Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΙΑΤΡΟΥ - Επανεμφάνιση
Πατρωνάκης Μάνος:
doc to Doc.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα και σε εσάς είναι όλα "στο κόκκινο" ή μόνο εγώ έχω ξεφύγει; Ξέρετε αν μας το ανακοινώνουν για πιθανά πρόστιμα; Σαν Γενικός Ιατρός του ΕΣΥ δεν μπορώ να αρνηθώ συνταγογραφήσεις και πολλές φορές φτάνουν και συνταγές από τα επείγοντα των νοσοκομείων, σε απλή συνταγή για να γραφτούν ηλεκτρονικά. Μπορούμε να αρνηθούμε την εξυπηρέτηση των πολιτών;
--- Τέλος παράθεσης ---
Στους περισσότερους κατι θα είναι στο κόκκινο... Σε μένα πχ το πλήθος συνταγών, εμβαλαγίων και δικαιούχων. Το θέμα είναι να μη "βγάζουν μάτι".
Δεν πιστεύω ότι το ανακοινώνουν για πρόστιμο. Μια απλή προειδοποίηση ότι "σε βλέπω". Και φυσικά ξέρουν ότι κάποιες ειδικότητες και θέσεις (ΚΥ) σίγουρα θα ξεφεύγουν από τους μέσους όρους (στο κάτω κάτω αυτή είναι και η έννοια του μέσου όρου, κάποιος πιο πάνω, κάποιος πιο κάτω...). Αν συνταγογραφείτε βάσει ...σωστής ιατρικής πρακτικής χωρίς υπερβολές (και πολλές χάρες στους ασφαλισμένους - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος) δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξετε κάτι.
ZArk:
Μάλλον έχω κοκκινίσει αρκετά από ότι καταλαβαίνω. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων υπάρχει ΕΝΑ ΜΟΝΟ φαρμακείο στα δυο χωριά που εξυπηρετεί το ιατρείο μου και αν κρίνω από το μέσο όρο συνταγών και ασθενών, πρέπει να θεωρώ ότι έχω αρκετό κόσμο!!!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜάλλον έχω κοκκινίσει αρκετά από ότι καταλαβαίνω. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων υπάρχει ΕΝΑ ΜΟΝΟ φαρμακείο στα δυο χωριά που εξυπηρετεί το ιατρείο μου και αν κρίνω από το μέσο όρο συνταγών και ασθενών, πρέπει να θεωρώ ότι έχω αρκετό κόσμο!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Το κυριότερο στοιχείο στην ανάλυση είναι το "ποσοστό απόκλισης από το πλαφόν". Γι' αυτό μπορούν να ζητηθούν εξηγήσεις και να επιβληθούν πρόστιμα. Και όπως βλέπω είσαι πολύ καλός σ' αυτό.
Τα περισσότερα κοκκινισμένα ποσοστά δεξιά (και αναφέρομαι σε όλους) είναι "τερτίπια" της στατιστικής και μόνο σκοπό έχουν τον εντυπωσιασμό και καμιά άλλη σημασία.
Π.χ. αν ο μέσος όρος ασθενών της ειδικότητας είναι 500 κι εσύ έχεις 1000, τότε έχεις 100% παραπάνω από το μέσο όρο γιατί απλά έχεις παραπάνω ασθενείς/πελάτες/λήπτες. Και τι μ' αυτό;
Πατρωνάκης Μάνος:
Δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον να εκτίθεμαι δημόσια ή να απολογούμαι φυσικά από τη στιγμή που σύνομα κάνω τυπικά
τη δουλειά μου η οποία εν πρώτοις είναι και η συνταγογράφηση της χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών.
Η αρχική αγωγή ασθενών που καταχωρώ εγώ ο ίδιος σε πρωτόκολλο ή όχι δεν διακρίνεται για το υψηλό της κόστος.
Ο πληθυσμός ευθύνης του δικού μου τουλάχιστον ιατρείου είναι 3700 plus. Eπί μνημονίου είχα κληθεί να απολογηθώ για το
αυτονόητο, ότι δηλαδή όλη η περιοχή η δική μου εξυπηρετείται από ένα και μόνο φαρμακείο, ακόμα και σήμερα.
Αλλά έχω μερικές απορίες,
α) Οι δίμηνες συνταγές, εγώ συνταγογραφώ αρκετές από δαύτες σε περίπτωση που ξεχνάνε συνταγές ή τις αφήνουν
ανεκτέλεστες κτλ, κατά πόσο επιβαρύνουν το πλαφόν. Εχω υποβάλλει παλαιότερα εγγράφως ερώτημα στον ΕΟΠΥΥ
και μου απάντησαν στέλνοντας μου τη τελευταία εγκύκλιο με τους κανόνες συνταγογράφησης. Ούτε δηλαδή που
μπαίνουν στο κόπο να το εξετάσουν, στο τηλέφωνο δε κάτι αοριστολογίες, να γράφετε γενόσημα φτηνά σκευάσματα κτλ.
β) Οσο αφορά τον έλεγχο σε προηγούμενο διάστημα 60 ημερών οφείλουν να γνωρίζουν ότι γιατρός δεν μπορεί να στέλνει πίσω
στο σπίτι του έναν υπερήλικα ο οποίος ήδη δύσκολα έρχεται στο ιατρείο για να ξαναέρθει μετά από μερικές μέρες.
γ) Στα επείγοντα περιστατικά σε ΤΕΠ νοσοκομείου δεν έχεις το χρονικό περιθώριο να αιτιολογείς τη κάθε εξέταση ούτε και να
απολογείσαι για το κόστος αν είναι υψηλό κτλ.
Τελειώνω, αντιλαμβάνομαι την επί του προκειμένου ανάλυση συνταγογράφησης ιατρού ως bullying εξ ου και το κόκκινο επί
των αποκλίσεων, κατάλοιπο της εποχής που έβγαζαν τους απατεώνες στα κεντρικά ξενοδοχεία σε βραδυνό ωράριο ειδήσεων.
Η πλειοψηφεία, άνω του 98% εκ των 3176 (ή 40059) εξ ημών κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει και όσο μπορεί.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση