Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςLeroy Merlin:
Υδρορροές και δεξαμενές: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΜίλησα με χημικό που ασχολείται με το θέμα. Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς ότι μια πλαστική δεξαμενή θα μεταφέρει επικίνδυνα νανοσωματίδια στο νερό. Τα πλαστικά αυτά είναι φτιαγμένα για συντήρηση νερού. Μάλιστα προτείνει να αγοράσουμε την μεγαλύτερη δυνατή δεξαμενή π.χ. 1.5 τόνου και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα αρκέσει για το πότισμα ενός κήπου. Για να καθαρίσουμε την δεξαμενή (αν χρειαστεί μετά από οπτικό έλεγχο) ρίχνουμε ένα ποτήρι χλωρίνης σε περίπου 10 λίτρα νερό και με μια βούρτσα το αλοίφουμε στα τοιχώματα, το αφήνουμε για περίπου ένα βράδυ ή ένα 24ωρου και την επόμενη το ξεβγάζουμε με νερό.
Ο ίδιος έχει τέτοια δεξαμενή στην Θάσο σε περίπτωση που έχει διακοπή νερού και έχει ένα σύστημα που την συνδέει με το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού εάν χρειαστεί.
Καλύτερα να αγοράσει κανείς μαύρου χρώματος γιατί δεν μεγαλώνουν εύκολα μικροοργανισμοί.
Εδώ στην Καβάλα μπορώ να βρω, και σε αρκετά καλές τιμές, τέτοια δεξαμενή από τον Ανδρεαδάκη (κοντά στον Πυθαγόρα).
Όσο για τα λούκια αντέχουν καλύτερα τα αλουμινένια / λαμαρινένια από τα πλαστικά. Δεν θεωρεί ότι το νερό της βροχής θα προλαβαίνει να παίρνει τόσο πολύ αλουμίνιο από αυτά τα λούκια γιατί περνά γρήγορα.
Αλουμινένια λούκια μπορεί κανείς να πάρει από τον Παρχαρίδη από Ελευθερούπολη στον δρόμο προς Νικήσιανη.
Δεν θεωρεί πάντως ότι μια γεώτρηση που έχει μείνει ανεκμετάλευτη για 5 χρόνια δεν θα μπορεί να βγάζει νερό και μετά από αυτό το διάστημα (τον ρώτησα και αυτό γιατί τυχαίνει να έχω μια παλιά γεώτρηση στον κήπο μου).
Στις 24/01/2025 φίλος μου που έχει βαρέλι που μαζεύει βρόχινο νερό, μου πρότεινε να πάρω μια δεξαμενή 5 τόνων και ότι ακόμη και αυτή δεν θα φτάσει και πολύ για να ποτίσεις ένα κήπο π.χ. των 80 τετραγωνικών. Πάντως αν πάρω τέτοια δεξαμενή πρέπει να είναι χρώματος μαύρου, και όχι άσπρου γιατί στην χρώματος άσπρου μπαίνει ο ήλιος και αναπτύσσονται έτσι εύκολα μικροοργανισμοί. Η μαύρη δεν ζεσταίνεται το καλοκαίρι πολύ περισσότερο από την άσπρη. Στην ανατολική μεριά του νομού Καβάλας κοντά σε ένα βενζινάδικο κάτω από την Πετροπηγή υπάρχει κάποιος που λέγεται Σαμακοβλής και που έχει τέτοιες μεγάλες δεξαμενές.