ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Κορονοϊός ( COVID-19 )

<< < (102/170) > >>

GirousisN:
Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στο ζήτημα της διάθεσης από τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλινών για ασθενείς COVID-19. (Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον μη διαχειρίσιμη.)

Το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, (μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης) έχει εκπνεύσει, με τους κλινικάρχες να μην απαντούν θετικά επικαλούμενοι αφενός τον κίνδυνο διασποράς του ιού και αφετέρου την έλλειψη εμπειρίας του προσωπικού για νοσηλεία ασθενών με COVID-19. (Εδώ γελάνε οι πέτρες)
 Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις στο in.gr του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρη Σαραφιανού. «Διαφέρει πάρα πολύ να νοσηλεύεται ένας ασθενής σε μονάδα COVID-19 δημόσιου νοσοκομείου -όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός- από τη νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική που δεν υπάρχει ούτε η απαραίτητη κατάρτιση του προσωπικού για περιστατικά Covid ούτε τα εξειδικευμένα μηχανήματα». (Έχουν έρθει νοσηλευτές και γιατροί από όλη τη χώρα να συνδράμει και οι κλινικάρχες το μόνο που τουσ ενδιαφέρει είναι να μην ''μολύνουν'' τα μαγαζάκια τους.)


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εντολή για επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη καθώς και του προσωπικού τους έδωσε το υπουργείο Υγείας το πρωί της Παρασκευής.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας «κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.
Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητα «αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κοροναϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
«Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ», καταλήγει η ανακοίνωση. (Χίλια μπράβο στο Υπουργείο Υγείας)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Για την Αζιθρομυκίνη (που στην Ελλάδα την δίνουμε πλέον για πάσα νόσο και μαλ..ία) τι έχει να μας πει ο ΠΟΥ;

20-11-2020

WHO recommends against the use of remdesivir in COVID-19 patients.

WHO has issued a conditional recommendation against the use of remdesivir in hospitalized patients, regardless of disease severity, as there is currently no evidence that remdesivir improves survival and other outcomes in these patients.

This recommendation, released on 20 November, is part of a living guideline on clinical care for COVID-19. It was developed by an international guideline development group, which includes 28 clinical care experts, 4 patient-partners and one ethicist.

The guidelines were developed in collaboration with the non-profit Magic Evidence Ecosystem Foundation (MAGIC), which provided methodologic support. The guidelines are an innovation, matching scientific standards with the speed required to respond to an ongoing pandemic.

Work on this began on 15 October when the WHO Solidarity Trial published its interim results. Data reviewed by the panel included results from this trial, as well as 3 other randomized controlled trials. In all, data from over 7000 patients across the 4 trials were considered.

The evidence suggested no important effect on mortality, need for mechanical ventilation, time to clinical improvement, and other patient-important outcomes.

The guideline development group recognized that more research is needed, especially to provide higher certainty of evidence for specific groups of patients. They supported continued enrollment in trials evaluating remdesivir.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@schumifer Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και από το άλλο ρουθούνι;

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε τυπικές καταστάσεις όχι, αν όμως ο ασθενής έχει μία αξονική που ουρλιάζει κορόνα και αρνητικό τεστ, τότε το στυλιάρι μπαίνει όπου βρει τρύπα... που λέει ο λόγος ;D. 2 ρουθούνια, λαιμό και στο τσακίρ κέφ, ΒΑL.

Argirios Argiriou:
21-11-2020

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech Group κατέθεσαν την Παρασκευή στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης, για την κυκλοφορία του εμβολίου τους κατά της Covid-19. Οι δύο εταιρείες είναι οι πρώτες που καταθέτουν τέτοιο αίτημα στις ΗΠΑ.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε το αίτημα, έκανε μια σύντομη αναδρομή στις 248 ημέρες που χρειάστηκαν για να ετοιμαστεί το εμβόλιο και ευχαρίστησε ιδίως τους εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές αλλά και τους συνεργάτες των δύο εταιρειών σε όλον τον κόσμο.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά κι ακόμα με κάποια ανακούφιση, σας ανακοινώνω ότι το αίτημά μας για Κατεπείγουσα Έγκριση Χρήσης (του εμβολίου για την Covid-19) είναι τώρα στα χέρια της FDA», ανέφερε ο Μπουρλά στο μήνυμά του και συνέχισε.

«Είναι μια ιστορική ημέρα, μια ιστορική ημέρα για την επιστήμη και για όλους εμάς. Χρειάστηκαν μόλις 248 ημέρες για να φτάσουμε, από την ημέρα που ανακοινώσαμε το σχέδιό μας να συνεργαστούμε με την BioNTech, στην υποβολή του αιτήματος στην FDA. Λειτουργήσαμε με ασυνήθιστη ταχύτητα στο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υποβολή του αιτήματος στις ρυθμιστικές αρχές, επικεντρωνόμενοι πάντα στην ασφάλεια. Τόσα πολλά πράγματα συνέβαλαν στο να συμβεί αυτό: πρόοδος στην τεχνολογία, καταπληκτική συνεργασία, χιλιάδες θαρραλέοι εθελοντές στις δοκιμές σε όλον τον κόσμο και, φυσικά, οι συνεργάτες που καθοδηγούνταν από το ίδιο κίνητρο και στις δύο εταιρείες.

Σήμερα, ήμασταν σε θέση να υποβάλουμε ένα πολύ στιβαρό πακέτο δεδομένων, που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται, και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά, τα υψηλά πρότυπα της FDA.

Το υποψήφιο εμβόλιό μας έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα 95% απέναντι στην Covid-19, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί ως τώρα σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά του.

Φυσικά, το ταξίδι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Εκτός από τη σημερινή υποβολή (του αιτήματος) στην FDA, έχουμε ήδη ξεκινήσει να υποβάλουμε αιτήματα στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο και σκοπεύουμε να υποβάλουμε (αιτήματα) σε άλλες ρυθμιστικές αρχές, σε όλον τον κόσμο.

Αναμένουμε επίσης με ανυπομονησία την προσεχή συζήτηση, τον Δεκέμβριο, στη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων (VRBPAC) των ΗΠΑ.

Τέλος, θα συνεχίσουμε το έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη, για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποστολή του εμβολίου αμέσως μόλις δοθεί η έγκριση. Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις, αναμένουμε ότι θα παράγουμε παγκοσμίως έως και 50 εκατομμύρια δόσεις το 2020 και έως και 1,3 δισεκατομμύριο δόσεις μέχρι το τέλος του 2021.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συμμετείχαν εθελοντικά στην κλινική δοκιμή, τους πανεπιστημιακούς συνεργάτες μας και τους συναδέλφους και συνεργάτες μας σε όλον τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν για να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι η επιστήμη θα νικήσει».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
22/11/2020

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση