Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ - Επανεμφάνιση

<< < (5/5)

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣωστές οι παρατηρήσεις σου Διαμαντή. Για αυτό συμβουλεύω εδώ και χρόνια τους συναδέλφους μου Γενικούς Ιατρούς, να ακολουθούν ένα απλό κανόνα:

Φάρμακα που το κυτίο τους έχει λιανική τιμή άνω των 50 ευρώ λέω στον ασθενή ότι πρέπει να πάνε να τους συνταγογραφήσει "ειδικός" γιατί εγώ ως Γενικός Ιατρός μπορεί να βρω τον μπελά μου. (άντε να το κάνω για ένα μήνα αλλά σε καμιά περίπτωση σε μόνιμη βάση).

( Από τον κανόνα αυτόν εξαιρώ τις ινσουλίνες).

--- Τέλος παράθεσης ---
Στα ιδιωτικά ιατρεία ο γιατρός είναι και το αφεντικό Αργύρη.
 Επίσης μια άλλη παρατήρηση κανείς δεν είναι υπεράνω οποιουδήποτε ελέγχου. Δεκτή και αποδεκτή η στατιστική αλλά όχι
με μαζικά κριτήρια, κάθε ιατρείο έχει και τις ιδαιτερότητες του, τη δυνατότητα πρόσβασης ή μη των ασθενών σε γιατρούς
άλλης ειδικότητας,, πόσα φαρμακεία λειτουργούν στη περιοχή, να εξετάζεται το % των δίμηνων συνταγών,τις εξετάσεις
που γράφονται σε επείγοντα σε ΤΕΠ. Και πολλά άλλα.
Τότε ας βγαίνει και η κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Έχεις δίκιο στο ότι αυτή  η"στατιστική" είναι σε λάθος βάση. ΔΕΝ βγαίνει από τις δκές σου επιλογές ως ιατρός, αλλά από τις ενέργειες σου με βάση του "ρίχνουμε στον ιατρό ιδίως της ΠΦΥ ΟΛΕΣ τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας'. Και μπορεί στον ιδιώτη να μην έχει τόσο πολύ αυτόν τον φόρτο, αλλά στον του ΕΣΥ, αναλαμβάνει πλήθος από αυτές τις ανεπάρκειες. Μέχρι λοιπόν να φτιάξουνε- εάν τα φτιάξουν ποτέ- θα μπορούσε πχ ΟΛΑ αυτά που ΔΕΝ είναι δικές σου επιλογές, (αγωγή-εξετάσεις άλλου ιατρού,σύστημα τιμολόγησης  & διακίνησης φαρμάκου, ποσοστά συμμετοχής, πρωτότυπα γενόσημα,επανεκδόσεις "επιταγών" κτλ κτλ, ), να χρεώνονται εκεί πού πρέπει. Ναι μεν να καλύπτεις αυτές τις ανεπάρκειες, αλλα οχι μετά να σου βάζουν και πρόστιμο. ΔΕΝ γίνεται να σε έχουν σε συνθήκη ΜΠΡΟΣΤΆ ΓΚΡΕΜΟΣ (εάν εξυπηρετήσεις τον πολίτη όπως θέλουν πολιτικά) ΚΑΙ ΠΊΣΩ ΡΈΜΑ (εάν εφαρμόσεις τους περιορισμους και λάβεις σοβαρά υπόψιν αυτά τα οικονομικά στατιστικά και δεν θα έχει ο πολίτης τελικά αυτό που θέλουν πολιτικά).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση