ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Ειδικότητα GP στο Ηνωμένο Βασίλειο
dr_mdmp:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς δεν έχω καθόλου πληροφορίες σχετικά με είσοδο και εκπαίδευση στην ειδικότητα στην Ιρλανδία, έκανα την ειδικότητα στην Ελλάδα. Ένας γιατρός εκπαιδευμένος εκεί πάντα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για θέσεις long term.
Επέλεξα locum θέσεις γιατί πηγαινοέρχομαι από Ελλάδα, οπότε ήταν μονόδρομος. Αν έμενα εκεί, θα έβρισκα εύκολα και θέσεις salaried. Το locum πληρώνει σαφώς πιο καλά και το επιλέγουν πολλοί νέοι GPs, αλλά συνήθως προϋποθέτει να μετακινείσαι αρκετά.
Πολλοί που κοιτούσαν τη Βρετανία, μαζί κι εγώ, επέλεξαν τελικά την Ιρλανδία. Κάποιοι είχαν κάνει και registration. Δεν έχω καθόλου δεδομένα για τη ζωή του ειδικευομένου, οπότε δεν θέλω να σε επηρεάσω, απλά πριν κάνεις κάτι, μάθε αν θες περισσότερα και για την εναλλακτική που σου λέω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ για την απαντηση σας.Το εψαξα λιγο παραπάνω και είδα οτι δινει περιπου 200! θέσεις μόνον απο την στιγμή που Αγγλία μονο στο round 1 εχει 3500!Ο ανταγωνισμός είναι επίσης υψηλός 2:1 και αντί για 3 τα χρόνια ειδίκευσης γίνονται 4.Απ'την αλλη δεν υπαρχει το brexit στην μέση.Πάντως απο μια γρηγορη ερευνα ειδα οτι Ιρλανδία αναφερουν ίδια προβλήματα γραφειοκρατείας/φόρτου εργασιας oι GP με υψηλά ποσοστά Burnout...
Το locum μπορει να γινει για Long term αν ζεις μόνιμα σε μια μεγάλη πόλη(π.χ Λονδίνο),αρα και πληθώρα surgeries;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞέρεις τι θα έκανα, τώρα που το σκέφτομαι; θα κανόνιζα ένα διβδόμαδο Vasco da Gama, η εμπειρία είναι ανεκτίμητη κι αν καταφέρεις να σε φιλοξενήσουν, θα τους δεις καλύτερα και σαν ανθρώπους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το έψαξα αλλα δυστυχώς προυποθετει να είσαι ήδη GP trainee που εγω δεν ειμαι.
Να ρωτησω κατι ασχετο,η Γ.Ιστην Ελλάδα εχει πέμπτο έτος αποκλειστικα σε Κ.Υ.Εαν υποθεσουμε οτι το αγροτικο γινεται σε Κ.Υ αναγνωριζεται αυτος ο χρονος ή χρηζει επανάληψης;
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο locum μπορει να γινει για Long term αν ζεις μόνιμα σε μια μεγάλη πόλη(π.χ Λονδίνο),αρα και πληθώρα surgeries
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω για Λονδίνο, αλλά για Δουβλίνο θα βρεις θέσεις long term locum, όπως και στην επαρχία, συνήθως θα είναι για άδεια μητρότητας, δηλαδή για λίγους μήνες. Άλλες φορές ξεκινάς long term locum, με προοπτική αν τα βρείτε να εξελιχθεί σε salaried.
Αυτή τη στιγμή, κάποιος που έχει κάνει ειδικότητα ή δουλέψει 2 χρόνια σαν GP σε μία από τις χώρες της Κοινοπολιτείας, μπορεί να δουλέψει και σε άλλη, χωρίς να χρειάζεται να αναγνωρίσει την ειδικότητα. Φαντάζομαι πως και μετά το Brexit θα συνεχίσει να ισχύει αυτό.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ρωτησω κατι ασχετο,η Γ.Ιστην Ελλάδα εχει πέμπτο έτος αποκλειστικα σε Κ.Υ.Εαν υποθεσουμε οτι το αγροτικο γινεται σε Κ.Υ αναγνωριζεται αυτος ο χρονος ή χρηζει επανάληψης;
--- Τέλος παράθεσης ---
Από το νοσοκομειακό μέρος του αγροτικού κάποτε γλιτώναμε αντίστοιχο χρόνο παθολογίας/χειρουργικής στην ειδικότητα, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Δεν θυμάμαι αν γλιτώναμε και μήνες από το κέντρο υγείας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση