Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Άδεια λειτουργίας ΙΑτρείου -πρόσβαση για ΑΜΕΑ

(1/2) > >>

giorgosbr:
Καλημέρα σας,

Σχετικά με την άδεια λειτουργίας νέου ιατρείου μου είπαν στον Ιατρικό Σύλλογο πως απο το 2020 και τελική ημερομηνία ως το 2021 πρέπει τα Ιατρεία να έχουν πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, εκτός κι αν έχει χρήση ως κατοικία σε οικοδομική άδεια, τότε εξαιρείται απο προσβασιμότητα. Αλλά αν χρειαστεί να γίνει πολυιατρείο εμπιπτει σε άλλους κανονισμούς και θέλει προσβασιμότητα ΑΜΕΑ.

Γνωρίζετε κάτι περισσότερο; Δηλ αν έχει αδεια κατοικιας , δεν ειναι πρόβλημα η μη προσβασιμότητα απο ΑΜΕΑ. (ρωτάω γιατι βρηκα χωρο με ασανσερ, μικρο όμως που δεν χωράει αμαξίδιο).

Δ. Κουναλάκης:
καλημέρα, δεν είχα τέτοια ενημέρωση, και εγώ ετοιμάζομαι να ζητήσω άδεια για πολυιατρείο. Βέβαια πληρώ από δική μου πρόθεση προδιαγραφές για ΑΜΕΑ

giorgosbr:
Ενας χώρος που έχω βρει έχει ασανσερ , αλλά δεν είναι ευρύχωρο και δεν πληρη τις προδιαγραφές.
Για τωρα καλύπτει τις ανάγκες και είναι μεγάλος χώρος. Αλλα φοβάμαι αν θελήσω πολυΙατρείο δεν θα μπορώ να το αλλάξω μετά

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Μίλα με τον μηχανικό. Εμένα το έψαξε και βρήκε πως η εξαίρεση με βάση την άδεια χρήσης κατοικίας αφορά στην οικοδομή κι όχι στον χώρο του ιατρείου. Δηλαδή, παρόλο που ο χώρος του ιατρείου έχει χρήση πολεοδομική ως επαγγελματικός χώρος, η πλειονότητα της πολυκατοικίας είναι χρήση κατοικίας, άρα εξαιρείται της υποχρέωσης.

giorgosbr:
Σ'ευχαριστώ.
Δηλ αν έχει αδεια οικοδομική για οικιακή χρήση, μπορώ εγω να το κάνω επαγγελματική έδρα/ιατρειο με εξέρεση τις προδιαγραφες ΑΜΕΑ;

Θα βρω ενα μηχανικο να ρωτήσω..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση