ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα
Σχετικά με την αγορά στρώματος κατά των κατακλίσεων.
(1/1)
Argirios Argiriou:
Σήμερα είχα έναν κατάκοιτο Ασθενή που έκρινα ότι χρειαζόταν στρώμα που φουσκώνει και ξεφουσκώνει αυτόματα σε διαφορετικά του σημεία κάθε φορά ώστε να προστατεύει τον Ασθενή από κατακλίσεις.
Τα περισσότερα από τα στρώματα αυτά κοστίζουν σήμερα μεταξύ 150 και 200 Ευρώ.
Ρώτησα λοιπόν σήμερα σε ένα κατάστημα Ιατρικών προιόντων αν τα διάφορα ασφαλιστικά Ταμεία δικαιολογούν κάποιο ποσό για την αγορά τέτοιων στρωμάτων και έμαθα τα ακόλουθα:
Ο ΟΓΑ δικαιολογεί ποσά μέχρι και 176 ευρώ και ο Ασθενής δεν πληρώνει καθόλου συμμετοχή.
Το ΙΚΑ δικαιολογεί ποσά μέχρι και 178 ευρώ και η συμμετοχή του Ασθενούς είναι 10%.
Το Δημόσιο δικαιολογεί ποσά μέχρι και 120 ευρώ και η συμμετοχή του Ασθενούς είναι 25%.
Το ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) δεν έχει πλαφόν τιμή και η συμμετοχή του Ασθενούς είναι 25%.
Argirios Argiriou:
Ρώτησα σε μαγαζί Ιατρικών Αναλωσίμων στις 27/04/2018 τι κοστίζει ένα στρώμα κατάκλισης μαζί με τον μηχανισμό του. Μου είπαν ότι η Λιανική Τιμή από τον ΕΟΠΥΥ είναι 120 € αλλά αν γράψω εγώ γνωμάτευση ο ασθενής θα πληρώσει ένα 25% συμμετοχή, με άλλα λόγια θα πληρώσει 30 €.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΡώτησα σε μαγαζί Ιατρικών Αναλωσίμων στις 27/04/2018 τι κοστίζει ένα στρώμα κατάκλισης μαζί με τον μηχανισμό του. Μου είπαν ότι η Λιανική Τιμή από τον ΕΟΠΥΥ είναι 120 € αλλά αν γράψω εγώ γνωμάτευση ο ασθενής θα πληρώσει ένα 25% συμμετοχή, με άλλα λόγια θα πληρώσει 30 €.
--- Τέλος παράθεσης ---
H λιανική τιμή του ΕΟΠΥΥ είναι όντως 120,6 (68,60+52 αντλία+στρώμα). Πάντως στην ελεύθερη αγορά (τουλάχιστον στη Λάρισα) το βρίσκεις ~90 ευρώ.... (οι συμβεβλημένοι έχουν περιθώριο για το πιθανό ClawBack). Πιό καλές τιμές Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση