Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Άϋλες συνταγές.

<< < (7/11) > >>

Argirios Argiriou:
Μήνυμα στο e-ΔΑΠΥ σχετικά με τα αναλώσιμα που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ π.χ. Ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες κτλ.





Οδηγίες σχετικά με την έκδοση και εκτέλεση άυλων γνωματεύσεων Ε.Κ.Π.Υ. για "αναλώσιμα διαβήτη" δηλ. ταινίες μέτρησης σακχάρου κ.λπ.
Για την έκδοση άυλων γνωματεύσεων για τα αναλώσιμα διαβήτη δεν χρειάζεται ο ασθενής να εγγραφεί στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ή σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα.
Για τις γνωματεύσεις παροχών Ε.Κ.Π.Υ., δεν απαιτείται η έκδοση και η εκτύπωση τους σε έντυπη μορφή, καθώς και η θεώρηση από ελεγκτή ιατρό.
Ο θεράπων ιατρός, αφού εκδόσει την ηλεκτρονική γνωμάτευση, ενημερώνει τον δικαιούχο για τον κωδικό της γνωμάτευσης (barcode) με κάθε δυνατό τρόπο, όπως τηλεφωνικά, μέσω τηλεμοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οι δικαιούχοι μπορούν να βλέπουν τους κωδικούς (barcode π.χ. 0220200ΧΧΧΧΧΧΧΧ) των γνωματεύσεων και στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας τους (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦάκελος Ασφάλισης Υγείας)
Με την έκδοση της γνωμάτευσης από τον ιατρό, η γνωμάτευση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στα συμβεβλημένα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μέσω του αναγραφόμενου κωδικού γνωμάτευσης (barcode π.χ. 0220200ΧΧΧΧΧΧΧΧ), για υποχρεωτική εκτέλεση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος εκτέλεσης και υποβολής δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (e-dapy).
Μέχρι τις 30.6.2020 οι θεράποντες ιατροί δύνανται να εκδίδουν γνωματεύσεις με την ως άνω διαδικασία, οι οποίες εκτελούνται έως την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή ορίζεται επί της εκδοθείσας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.
Οι δικαιούχοι περίθαλψης, οι συγγενείς α' και β' βαθμού αυτών ή τρίτα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα προσέρχονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοποίησης, δηλαδή αριθμό ταυτότητας και ΑΦΜ, στα συμβεβλημένα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχους της επιλογής τους με τον κωδικό (barcode) της γνωμάτευσης.
Τα στοιχεία ταυτοποίησης του παραλήπτη, αριθμός ταυτότητας και ΑΦΜ, πρέπει να αναγράφονται στο φύλλο εκτέλεσης γνωμάτευσης ή στο έντυπο παραλαβής κατά την παραλαβή των συνταγογραφημένων ειδών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω από συνάδελφο στο facebook στις 02/04/2020:

Θα είναι άυλη αλλά θα εκτυπώνετε που και που για να "ξεμπουκώνει" ο printer. (εκτός από συνταγές ναρκωτικών, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο)

Argirios Argiriou:
Από συνάδελφο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ στις 03/04/2020:

Στο edapy απο σημερα οταν γραφουμε τις επισκεψεις υπαρχει και η επιλογη "χωρις φυσικη παρουσια". προφανως το εκαναν για να το κλικαρουμε σε περιπτωση που γραψουμε άυλη συνταγη χωρις να ερθει στο ιατρειο ο ασθενης και να υπογραψει. οταν το κλικαρετε θα πρεπει διπλα στο νεο επισης πεδιο που δημιουργηθηκε, να γραψετε τον αριθμο της συνταγης.
προσοχη αναμενουμε οδηγιες απο τον εοπυυ οποτε θα σας προτεινα προς το παρον να μην κλικαρετε το κουτακι "χωρις φυσικη παρουσια"

md:
Αντε να δουμε ποσο ακομα θα αναμενουμε....στο μεταξυ δεν εξηγουν και στον κοσμακη επαρκως τη διαδικασια...πετανε ενα αυλη συνταγογραφηση...mail...κινητο....με αποτελεσμα αλλοι ασθενεις μου να με παιρνουν τηλ.για να μου δωσουν το κινητο τους,αλλοι για να μου δωσουν το mail τους......μπαχαλο

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντε να δουμε ποσο ακομα θα αναμενουμε....στο μεταξυ δεν εξηγουν και στον κοσμακη επαρκως τη διαδικασια...πετανε ενα αυλη συνταγογραφηση...mail...κινητο....με αποτελεσμα αλλοι ασθενεις μου να με παιρνουν τηλ.για να μου δωσουν το κινητο τους,αλλοι για να μου δωσουν το mail τους......μπαχαλο

--- Τέλος παράθεσης ---

Κάτι πρακτικό (γιατί θα σας ζαλίσουν οι ασθενείς σύντομα σχετικά με την άυλη συνταγογράφηση):

Την σελίδα που ανοίγει μέσω του παρακάτω link την έχω μονίμως ανοιγμένη στον υπολογιστή μου. Όταν κάποιος με ρωτά τι πρέπει να κάνει για να παίρνει τις συνταγές του άυλα, την κάνω copy paste και του την στέλνω μέσω email (προτιμότερο) ή messenger.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση