Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Υποχρεώσεις αγροτικών ιατρών κατά την τρίμηνη εκπαίδευση
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζω με τους τρίμηνης εκπαίδευσης αγροτικούς(σύμφωνα με τον νόμο ειδικευόμενοι) του νοσοκομείου μου.Εχω οριστεί υπεύθυνος για αυτούς κατά την διάρκεια εκπαίδευσής τους στο νοσοκομείο.Εθεσα το ερώτημα στο γραφείο προσωπικού αν δικαιούνται ρεπό μετά την εφημερία.αλλά ΓΡΑΠΤΗ απάντηση δεν πήρα ,μόνο την ερμηνία του αντίστοιχου διευθυντή.Περιμένοντας την διευκρίνηση του υπουργείου.......
Αλλά μάλλον θα έχει περάσει το τρίμηνο.....
Οπότε για την επόμενη σειρά και βλέπουμε...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνα με το νόμο έχουν πάψει οι "τριμηνίτες" να θεωρούνται ειδικευόμενοι
ΦΕΚ A 262/22.12.2008
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘM. 3730
Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 23
Οι περιπτώσεις Α΄ και Δ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 21 του ν. 3580/2007 αντικαθίστανται αντίστοιχα ως εξής:
«3.Α. Η κατά το άρθρο 1 του α.ν. 67/1968 (ΦΕΚ 303 Α΄) υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ορίζεται δωδεκάμηνη για τους υπόχρεους ιατρούς. Οι ιατροί αυτοί υπηρετούν υποχρεωτικώς το πρώτο τρίμηνο από αυτό το χρονικό διάστημα, στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, όπου έχουν τοποθετηθεί και αμείβονται κατά το χρονικό αυτό διάστημα ως υπεράριθμοι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, σε προσωρινά συνιστώμενες, με την απόφαση του διορισμού τους, θέσεις.
Raptor:
Τότε κακώς η τριμηνη εκπαιδευση αφαιρείται απο την αντιστοιχη της ειδικότητας.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤότε κακώς η τριμηνη εκπαιδευση αφαιρείται απο την αντιστοιχη της ειδικότητας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ Raptor,
δεν ανήκει στην παρούσα θεματική ενότητα, όμως με άλλο νόμο (δεν τον έχω πρόχειρο) αγροτικοί που τοποθετούνται ή αποσπώνται σε νοσοκομεία μπορούν να αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως ειδικότητα (αρκεί το νοσοκομείο να χορηγεί τη συγκεκριμένη ειδικότητα) κι έτσι πιάνει την περίπτωση που αναφέρεις. Βέβαια αν έχεις τις κατάλληλες άκρες είναι δυνατόν να "κάνεις" αγροτικό και να γράψεις μέχρι 1 χρόνο ειδικότητα αν έχεις αποσπαστεί σε νοσοκομείο.
Το τρομερά παράλογο στους τριμηνίτες και αγροτικούς (κι αυτό δεν είναι της παρούσας ενότητας) είναι ότι τελικά με διάφορες περίεργες ερμηνείες του νόμου έχουν καταλήξει να κάνουν 1 1/2 μήνα παθολογίας και 1 1/2 μήνα χειρουργικής στο τρίμηνο (στην καλύτερη περίπτωση) και μετά το τέλος τους αγροτικού να τους δίνεται η δυνατότητα να κατοχυρώσουν 6 μήνες ειδικότητας παθολογίας ή χειρουργικής ή 3 μήνες οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας που δεν ήρθαν καν σε επαφή π.χ. ακτινολογία ή παιδιατρική!!
Το έχω αναφέρει εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση