Γενικά > Νομικά θέματα
Ποιοί μπορούν να συνταγογραφούν στον ΟΓΑ;
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝαι, αλλά πως του το λές του ασφαλισμένου το "Δεν σου γράφω τα φάρμακα/εξετάσεις"... Και πως φεύγεις μετά ζωντανός από το ΠΙ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε Διακομιστή διαβάζω τα post σου εδώ και ένα χρόνο που βρίσκομαι στο forum.
Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου στο θέμα της υπερσυνταγογράφησης, αλλά διαπιστώνω μία φοβία στο να εφαρμόσεις τα πιστεύω σου.
Προσωπικά εξυπηρετώ ένα Π.Ι. με τεράστια κίνηση καθώς επίσης και 7 ακόμα ιατρεία στις γύρω κοινότητες.
Παρέλαβα ένα χάος, συνταγογράφηση χωρίς γνωματεύσεις, ανύπαρκτο το 25% συμμετοχή στα φάρμακα, τη λέξη "επιπλοκές" να αναγράφεται σε όλες τις συνταγές με Ca και τους ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς να κάνουν κουμάντο.
Αυτό όμως δεν με έκανε να λυγίσω και να φοβάμαι αν θα φύγω ζωντανός. Κουμάντο στο ιατρείο όπου υπηρετώ κάνω εγώ και όχι οι φαρμακοποιοί, οι ασφαλισμένοι.....ακόμα μπορώ να σου πω ούτε καν η διευθύντριά μου.
Τη σφραγίδα και την υπογραφή μου δεν την διαπραγματεύομαι με κανέναν. Όσο είμαι καθαρός και σωστός απέναντι στα καθήκοντά μου δε με φοβίζει τίποτα.
Χαίρομαι για τις απόψεις σου και τον αγώνα που κάνεις κατά της υπερσυνταγογράφησης, αλλά λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις "δύσκολες" καταστάσεις.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που αναφέρεται περι μη υποχρέωσης των ιατρών του ΕΣΥ να συνταγογραφούν φάρμακα που έχουν χορηγήσει ιδιώτες καθώς και να εκτελεστούν εργαστηριακές εξετάσεις από εργαστήρια του ΕΣΥ παραπεμπτικά με εργαστηριακές εξετάσεις που δώθηκαν από ιδιώτη ιατρό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπουργική απόφαση Α3γ/1338 (Φ.Ε.Κ. 150/5-12-91)
Ο ιατρός δεν υποχρεούται να αντιγράφει συνταγές ιδιωτών ιατρών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν έχει κάποιος το έγγραφο αυτής της Υπουργικής Απόφασης ας το σκανάρει και ας το ανεβάσει στο φόρουμ για να υπάρχει στην διάθεση όλων.
Σπ. Α. Μάρκου:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που αναφέρεται περι μη υποχρέωσης των ιατρών του ΕΣΥ να συνταγογραφούν φάρμακα που έχουν χορηγήσει ιδιώτες καθώς και να εκτελεστούν εργαστηριακές εξετάσεις από εργαστήρια του ΕΣΥ παραπεμπτικά με εργαστηριακές εξετάσεις που δώθηκαν από ιδιώτη ιατρό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπουργική απόφαση Α3γ/1338 (Φ.Ε.Κ. 150/5-12-91)
Ο ιατρός δεν υποχρεούται να αντιγράφει συνταγές ιδιωτών ιατρών.
--- Τέλος παράθεσης ---
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΕΚ.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςαλλά λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις "δύσκολες" καταστάσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η "αρχή της φυγής προ της βίας", που διδαχθήκαμε στη Χημεία της Γ' Λυκείου, βλέπεις.
Υ.Γ. Όντως, το ΦΕΚ το έψαξα κι εγώ και δεν το βρήκα.
alexike:
Κατόπιν τής συνταγογράφησης φαρμάκων από ιδιώτη ιατρό, χρειάζεται " θεώρηση" και έγκριση από τόν ελεγκτή ιατρό τού ΟΓΑ;
Ρωτώ γιατί είμαι ελεγκτής ΟΓΑ εδώ και τρία χρόνια περίπου που υπηρετώ σε ΠΙ.
Επίσης, μήπως ξέρει κανείς αν προβλέπεται αμοιβή για το ελεγκτικό αυτό έργο;
Ευχαριστώ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση