ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Κορονοϊός ( COVID-19 )
pzogr:
Έριξα μια ματιά από περιέργεια να δω ποιός είναι ο συνάδελφος κι έχει ένα ενδιαφέρον ότι ο τόπος κατοικίας του είναι (όπως δηλώνει στο facebook) το Δουβλίνο! Ελπίζω η Ελλάδα να μην υιοθετήσει αυτές τις πρακτικές του τύπου "ν'αρρωστήσουμε για να γιάνουμε" και έχοντας δει τις βαριές αμφοτερόπλευρες πνευμονίες ακόμα και στην "απλή γριπούλα" σε νέους υγιείς (μερικοί δεν είναι μαζί μας πλέον) δεν θα ήθελα εγώ ή η οικογένειά μου να δοκιμάσει αν τα γενετικά μας υλικά "ταιριάζουν" στον κορωνοϊό ή όχι και αναλόγως δεν θα ήθελα το ίδιο για τους συμπατριώτες μου. Σίγουρα δεν μπορούμε να τραβήξουμε το lockdown επ'άπειρον και πιστεύω ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα με προσεκτική επιτήρηση, αλλά αυτή η καραμέλα της ανοσίας αγέλης ενώ δεν ξέρουμε αν υπάρχει στ'αλήθεια ανοσία, σε ποιούς καταλείπεται και με ποιές προϋποθέσεις ειναι και λίγο κουραστική, τη στιγμή που ξέρουμε ότι πολλοί συνήθεις ιοί ανοσία δεν επάγουν και νοσείς ξανά και ξανά, αν έρθεις σε επαφή. Άλλωστε δεν βγαίνουν και τα νούμερα. Για την ανοσία αγέλης δεν θέλεις οπωσδήποτε >80%, ίσως και >90% του πληθυσμού; Πόσοι απ'αυτούς δεν είναι σε ακραίες ηλικίες ή με τα προβλήματα υγείας που αναφέρει ο συνάδελφος;
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈριξα μια ματιά από περιέργεια να δω ποιός είναι ο συνάδελφος κι έχει ένα ενδιαφέρον ότι ο τόπος κατοικίας του είναι (όπως δηλώνει στο facebook) το Δουβλίνο! Ελπίζω η Ελλάδα να μην υιοθετήσει αυτές τις πρακτικές του τύπου "ν'αρρωστήσουμε για να γιάνουμε" και έχοντας δει τις βαριές αμφοτερόπλευρες πνευμονίες ακόμα και στην "απλή γριπούλα" σε νέους υγιείς (μερικοί δεν είναι μαζί μας πλέον) δεν θα ήθελα εγώ ή η οικογένειά μου να δοκιμάσει αν τα γενετικά μας υλικά "ταιριάζουν" στον κορωνοϊό ή όχι και αναλόγως δεν θα ήθελα το ίδιο για τους συμπατριώτες μου. Σίγουρα δεν μπορούμε να τραβήξουμε το lockdown επ'άπειρον και πιστεύω ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα με προσεκτική επιτήρηση, αλλά αυτή η καραμέλα της ανοσίας αγέλης ενώ δεν ξέρουμε αν υπάρχει στ'αλήθεια ανοσία, σε ποιούς καταλείπεται και με ποιές προϋποθέσεις ειναι και λίγο κουραστική, τη στιγμή που ξέρουμε ότι πολλοί συνήθεις ιοί ανοσία δεν επάγουν και νοσείς ξανά και ξανά, αν έρθεις σε επαφή. Άλλωστε δεν βγαίνουν και τα νούμερα. Για την ανοσία αγέλης δεν θέλεις οπωσδήποτε >80%, ίσως και >90% του πληθυσμού; Πόσοι απ'αυτούς δεν είναι σε ακραίες ηλικίες ή με τα προβλήματα υγείας που αναφέρει ο συνάδελφος;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Παναγιώτης Λουμάκης, εργάζεται εδώ και μερικά χρόνια ως Γενικός Ιατρός στην Ιρλανδία. Νομίζω ότι όλες οι χώρες θα κινηθούν λίγο ή πολύ στα χνάρια που περιγράφει με πολύ εναργή τρόπο.
@pzogr: Έχουμε να προτείνουμε κάποια εναλλακτική;
GirousisN:
Η πανδημία covid 19 ήρθε για να μείνει κάποιο χρονικό διάστημα, που σίγουρα δεν θα είναι ευκαταφρόνητο.
Οι αρχικές προσδοκίες από φαρμ. θεραπείες (χλωροκίνη, remdesivir) φαίνονται να διαψεύδονται.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Όλοι συμφωνούν ότι η παραγωγή εμβολίου χρειάζεται στην καλύτερη περίπτωση >1 χρόνο.
Η οικονομική ύφεση που θα επέλθει λόγω των μέτρων ύφεσης της επιδημίας ,που έλαβαν ή όχι τα κράτη θα είναι καθολική. Σύμφωνα με το ΔΝΤ προβλέπεται 7% μείωση του ΑΕΠ για τις βόρειες ευρ. χώρες (Γερμανία ,Σουηδία ,Ολλανδία) και -8 ως 10% για τις νότιες (Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) που έχουν μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ τους εξαρτώμενο από τον τουρισμό.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ανώδυνη διέξοδος ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχει.
Είναι επιβεβλημένη η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όχι μόνο για την οικονομική επανεκκίνηση, αλλά και για άλλες συνέπειες που αυτά έχουν επιφέρει:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, με την ευχή να εφαρμοστεί σωστά ώστε να μη χρειαστεί νέα εφαρμογή τους σε ενδεχόμενη νέα έξαρση της επιδημίας.
Argirios Argiriou:
23/04/2020
Η κλινική «Κασταλία» η δεύτερη δομή με κρούσματα – Οργή Τσιόδρα: Ανεύθυνες συμπεριφορές.
Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι – Τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι – Κατέληξε ασθενής από την «Κασταλία» που έχει 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους
Συναγερμός για τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε δύο υγειονομικές δομές, την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία στο Ελληνικό έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. Στην κλινική του Περιστερίου έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, ενώ κατέληξε τρόφιμος της Κασταλίας. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οπως έπρεπε τα μέτρα.
Την ίδια ώρα οργισμένος εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.
Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.
Ο κ.Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας είπε ότι από την Κασταλία κατέληξε ένας τρόφιμος που είχε επιβαιωθεί με κορωνοϊό, ενώ ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.
Μετά την επίσκεψη κλιμακίου στη δομή, παρουσία των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, «η δομή στεγανοποιήθηκε», ενώ άλλα 45 δείγματα θα ληφθούν μέχρι το βράδυ. «Οι επιστημονικά, ωστόσο, υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και διοικητικά» προειδοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προς πάσα κατεύθυνση και κατέληξε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση καθηκόντων όσων διαχειρίζονται σε ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσιόδρας βρέθηκε χθες το βράδυ στην Κασταλία και έγινε έλεγχος των μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μετάδοση του κορωνοϊού στον τρόφιμο της κλινικής ενδεχομένως έγινε από ασυμπτωματικό εργαζόμενο. (δηλαδή τι προτείνουν;! Να ελέγχονται όλοι οι ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι κάθε μέρα; Γιατί ακόμη και αν βγει ένας ασυμπτωατικός εργαζόμενος αρνητικός σήμερα μπορεί να βγεί θετικός αύριο).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
09 April 2020.
80% of NYC's coronavirus patients who are put on ventilators ultimately die, and some doctors are trying to stop using them.
Some doctors are trying to reduce their reliance on ventilators for coronavirus patients because of reports of abnormally high death rates for patients using the machines, The Associated Press reported on Wednesday.
New York City officials have said at least 80% of coronavirus patients who were on ventilators in the city died, the AP reported. Unusually high death rates have also been recorded elsewhere in the US and the world.
Ventilators are typically used only for the worst-affected patients, and there are no drugs approved to treat COVID-19, so this could help explain the higher death rate.
But doctors have also said ventilators can damage the lungs — and while the machines may be an effective way to treat other respiratory illnesses, some are looking for alternative treatments.
Because there is a global ventilator shortage, doctors and healthcare systems have called for more to be made or bought quickly to treat the worst-affected patients.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Και σχόλιο στο παραπάνω άρθρο του Καρδιολόγου Χρήστου Ντέλλου στις 24/04/2020. Το αντιγράφω από τον τοίχο του στο facebook μετά από άδειά του:
Άλλη μια δυσάρεστη πρωτοτυπία της νέας πανδημίας.
Οι ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ που κατά χιλιάδες κατασκευάζονται και αγωνίζονται να προμηθευτούν σε εξαιρετικά υψηλές τιμές όλες οι χώρες, όχι μόνο δεν βοηθούν στην επιβίωση των αρρώστων, όπως συμβαίνει σε άλλες καταστάσεις, αλλά φαίνεται να την μειώνουν!
Στη Νέα Υόρκη το 80% των αρρώστων, που τους γίνεται διασωλήνωση και μπαίνουν σε αναπνευστήρα πεθαίνει! Το ίδιο σχεδόν παρατηρείται και στις άλλες χώρες!
Αντίθετα, ασθενείς με ποιο συντηρητική αντιμετώπιση μέσα ή έξω από Μονάδες, φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα! Παράδειγμα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας!
Τα ΦΑΡΜΑΚΑ επίσης στις πρώτες μελέτες, που ανακοινώθηκαν αυτές τις μέρες, δεν δείχνουν θετικά αποτελέσματα!
Χάσαμε τον πόλεμο με τη νόσο; ΟΧΙ! Οι μάχες στην Ιατρική μπορεί να κερδίζονται ή να χάνονται στις θεραπείες, ο πόλεμος όμως κρίνεται στην ΠΡΟΛΗΨΗ!
Είμαστε ως χώρα σε πολύ καλό σημείο! Πρέπει να μαθαίνουμε από την διεθνή εμπειρία και να επαναπροσδιορίζουμε τις προτεραιότητές μας!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση