ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Κορονοϊός ( COVID-19 )

<< < (20/170) > >>

Argirios Argiriou:
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ (SARS-CoV-2) - ΠΟΣΟ ΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ;

Νέα μελέτη από το National Institutes of Health, CDC, UCLA και Princeton University / USA που δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine  δείχνει ότι ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 επιβιώνει εκτός οργανισμού τα εξής χρονικά διαστήματα στα παρακάτω υλικά:

-αερόλυμα (aerosol) έως 3 ώρες
-χαλκός έως 4 ώρες
-χαρτόνι έως 24 ώρες
-πλαστικά έως 2-3 ημέρες
-μεταλλικές (κυρίως χαλύβδινες) επιφάνειες  έως 2-3 ημέρες

Άρα ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί με τον ιό από τον αέρα ή αγγίζοντας μολυσμένα αντικείμενα εφόσον φυσικά συντρέχουν οι χρονικές προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι μόλυνση δεν σημαίνει υποχρεωτικά και νόσηση. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και (σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα για τα παθογόνα) κυρίως από το ιικό φορτίο και την γενική κατάσταση υγείας και άμυνας κάθε ατόμου.

NIH / News Release  17-03-2020

NEJM DOI: 10.1056/NEJMc2004973 (2020)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Στην Σουηδία, λόγω επιδημίας κορωνοϊού, οι Εργαζόμενοι αρκεί να τηλεφωνήσουν στον Εργοδότη τους και να πούνε ότι νιώθουν άρρωστοι και μπορούν να πάρουν (με το τηλέφωνο και μόνο), 14 ημέρες (πληρωμένες) αναρρωτική άδεια.

Medicine Man:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει  διαφοροποίηση του ΕΟΔΥ και Π.Ο.Υ; Αν ναι, το κριτήριο είναι επιστημονικό η οικονομικό; ...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Οι λόγοι είναι σίγουρα οικονομικοί. Από την άλλη αν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, το να ξέρεις τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων έχει μόνο αξία στατιστική. Αν δηλαδή ξέραμε ότι στην Ιταλία τα κρούσματα ήταν 100000 (οπότε η θνητότητα θα ήταν-πιθανότατα θα είναι- 1.5%) τι θα άλλαζε; Η θεραπεία ούτως ή άλλως είναι συμπτωματική, αν υπήρχε αιτιολογική θεραπεία θα είχε πρακτική αξία η εξέταση όλων...

--- Τέλος παράθεσης ---

Στο link που παραθέτω ο εκπροσωπος του Π.Ο.Υ, αν καταλαβαίνω καλά, αναφέρει ότι η μη ανίχνευση όσων περοσσότερων κρουσμάτων είναι δυνατόν, έχει ώς αποτέλεσμα να χάνεται όλο και περισσότερο η αλυσίδα των κρουσμάτων και να καταλήγουμε να παλεύουμε στα τυφλά και κατά τη γνώμη μου έχει δίκιο, δεν είναι απλή στατιστική.Εκτός αυτού, προφανώς δεν έχει την ίδια αξία να πω σε κάποιον με ήπια συμπτώματα να μπεί σε καραντίνα, αν είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, από το να του πω οτι μπορεί να είναι. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα κάνει το 100%, αυτός και η οικογένειά του, στο πιθανό κρουσμα που θα του πεις να περιοριστεί στο σπίτι, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εξακολουθήσει να συναναστρέφεται την οικογένεια του και δεν θα κλειστεί προσεκτικά σε ένα δωμάτιο.

Με την ευκαιρία αυτό που έγινε φέτος με το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να φτάσουμε οι νοσηλείες στις Μ.Ε.Θ των ευπαθών ομάδων να είναι σχεδον το 50% εμβολιασμένοι το έχει σχολιάσει κάποιος; Μια εξήγηση μπορεί να είναι ότι φέτος εμβολιάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία, ώστε από το μεγάλο σύνολο προέκυψε ο ίδιος αριθμός νοσηλειών με το μικρότερο των ανεμβολιαστων ή ότι εμβολιάστηκαν περισσότερο αυτοί με τα σοβαρότερα προβλήματα αλλά άλλες χρονιές τα ποσοστά ήταν 85% έναντι 15%. Ξέρει κανεις κάτι; Εχω διαβάσει ότι φέτος ο εμβολιασμος έναντι της γρίπης ήταν μαζικότερος, ήταν όμως τόσο επιτυχημένος; (στην Ελλάδα ζούμε)
Για του λόγου το αληθές παραθέτω το επίμαχο σημείο από την τελευταία ανακοίνωση των στατιστικών δεδομένων.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Τα 186 (85,7%) από τα 217 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα
υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο
του Υπουργείου Υγείας, εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 81 (43,5%)».

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην Σουηδία, λόγω επιδημίας κορωνοϊού, οι Εργαζόμενοι αρκεί να τηλεφωνήσουν στον Εργοδότη τους και να πούνε ότι νιώθουν άρρωστοι και μπορούν να πάρουν (με το τηλέφωνο και μόνο), 14 ημέρες (πληρωμένες) αναρρωτική άδεια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να δούμε τι θα γίνει αν συνεχίσουν να νιώθουν άρρωστοι και μετά τις 14 μέρες. Κάτι που προβλέπω ιδιαίτερα στην Ελλάδα.  ;)

Argirios Argiriou:
Μου κάνει εντύπωση ότι στην παρακάτω ανάλυση δεν λάβαν υπόψιν τον παράγοντα Κάπνισμα ή τον παράγοντα Παχυσαρκία. Επίσης ότι δεν έχουν στοιχεία για την επιπλεγμένη covid νόσηση

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - 99.2% συννοσηρότητα

Η θνητότητα στο 8% των νοσούντων στην Ιταλία συγκλονίζει. Έρευνα (εχθές) του Instituto Superiore Di Sanita (Ρώμη), η οποία βασίζεται στο ιατρικό ιστορικό του 18% των περιστατικών που έχουν καταλήξει αναδεικνύει τα εξής:

Μέση ηλικία θανάτου: 79.5 έτη

99.2% των θυμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία υπέφεραν με συννοσηρότητα ενός έως τριών υποκείμενων χρόνιων νοσημάτων ως εξής:

48.5% τρια υποκείμενα νοσήματα
25.6% δύο υποκείμενα νοσήματα
25.1% ένα υποκείμενο νόσημα
0.8% κάνενα υποκείμενο νόσημα

Αυτή η συννοσηρότητα στο σύνολο των θανάτων περιλάμβανε:

76.1% υπέρταση
35.5% σακχαρώδης διαβήτης
33% ισχαιμική καρδιοπάθεια
24.5% κολπική μαρμαρυγή
20.3% καρκίνος εντός τελευταίας 5ετιας
18% χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
13.2% χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
9.6% αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
6.8% άνοια
3.1% χρόνια ηπατοπάθεια

Όλοι οι θάνατοι σε ηλικία κάτω των 40 ήταν άνδρες με άλλο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, από τις 17/3 έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι κάτω των 50 ετών.

Αναλυτικά: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση