα μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 13033 το οποίο θα είναι δωρεάν και ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δεν θα κρατά τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη που το αποστέλλει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2020, 22:17:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 22:16:27
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 22:48:56
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Coronavirus: NHS doctors to be given guidelines to decide which victims go on ventilators.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 22:50:03
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Coronavirus: NHS doctors to be given guidelines to decide which victims go on ventilators.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και σχετικό σχόλιο, Έλληνα συναδέλφου που εργάζεται στην Μ. Βρετανία:

Κάθε φορά που κάνουμε μια εισαγωγή ασθενή στην Αγγλία προσδιορίζουμε και το τι επίπεδο νοσηλείας θα έχει ο ασθενής, ανάλογα με τη συννοσηροτητα του. Ετσι κάποιος μπορεί να εχει μονο επίπεδο 1 (συντηρητική αγωγη σε θάλαμο) ή επιπεδο 2 (κλιμάκωση της αντιμετωπισής του έως και τη ΜΑΦ) ή επίπεδο 3 (κλιμακωση έως και τη μηχανική υποστηριξη σε ΜΕΘ). Παράλληλα αποφασίζουμε εάν ο ασθενης ειναι καταλληλος για ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση ανακοπής. Αυτο συνεπάγεται ότι ασθενείς με σημαντική συννοσηροτητα και μηδαμινά ποσοστα επιβίωσης δεν θα μπλοκαρουν τα κρεβατια ΜΕΘ, αν η κατασταση τους επιδεινωθεί και απλα θα καταλήξουν στο θαλαμο οπου νοσηλευονται, χωρίς ΚΑΡΠΑ κι άσκοπες επεμβάσεις. Αυτο εξασφαλίζει στο NHS τη δυνατοτητα να έχει πάντα κλίνες ΜΕΘ διαθεσιμες για σοβαρά περιστατικά, παρα και τα δικά του χρόνια προβλήματα και την διαχρονική προσπαθεια των Τόρηδων να το διαλύσουν - ιδιωτικοποιησουν. Το πρόβλημα με τον κορονοιο ειναι οτι θα υπάρξει τρομερη αυξηση ζήτησης κλινων ΜΕΘ σε ελαχιστο χρονικο διάστημα, που το NHS αδυνατει να αντιμετωπίσει. Φοβάμαι ότι με συνοπτικές διαδικασίες οι εδω υπηρεσίες θα επαναπροσδιορίσουν τις κατευθυντηριες οδηγίες με βάση κυρίως το ηλικιακό κριτήριο και πχ θα πουν ΜΕΘ μόνο για τους κατω των 65 με ...λευκό ιστορικό κι εμεις θα κληθούμε να διαγράφουμε με μια μολυβιά ανθρώπους που θα έπρεπε να είχαν μια 2η ευκαιρία. Παρόλα αυτα πιστευω οτι στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γινει αυτη η συζητηση για τα επίπεδα νοσηλείας και την ΚΑΡΠΑ ή όχι για κάθε εισαγόμενο περιστατικο σε νοσοκομείο για να εξορθολογιστούν κάποια από τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2020, 23:38:53
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Μαρτίου 2020, 03:53:35
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22-03-2020

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
29038 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Απριλίου 2020, 01:44:56
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
6386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαρτίου 2020, 16:59:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8018 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2020, 01:17:12
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
65106 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2020, 23:47:55
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
4416 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2020, 20:10:20
από Argirios Argiriou