Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Ιανουαρίου 2025, 22:56:10

Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός ( COVID-19 )  (Αναγνώστηκε 314691 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Απριλίου 2020, 10:42:03
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δείτε εδώ ένα σημαντικότατο θέμα, τα άτομα ζήλεψαν το Surveillance State της Κίνας:


Για τον Βενιζέλο τα ξέραμε, εγώ λυπάμαι που έκανα παραθέσεις Γιαννακίδη στο παρελθόν.

11 Απριλίου 2020, 15:29:05
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Επισυνάπτεται.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Απριλίου 2020, 21:01:45
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Alex A Stolt is with Karin Widholm.
Yesterday at 2:20 AM ·

Να ειμαι λοιπόν πάλι έξω. Οχι απο το νοσοκομειο. Απο το σπίτι μου. Δεν ειμαι καν ενα καταγεγραμμενο επισημα περιστατικό για το Σουηδικο κράτος. Είμαι ενας απο τους ανώνυμους πασχοντες που είτε επιβιωνουν είτε πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπιτι τους. Δύο εβδομάδες μάχη με τον κορωνοιό. Ύψηλος πυρετός, βήχας, πόνοι στο σώμα, σπασμοι. 14 μέρες συνεχους αγωνιας. Δίπλα η Karin σε κάθε δύσκολη στιγμή μου. Κρατούσε το χέρι μου και απoκοιμόταν δίπλα μου. Δύο εβδομάδες που έφτασαν ωστε οποια αγάπη και θαυμασμό είχα για το Σουηδικό κράτος να την εκμηδενισουν.
Μία χώρα που είναι τυλιγμένη με τον μύθο του κράτους που μάχεται ανά το κόσμο για τις ανθρώπινες αξιες καταδικάζει σε θάνατο οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην οικονομική του ανάπτυξη.
Αυτό που μου έκαναν οι υπάλληλοι αυτού του κράτος, το ιατρονοσηλευτικο προσωπικό τους, όταν ζήτησα την βοήθεια τους την 11η μέρα εύχομαι να μην το πάθει άλλος άνθρωπος αλλά εύχομαι οι ίδιοι να ζήσουν τα χειρότερα και να ψοφήσουν σαν αδεσποτα σκυλιά στον δρόμο όπως κόντεψα εγώ όταν με ξεφόρτωσαν στον δρόμο έξω απο την κλειδωμένη πόρτα των επειγόντων περιστατικών με πυρετο και μια υπόσχεση ότι ερχονται να με πάρουν μέσα. Ποτέ δεν ήρθαν και παρέμεινα 45 λεπτα στο έλεος του κρύου ανέμου. Είχα για αυτούς την Πανώλη του Μεσαίωνα. Είχα όμως λάδι ακόμα στο καντήλι μου. Καθίκια..
Δεν θελω να κανω τον γενναιο όμως η αλήθεια ειναι ότι μετα απο αρκετες εμπυρετες ημερες δεν φοβομουν για την ζωη μου. Τακτοποιησα τις οικονομικες μου υποχρεωσεις, μετεφερα τα χρηματα σε μελη της οικογενειας μου ωστε αν δεν υπαρξει καλη εκβαση να μην εχουν αλλα στο κεφαλι τους. Εδινα τον αγωνα μου και οτι προκυψει.. Μια φορα μονο εβαλα τα κλαμματα. Οταν η συντροφος μου μου ειπε για εναν 35 χρονο πατερα τριων παιδιων οπου πηγε το ασθενοφορο στο σπιτι το οποιο μαλιστα καλεσε η συζηγος του για δευτερη φορα και τους ειπαν οτι δεν θα τον παν στο νοσοκομειο γιατι δεν ειναι γέρος και ειναι δυνατος και θα τα καφερει. Την αλλη μερα πεθανε. Για αυτον τον ανθρωπο εκλαψα. Οχι για μενα. Για εμενα δακρυ δεν εχυσα. Η συντροφος μου ναι. Εγω οχι. Οργη ενιωθα και νιωθω ολο αυτον τον καιρο. Οχι φοβο. Οργη διοτι το ανεπτυγμενο κατα τα αλλα αυτο κρατος με την προσδοκια της ολοενα και μεγαλυτερης αναπτυξης εχει χασει αυτο που ονομαζεται ανθρωπισμος και υπερισχυει η βαρβαροτητα που συντροφευουν τα οικονομικα διαγραμματα.
Το Σουηδικο μοντελο λοιπον. Η συντροφος μου δουλευει σαν νοσοκομα σε νοσοκομειο. Δεν την ειχαν καν ενημερωσει οτι οι ασθενεις της ηταν υποπτοι για κορωνοιο. Οταν εγω κολλησα με αντιμετωπισαν σαν λεπρο. Οπως σας λεω. Σαν λεπρο. Το Σουηδικο μοντελο ειναι το εξης. Μας συμφερει μακροπροθεσμα οικονομικα να παρουμε μετρα? Οχι. Θα μας κοστισει πολυ περισσοτερο αν προσπαθησουμε να περιορισουμε την εξαπλωση. Ολα τα παιδια σχολειο λοιπον. Τωρα το αν κολλησουν μετα τους γονεις και τους παπουδες ααααα εκει ειναι θεμα ατομικης ευθυνης. Και βεβαια θα πανε σχολειο. Πως αλλιως ο μπαμπας και η μαμα θα πανε στην δουλεια τους. Η αξια της ανθρωπινης ζωης δεν ειναι δυνατον να κοστολογηθει. Το ποσο που δινουν για συνταξεις και την υποστηριξη των ασθενων εχει γνωστο κοστος. Οπως και το αβασταχτο κοστος του να παρουν μετρα. (Αβασταχτο. Που ομως η Ελλαδα των μνημονιων το δεχτηκε για να σωσει τους πολιτες της). Αν βαλεις λοιπον τα εξοδα που θα προκυψουν απο περιοριστικα μετρα δεν τους βγαινει με τιποτα. Ασε τους να πεθανουν λοιπον. Λεει ο πινακας λοιπον οτι στην Σουηδια εχουμε σημερα περιπου 9000 περιστατικα και πεθαναν 800. Αμ δε, εμενα δεν με εχουν μεσα. Οπως και αυτους που πεθαινουν στα σπιτια τους. Test? Τι λες τωρα. Δεν εχει νοημα. Ασε που χαλαει και την στατστικη εικονα τους προς τα εξω. Το ιδιο ειναι 9000 και το ιδιο ειναι 60000?. Οχι δα μην τρελλαθουμε. Το ιδιο 800 θανατοι αντι 5000? Φυσικα οχι. Ας μην χαλασουμε λοιπον το image του κρατους, Κανουν καλα την δουλεια τους οι εδω αρχες.
Να αγαπαμε την Ελλαδα. Να μην μιλαμε υποτιμιτικα για αυτην. Δεν εχουμε τα χρηματα των πλουσιων ευρωπαιων αλλα εχουμε φιλοτιμο και ανθρωπια. Εν ετη 2020 ακομα διδασκουμε πολιτισμο.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2020, 21:04:41 από Αρχίατρος »

11 Απριλίου 2020, 22:25:14
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Όπως και να δεις την ιστορία, έχει πολλές αλήθειες.
Αυτή που προτιμώ εγώ είναι ο καθένας στον τόπο του.
Όταν φύγεις από τον τόπο σου, φιλοξενούμενος θα είσαι στην καλύτερη περίπτωση.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Απριλίου 2020, 22:32:48
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν φύγεις από τον τόπο σου, φιλοξενούμενος θα είσαι στην καλύτερη περίπτωση.

Πες το πάλι Βασίλη.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που παραπονιούνται πιο πολύ για το Σουηδικό Σύστημα Υγείας είναι οι μετανάστες εκεί και όχι οι γηγενείς οι Σουηδοί.

Κατά την προσωπική μου γνώμη (που έχω ζήσει το σύστημα κυρίως ως Ιατρός εκεί) οι Σουηδοί δεν είναι καθόλου απάνθρωποι. Προσπαθούν όμως στο σχεδιασμό του συστήματος υγείας τους να χρησιμοποιούν δεδομένα και όχι συναισθηματισμό και είναι προσηλωμένοι στο ότι πρέπει να είναι ακριβοδίκαιοι προς όλους, με αποτέλεσμα οι «λήπτες υπηρεσιών υγείας» ιδιαίτερα αυτοί που έχουν άλλο πολιτιστικό background, άλλες απόψεις για την βαρύτητα των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία, και δεν ξέρουν και από τα μέσα πως λειτουργεί το σύστημα, να είναι ιδιαίτερα επικριτικοί.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2020, 22:41:21 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2020, 00:37:01
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αντιγράφω, μετά από άδειά του, ανάρτηση του Filippos Filippidis στον τοίχο του στο facebook στις 11/04/2020. Ο Filippos Filippidis είναι Senior Lecturer in Public Health στο Imperial College London:

Πόσοι θάνατοι σήμερα; Πόσα κρούσματα; Τι έγινε στην Ιταλία; Στην Ισπανία; Κάθε μέρα μετράμε κρούσματα και θανάτους και προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα νούμερα. Ποια χώρα τα πάει καλύτερα; Τι να περιμένουμε αύριο; Σήμερα θα γράψω γιατί οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων είναι εξ ορισμού ανακριβείς και πόσο πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτούς για τα συμπεράσματά μας. Για τα κρούσματα έχει γίνει ήδη αρκετή συζήτηση, όχι όμως τόσο για τους θανάτους.
 
1. Οι διάφορες χώρες ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές ως προς τα τεστ που πραγματοποιούν στον πληθυσμό τους. Ορισμένες, όπως η Ν. Κορέα και η Γερμανία κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και έτσι βρίσκουν και πολλούς ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα, ενώ η Ελλάδα, για παράδειγμα, κάνει στοχευμένα τεστ, επομένως σίγουρα υποεκτιμά τον αριθμό των κρουσμάτων.
 
2. Σε κάποιες χώρες η στρατηγική ελέγχων άλλαξε στην πορεία. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ξεκίνησαν κάνοντας πολύ λίγα τεστ, λόγω αδυναμίας του συστήματος, τώρα όμως κάνουν τα πιο πολλά τεστ παγκοσμίως. Στο Ην. Βασίλειο, σχετικά αργά τα τεστ έγιναν διαθέσιμα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Επομένως, η ραγδαία αύξηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων κάποια στιγμή μπορεί να είναι αποτέλεσμα περισσότερων ελέγχων και να μην ανταποκρίνεται στην εξέλιξη της επιδημίας.

3. Στον αντίποδα, η μείωση των νέων κρουσμάτων, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αντανακλά κορεσμό του συστήματος ελέγχων. Μπορεί δηλαδή να υπάρχει έλλειψη τεστ ή να μην υπάρχουν αρκετά εργαστήρια για να γίνουν τα απαραίτητα τεστ, οπότε η διάγνωση να καθυστερεί και να καταγράφονται λιγότερα νέα κρούσματα από τα πραγματικά.

4. Ως προς τους θανάτους, κι εκεί ο τρόπος καταγραφής διαφέρει. Για παράδειγμα, σε κάποιες χώρες, όπως το Βέλγιο, καταγράφονται όλοι οι θάνατοι που είναι ύποπτοι για COVID-19, ενώ αλλού απαιτείται επιβεβαιωμένο θετικό τεστ.

5. Πολλές χώρες δηλώνουν μόνο τους θανάτους που συμβαίνουν σε νοσοκομεία. Υπάρχουν όμως και πολλά θύματα που πεθαίνουν στο σπίτι τους ή σε οίκους ευγηρίας. Η Γαλλία κάποια στιγμή εμφάνισε «ξαφνικά»  εκατοντάδες θανάτους που είχαν συμβεί εκτός νοσοκομείου. Ήδη στο Ην. Βασίλειο υπάρχει κριτική στην κυβέρνηση ότι τεχνηέντως δεν δηλώνει τους θανάτους εκτός συστήματος υγείας για να φαίνονται μικρότερα τα νούμερα. Στην Ιρλανδία πάνω από το 40% των θανάτων καταγράφονται εκτός συστήματος υγείας, οπότε πρόκειται ενδεχομένως για ένα σημαντικό αριθμό που είναι προς το παρόν άγνωστος…
 
6. Η μέρα που ανακοινώνεται -καταγράφεται επίσημα- ένας θάνατος δεν είναι απαραίτητα η μέρα που συνέβη. Υπάρχουν διάφορες καθυστερήσεις στα συστήματα, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, οι θάνατοι που συμβαίνουν Σαββατοκύριακο μπορεί να δηλώνονται τη Δευτέρα στα μικρά νοσοκομεία, αλλά οι καθυστερήσεις μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερες. Άρα οι διακυμάνσεις που βλέπουμε από μέρα σε μέρα δεν είναι βέβαιο ότι αντανακλούν την πραγματική εξέλιξη των θανάτων.

7. Ίσως το σημαντικότερο είναι ότι συνήθως μιλάμε για θανάτους ανθρώπων που είχαν θετικό τεστ για τον ιό SARS-CoV-2, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι σημαίνει πως η αιτία θανάτου είναι η COVID-19. Για παράδειγμα, αν κάποιος σκοτωθεί μετά από βαριά τραύματα σε τροχαίο, αλλά τυχαία είναι φορέας του ιού, είναι πιθανό να καταγραφεί ως θύμα COVID-19 σε κάποιες χώρες, ενώ σε άλλες όχι. Η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη σε περιπτώσεις ανθρώπων με βεβαρυμμένη υγεία. Σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ποια ήταν η κύρια αιτία θανάτου. Μια πρόσφατη έρευνα εκτίμησε ότι τα 2/3 των θυμάτων της πανδημίας θα πέθαιναν σύντομα από υποκείμενα νοσήματα ακόμα κι αν δεν υπήρχε πανδημία. Βεβαίως, θα χρειαστεί χρόνος για να διαπιστώσουμε αν αυτό ισχύει και σε ποιο βαθμό.

Είναι σαφές ότι τα στοιχεία που μαθαίνουμε κάθε μέρα έχουν διάφορους περιορισμούς. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άχρηστα. Τα στατιστικά μοντέλα και οι αποφάσεις για τα μέτρα βασίζονται σε αυτά τα στοιχεία, γιατί αυτά έχουμε. Είναι όμως σημαντικό να κατανοούμε ότι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τις δέουσες επιφυλάξεις. Οι επιστήμονες που τα επεξεργάζονται αντιλαμβάνονται την αβεβαιότητα και την ενσωματώνουν στις μελέτες τους. Γι’ αυτό και πάντα παρουσιάζουν τα ευρήματά τους χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «φαίνεται ότι», «είναι πιθανό ότι», «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι» κτλ. Για όσους δεν είναι η δουλειά τους όμως, αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να φαίνεται περίεργη και να υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην έρευνα. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι οι αριθμοί περιγράφουν… περίπου την παρούσα κατάσταση. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις μικρές τυχαίες διακυμάνσεις, έχει μικρό νόημα για τον μη επιστήμονα να κοιτάζει τα στατιστικά στοιχεία κάθε μέρα. Κατά τη γνώμη μου, μόνο άγχος προκαλεί και θα έπρεπε να αποφεύγεται από τα ΜΜΕ, αν και κατανοώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2020, 01:09:23 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2020, 01:50:59
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Μου έκανε εντύπωση και η Ολλανδία, μεγάλη αύξηση θανάτων! Κοιτάω κάτι ωραία γραφήματα από το svt.se

Θάνατοι ανά 1.000.000 πληθυσμού

« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2020, 01:57:51 από schumifer »

12 Απριλίου 2020, 02:04:00
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πρέπει να παίζει ρόλο και το ότι η Ολλανδία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2020, 10:13:38
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

elise


καλημέρα,

πως βλέπετε να εξελίσσετε η άρση των μέτρων;

12 Απριλίου 2020, 10:50:45
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Αργά για να προλαβαίνουμε την αύξηση των κρουσμάτων...
Σκεφτόμουν πρόσφατα μία σύγκριση με Σουηδία.
Δεδομένου του ότι έχουμε ακόμη διαθέσιμα κρεββάτια και σε θάλαμο και σε ΜΕΘ, δεν έχουμε φτάσει σε σημείο να χάνουμε ασθενείς λόγω υπερκερασμού του συστήματος. Άρα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο κόσμος που έχει φύγει εδώ πάνω είναι κόσμος που θα έφευγε, έστω και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μήπως η σουηδική προσέγγιση οδηγήσει έτσι σε ¨αναίμακτη¨ ταχύτερη εξάπλωση και άρα και ταχύτερη επαναφορά;
Σκέφτομαι, δεν ισχυρίζομαι. Επίσης αν την επόμενη βδομάδα γίνει χαμός τότε φυσικά και θα είναι απόλυτα εσφαλμένο το ανωτέρω

12 Απριλίου 2020, 11:49:45
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12-04-2020

Κορωνοϊός-Κίνα: Ανακοινώθηκαν 99 νέα κρούσματα –Αλματώδης αύξηση σε σχέση με χθες.

Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 99 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις 11 Απριλίου, περιλαμβανομένων 97 ταξιδιωτών από το εξωτερικό, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 46 νέα κρούσματα της προηγούμενης ημέρας, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Η Επιτροπή τονίζει στην ανακοίνωσή της πως στις 11 Απριλίου αναφέρθηκαν 63 ασυμπτωματικά κρούσματα, έναντι 34 την προηγούμενη ημέρα. Τα συνολικά κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα πλέον αριθμούν τα 82.052 και τα αντίστοιχα στοιχεία για τους θανάτους καταγράφουν 3.339 νεκρούς.

Βόρεια Κορέα: Πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού ζητεί η ηγεσία της χώρας
Η Βόρειος Κορέα ζήτησε περισσότερο αυστηρά και λεπτομερειακά μέτρα προκειμένου να κρηπιδωθεί η ασφάλεια του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία προέδρευε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανοικοδόμηση, αν και «έχει διατηρήσει μία πολύ σταθερή αντι-επιδημιακή κατάσταση» χάρις στα «αυστηρά υψηλής κλάσης επείγοντα μέτρα κατά της επιδημίας, σθεναρότητα και υποχρεωτικότητα στα εθνικά μέσα προστασίας».

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος υιοθετήθηκε μία κοινή απόφαση «για να ληφθούν πιο ευρέα κρατικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών από την πανδημία».

Αυτά περιλαμβάνουν «διαρκή εντατικοποίηση των υπηρεσιών εθνικής έκτακτης ανάγκης κατά της επιδημίας και την προώθηση της οικονομικής ανοικοδόμησης, την αύξηση της εθνικής αμυντικής ικανότητας και την σταθεροποίησητου επιπέδου ζωής του λαού φέτος», τονίζει το KCNA.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2020, 11:51:49 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2020, 21:28:35
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης ξεφεύγει τόσο πολύ από την γραμμή που κρατούν και οι Τσιόδρας - Μόσιαλος:

( ο τίτλος του βίντεο βέβαια που μιλά για φιάσκο εξακολουθεί να είναι παραπλανητικός ).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2020, 21:30:23 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2020, 23:28:55
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2020, 23:32:48
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Απριλίου 2020, 01:04:40
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/04/2020

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
29037 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Απριλίου 2020, 01:44:56
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
6386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαρτίου 2020, 16:59:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8017 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2020, 01:17:12
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
65085 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2020, 23:47:55
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
4415 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2020, 20:10:20
από Argirios Argiriou