ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Κορονοϊός ( COVID-19 )
Argirios Argiriou:
08/11/2020
Καθηγητής Ιωαννίδης: «Αρκετοί ασθενείς διασωληνώθηκαν αχρείαστα – Καταστροφικό μέτρο το lockdown» (video)
Το lockdown είναι μια τυφλή λύση η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει
Άλλη μια συνέντευξη-βόμβα παραχώρησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Stanford, δρ Γιάννης Ιωαννίδης, αυτή τη φορά στο κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι Sigma (βλέπετε τα ελληνικά κανάλια τον έχουν «κομμένο» πιθανότατα με… άνωθεν εντολή).
Ο διακεκριμένος καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι το νέο lockdown δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, παρά μόνο την καταστροφή.
Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και σε ορισμένο βαθμό είναι δικαιολογημένος. «Τα επιδημικά κύματα που κάνει ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ οξυκόρυφα και μπορούν να δημιουργήσουν ξαφνική πίεση που δεν υπήρχε πριν».
Πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που μολύνεται δεν χρειάζεται νοσηλευτική φροντίδα. «Είναι άσχημο να δημιουργείται πανικός στον πληθυσμό, γιατί αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να πάνε στα νοσοκομεία». Συμπλήρωσε ότι αρκετοί ασθενείς διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να δώσουν στα νοσοκομεία. «Χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να μην αποκλείσουμε από τα νοσοκομεία άτομα που θα χρειάζονται νοσηλεία».
Παράλληλα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος για αστρονομικά ποσοστά θνητότητας. «Είναι ένας δύσκολος ιός, που μπορεί να κτυπήσει ευάλωτα άτομα, όπως τρόφιμοι γηροκομείου και νοσοκομεία».
Εξήγησε ότι η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και από αυτά που κάνουμε εμείς. Συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια θνητότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0,20%. «Η θνητότητα διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που εμείς χειριζόμαστε την πανδημία. Όταν κτυπάει γηροκομία, η θνητότητα είναι στο 25%, ένας στους τέσσερις πεθαίνει».
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για το lockdown, τονίζοντας ότι είναι μια τυφλή λύση, η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. «Όταν απαγορεύεις την κυκλοφορία έπειτα από κάποια ώρα, τότε σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα άτομα την ίδια ώρα». Πρόσθεσε ότι η διάδοση του ιού σε θέατρα και συναυλιακά κέντρα είναι μηδαμινή, ενώ έχει και καταστροφικές συνέπειες στην ψυχική υγεία.
«Το 25% των νέων είχε τάση αυτοκτονίας, είδαμε αρκετά τέτοια περιστατικά», συμπληρώνοντας ότι περιορίζουν τους νέους μέσα σε κλειστούς χώρους με μεγάλα σε ηλικία άτομα.
Τέλος, ανέφερε ότι ο ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό. «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν τη μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown» επισήμανε.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Κακά τα ψέμματα, η συνύπαρξη Ιδιωτών και Νοσοκομειακών στο Νοσοκομείο είναι πολύ πιο εύκολη στα λόγια από ότι θα είναι στην πράξη.
Γράφει πολύ εύστοχα συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 12/11/2020:
αν πάει ο 50ρης ο ιδιώτης δεν θα κάνει τον ειδικευομένο,,, ούτε θα φέρνει καφέ στον μόνιμο, ούτε θα είναι αυτός εφημερία και ο άλλος στο σπίτι, ούτε θα πάρει εφημερία όλες τις εορτές και αργίες...
Argirios Argiriou:
11/11/2020
Καθηγητής Γ.Ιωαννίδης: «Το lockdown σκοτώνει, δεν σώζει ζωές – Καταστροφή αντίστοιχη της Μικρασιατικής».
Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Γιάννης Ιωαννίδης τις τελευταίες ημέρες σε συνεντεύξεις του έχει ταχθεί εναντίον της κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και μάλιστα το παρομοίασε με την Μικρασιατική καταστροφή! Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη για να έχει επιτυχία το lockdown θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε ρομπότ. Δηλαδή για μερικούς μήνες όλοι να βγαίναμε από την πρίζα και να μην υπήρχε καμία επαφή. Ο κ.Ιωαννίδης, σημείωσε: «θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δε μ’ αρέσει να είμαι πολιτικά ορθός, μ’ αρέσει απλώς να λέω την αλήθεια. Θεωρώ ότι τ6ο όλο αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας εκ θεμελίων ήταν λανθασμένο. Ήταν ένα αφήγημα επιτυχίας το οποίο στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το πρώτο επιδημικό κύμα ήταν σχεδόν «απών».
«Οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες»
Ο κ.Ιωαννίδης χαρακτήρισε «καταστρεπτική λύση όχι μόνο για την οικονομία, αλλά ακόμα και για την υγεία το lockdown», καθώς όπως είπε «σκοτώνει περισσότερες ζωές από ό, τι σώζει και αμφιβάλλω αν σώζει καν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι χώρες που έκαναν τα πιο σκληρά lockdown έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες…κάνει μεγαλύτερο κακό από ό, τι καλό για τη διάδοση του ιού». «Κοροϊδευόμαστε, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τους πολίτες, τον κόσμο, πηγαίνοντας σε μια αυτοκτονική επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση για το γιατί τελικά οι περισσότερες χώρες κάνουν lockdown υποστήριξε πως υπάρχει το “domino effect”, δηλαδή οι επιστήμονες (οι οποίοι δεν θεωρούν πως το lockdown είναι η λύση) βρίσκονται με το μαχαίρι στον λαιμό εξαιτίας των πολιτικών πιέσεων και παίρνουν τα πιο ακραία που μπορούν μέτρα για να μην υπάρξει κάποια αντιπολιτευτική φωνή.
Ο Dr Ιωαννίδης δεν μάσησε τα λόγια του, χαρακτηρίζοντας «καταστροφικό» το lockdown στη δεδομένη χρονική συγκυρία, μάλιστα υποστήριξε πως η καταστροφή θα είναι παρόμοια της «Μικρασιατικής καταστροφής». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ιωαννίδης «θυσιάζουμε ζωές» μέσα από το lockdown.
Πώς σημειώνονται θάνατοι από τα lockdown
Οξέα προβλήματα (όπως έμφραγμα), καθώς οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού. Θρηνούμε θανάτους νέων ανθρώπων οι οποίοι παθαίνουν κάποιο εγκεφαλικό και επειδή είναι γεμάτα τα νοσοκομεία δεν μπορούμε να τα θεραπεύσουμε.
Καθυστέρηση θεραπειών (κλείνουμε το 80% των χειρουργείων) που σώζουν ζωές (πχ καρκίνος και διάφορα περιστατικά που χρίζουν θεραπείας). Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Ιωαννίδης πρόκειται για «αυτοκτονία» του ιατρικού συστήματος.
Διατάραξη των προληπτικών θεραπειών, καθώς οι άνθρωποι κλείνονται μέσα και δεν πάνε να κάνουν προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμούς.
Αυτοκτονίες. Μάλιστα ανέφερε και προσωπικά του παραδείγματα με δύο άτομα του κύκλου του που έχουν αυτοκτονήσει.
Βία. Τεράστια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας εξαιτίας του lockdown.
Λιμός
Φυματίωση που σκοτώνει κάθε χρονιά 1,5 εκατ. άτομα, με τον καθηγητή να τονίζει πως με το πρώτο μόνο lockdown θα προστεθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια άλλα 1,4 εκατ.
Παιδικά νοσήματα
Αλκοολισμός και νοσήματα απόγνωσης
Νοσήματα που σχετίζονται με την ανεργία και την φτώχια, καθώς 20 εκατ. άτομα προστέθηκαν από το lockdown.
Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω οικονομικής κατάρρευσης
Σύμφωνα με μελέτες 50% των ατόμων κατά τη διάρκεια του lockdown είχαν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης σύμφωνα με έρευνες, με το 25% των νέων να έχουν αυτοκτονικές διαθέσεις.
Τι προτείνει ο καθηγητής; «Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της θεωρίας που σχετίζεται με την ανοσία αγέλης. Λαμβάνοντας κάποιες λογικές προφυλάξεις εντός ορίων, προσπαθούμε να αποφύγουμε να μολύνουμε το 10% των ατόμων που θα κινδυνεύσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ζήσουμε κανονικά, αλλά να προφυλάξουμε το 10% του πληθυσμού. Ένας μικρός αριθμός ατόμων θα πρέπει να προφυλαχθεί», αναφέρει στη μελέτη του που δημοσιεύθηκε στο «Bulletin of the WHO», το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚακά τα ψέμματα, η συνύπαρξη Ιδιωτών και Νοσοκομειακών στο Νοσοκομείο είναι πολύ πιο εύκολη στα λόγια από ότι θα είναι στην πράξη.
Γράφει πολύ εύστοχα συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 12/11/2020:
αν πάει ο 50ρης ο ιδιώτης δεν θα κάνει τον ειδικευομένο,,, ούτε θα φέρνει καφέ στον μόνιμο, ούτε θα είναι αυτός εφημερία και ο άλλος στο σπίτι, ούτε θα πάρει εφημερία όλες τις εορτές και αργίες...
--- Τέλος παράθεσης ---
Για φτάσουμε στη συνύπαρξη πρέπει να δεχτούν πρώτα. Όποιος έχει ιατρείο που δουλεύει καλά (και ίσως τώρα με τον κορόνα ακόμη καλύτερα), θα δεχτεί να το χαλάσει;
Argirios Argiriou:
13/11/2020
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση