Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι;
Στην περιοχή μου υπάρχουν σε Π.Ι. μόνιμοι Ειδικοί Γενικής Ιατρικής(3 τον αριθμό). Όταν τους πηγαίνουν γονείς τα παιδιά τους για τον τακτικό τους εμβολιασμό, αρνούνται να το πράξουν και τους στέλνουν στους παιδίατρους. Και επειδή το Κέντρο Υγείας της περιοχής μου δεν διαθέτει παιδίατρο, οι γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν ιδιώτη. Είναι νόμιμη αυτή η "άρνηση";
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντησή σας.
Να ρωτήσω μερικές λεπτομέρειες;
Με ποια αιτιολογία αρνούνται; Λέγοντας ότι δεν είναι παιδίατροι;
Δεν κάνουν μόνο εμβολιασμούς ή δεν εξετάζουν παιδιατρικά περιστατικά γενικότερα τόσο στο πρωινό ωράριο όσο και κατά τις εφημερίες στο ΚΥ; Αν λένε ότι δεν είναι παιδίατροι τότε δεν πρέπει να εξετάζουν καθόλου παιδιά.
Καλημέρα σε όλες και όλους.
Στο ερώτημά σου Αργύρη θα απαντήσω με αυτά που γίνονται στην περιοχή μου. Το τονίζω αυτό διότι δεν είναι προσωπική μου άποψη ούτε αντικατοπτρίζει την γενικότερη εικόνα της Γενικής Ιατρικής, στον ελλαδικό χώρο. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...!!!
- Οι 4 Γενικοί Ιατροί της περιοχής μου είναι διορισμένοι ως εξής: 3 σε Π.Ι. και ένας σε Κ.Υ.
- Κανένας τους δεν εξετάζει άτομο κάτω των 16 ετών, ούτε καν για εποχικές λοιμώξεις αναπνευστικού. Οπότε, όπως είναι κατανοητό, ούτε εμβολιασμούς πραγματοποιούν. Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει διορισμένος παιδίατρος στο Κ.Υ.(απάντηση για τον @Διακομιστή)
- Κανένας τους δεν κάνει συρραφή θλαστικού τραύματος. Το πράττουν οι αγροτικοί και μάλιστα κατόπιν "εσωτερικής" απόφασης. Όταν διορίζεται αγροτικός ιατρός που δηλώνει ότι επιθυμεί να ακολουθήσει χειρουργική ειδικότητα, τότε αναλαμβάνει και "επίσημα" όλα τα θλαστικά.
- Παρότι υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα και βοηθός ακτινολόγου, διορισμένος, στο Κ.Υ., τα περιστατικά που χρήζουν ακτινολογικής εξέτασης "παραπέμπονται" κατόπιν τηλεφωνικής "συνεννοήσεως" στο ιδιωτικό ακτινολογικό της περιοχής, το οποίο μάλιστα δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Η δικαιολογία είναι η εξής: "εμείς δεν είμαστε ακτινολόγοι και δεν μπορούμε να δούμε ακτινογραφίες, οπότε και να σας βγάλουμε ακτινογραφία είναι άχρηστη γιατί δεν έχει γνωμάτευση ακτινολόγου"!!!
- Για εγκύους μην ρωτάτε διότι εκεί, συγχωρέστε το ύφος μου, θα πέσει πολύ γέλιο!!!
- Να πούμε και σε περίπτωση που χρειάζεται διασωλήνωση; Μάλλον ανέκδοτα αρχίσαμε να λέμε πρωί-πρωί!!! Παρόλο που το Κ.Υ. είναι πλήρως εξοπλισμένο με το ανάλογο υλικό, δυστυχώς... ο ασθενής απεβίωσε!!!
Αυτά τα ολίγα για πρωινό ξύπνημα και μάρτυς μου ο Θεός εάν ψεύδομαι...!!!