Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Υποχρεώσεις αγροτικών ιατρών κατά την τρίμηνη εκπαίδευση
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Το "ψαρέψαμε" από το Greekmeds.gr :Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Οι οδηγίες ενός Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας προς τους αγροτικούς ιατρούς κατά την τρίμηνη εκπαίδευση
1.η παραμονή σου στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ως έτσι πρέπει να εκκληφθεί. :)
2.Σε όλο το διάστημα του πρωινού ωραρίου θα παραμένεις στη κλινική όπου έχεις τοποθετηθεί (προφανώς για να έχεις το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό όφελος :) :) )
Ενώ στα εξωτερικά ιατρεία δεν θα αποκτήσεις εκπαιδευτικό όφελος :) :) :)
3.Αν κατά τη διάρκεια της πρωινής εργασίας προκύψει επείγουσα μεταφορά ασθενή προς κεντρικότερο νοσοκομείο, ασθενή που νοσηλεύεται στην κλινική που ανήκεις και που χρειάζεται συνοδεία γιατρού, θα αναλαμβάνεις τη μεταφορά! :) :) :) :) :)
Και έτσι θα αποκτήσεις το μέγιστο εκπαιδευτικό όφελος :D :D :D :D :D :D :D
Όπως λέμε Pizza Boy.
Απολαύστε τον στο επισυναπτόμενο.
Δ. Κουναλάκης:
Αυτό το έγγραφο γιατί δεν το στέλνει κανένα συνδικαλιστικό ή επιστημονικό όργανο στο ΚεΣΥ με ερώτημα ποια τα εκπαιδευτικά αντικείμενα των αγροτικών ιατρών κατά το τρίμηνο και εάν συνάδει αυτό το έγγραφο με όσα λέει ο νόμος.
Γιατί αν δεν συνάδει τότε προβλέπεται προσφυγή στον ιατρικό σύλλογο για πειθαρχική ποινή για ανάρμοστη συμπεριφορά σε συνάδελφο και αναφορά στο υπουργείο για κατάχρηση εξουσίας.
timex:
Ω Ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις...
nomarxis:
Καλώς σας βρήκα συνάδελφοι στο φόρουμ.Το θέμα και το έγγραφο τα ανέβασα έγω στο greekmeds.Το θέμα με το συγκεκριμένο νοσοκομείο με απασχολεί λογω του οτι "εκπαιδεύονται" εκεί κάποια κοντινά μου άτομα.Τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως έκει.Επιμελητές,ειδικευόμενοι ακόμα και το νοσηλευτικό προσωπικό στην κυριολεξία "κυνηγάνε¨ τους τριμηνίτες για να κάνουν τη λάντζα ,και μόνο λάντζα, των κλινικών!Αυτο εξάλλου ανα φέρεται (εμμέσως πλην σαφώς) και στο "έγγραφο",στο σημείο 2!Τους απαγορέυουν να πάνε στα ΤΕΠ και στη συνταγογράφηση!Για τις διακομιδές ψαχνουν τους τριμινήτες (το λεέι κι αυτό στο "έγγραφο"),είτε εφημερεύνουν είτε όχι (ο νόμος λέει:"ιατροί συνοδοί περιστατικών βρίσκονται σε ΕΝΕΡΓΗ εφημερία" ΦΕΚ Β΄681/13-4-09,σελ 8592).Επείδη λοιπόν το΄χουν παρακάνει,θα΄θελα να με ενημέρωσει όποιος έχει γνώση τω νομικών,ποιές ενέργειες πρέπει να γίνουν,ώστε να πάψει πια αυτή η εκμετάλλευση των τριμινητών απο το Σπαρτιάτικο γκέτο!Σας αναφέρω οτι δεν υπάρχει κάποιο συνδικαλιστικό όργανο εκεί που να εκποσωπεί τους αγροτικούς ιατρούς!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι επί των νομικών, ίσως κάποιοι πιο έμπειροι συνάδελφοι βοηθήσουν.
Γενικά τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα για αρκετούς λόγους:
- Τριμηνίτες συνήθως ψαρωμένοι άρα ευάλωτοι σε πιέσεις ή/και εκβιασμούς.
- Τριμηνίτες ίσον 3 μήνες, άρα οι περισσότεροι στο πνεύμα: «Έλα μωρέ εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα; Ας λουφάξω και οι 3 μήνες θα περάσουν γρήγορα.»
Όσοι αντιδράσουν «κινδυνεύουν» Αποκλεισμός ακόμη κι από την ελάχιστη εκπαίδευση, αποκλεισμός από τις εφημερίες (αν και οι τριμηνίτες είναι ιδανικοί για «ειδικές» αποστολές π.χ. εφημερίες Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα κλπ).
Μια απλή αντίδραση στις διακομιδές θα ήταν:
- «Δεν πάω»
- «Γιατί δεν πας παιδί μου τη διακομιδή;»
- «Γιατί δεν ξέρω κύριε επιμελητά/διευθυντά. Γιατί γράφοντας εξιτήρια και παίρνοντας αίματα δεν έχω εκπαιδευτεί».
Και μια απορία:
Οι διακομιδές σε ποια νοσοκομεία κατευθύνονται;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση